ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός "χαϊδεύει" ξανά το γκάζι κι ο Βέρμπιτς αρχίζει να δείχνει την κλάση του

Ο Βέρμπιτς πανηγυρίζει το γκολ του στο Παναθηναϊκός - Βόλος | 15 Δεκεμβρίου 2022
Ο Βέρμπιτς πανηγυρίζει το γκολ του στο Παναθηναϊκός - Βόλος | 15 Δεκεμβρίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για τον Παναθηναϊκό που συνέχισε από εκεί που σταμάτησε πριν τη διακοπή και τον Βέρμπιτς με τον οποίο δούλεψε πολύ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη μίνι προετοιμασία στην Κύπρο και περιμένει να τον βοηθήσει στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Από εκεί που σταμάτησε. Ή για την ακρίβεια, με την ίδια σταθερότητα που έβγαλε σ’ όλο το πρώτο τρίμηνο της σεζόν, αλλά και με το δεξί πόδι να πατάει λίγο περισσότερο το... γκάζι και να παίζει μία ταχύτητα πιο γρήγορα κι απλά. Να παίζει δηλαδή "ποδόσφαιρο Γιοβάνοβιτς" και να καθαρίζει απ’ το πρώτο παιχνίδι την πρόκρισή του στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αυτή ήταν με δυο λόγια η περίληψη του εμφατικού 3-0 του Παναθηναϊκού επί του Βόλου στην πρώτη κόντρα τους για την 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, με τους "πράσινους να επιστρέφουν απόλυτα έτοιμοι και σοβαροί στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, έπειτα απ’ τη διακοπή των 32 ημερών, ικανοποιώντας ξανά τον κόσμο του.

Όχι μόνο γιατί επικράτησε άνετα, απλά κι ωραία με τρία "σλοβενικά" γκολ από τους Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς, αλλά γιατί ήταν πολύ πιο δημιουργικός, πιεστικός (ψηλά μέσα στο γήπεδο) με ή χωρίς την μπάλα κι αρκούντως αποτελεσματικός, απέναντι σε μία ομάδα που παίζει κανονικό ποδόσφαιρο κι έβαλε. δύσκολα σε όλους τους ανταγωνιστές του Παναθηναϊκού την εφετινή σεζόν.

Κι όλα αυτά με τους "πράσινους" να έχουν ξανά ουκ ολίγα προβλήματα, ακόμη και της τελευταίας στιγμής. Όπως π.χ. ο αποκλεισμός του Ένις Τσόκαϊ από την 20άδα λόγω ίωσης, αλλά και η επάνοδος του Ρουμπέν Πέρεθ στην ενδεκάδα με μόλις... μισή προπόνηση την Τετάρτη (14/12) μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε και των Δημήτρη Κουρμπέλη, Φώτη Ιωαννίδη στο αγωνιστικό πλάνο για μισή ώρα αγώνα, έπειτα από τους μικροτραυματισμούς που αντιμετώπισαν το προηγούμενο διάστημα.

Το έχουμε ξαναπεί όμως: Ο εφετινός Παναθηναϊκός είναι "Λερναία Ύδρα" και ξέρει πώς να προσαρμόζεται και στα προβλήματά του και να βγάζει στο γήπεδο το ποδόσφαιρο του προπονητή του. Παίρνοντας πράγματα απ’ όλους. Πλέον κι απ’ τον Μπένιαμιν Βέρμπιτς.

Η εικόνα του Σλοβένου στη χειμερινή προετοιμασία του "τριφυλλιού" στην Κύπρο ήταν ένα μικρό... intro για όσα θα ακολουθήσουν. Ήταν μακράν το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, με ασίστ στο 1-0 του Σπόραρ και γκολ (γκολάρα) που αποτίναξε από πάνω του όλη την πίεση και το άγχος της... επιβεβαίωσης που ήταν φανερό πως τον ακολουθούσε καιρό τώρα. Σαφώς και το ζητούμενο για κάθε ποδοσφαιριστή είναι πάντα η διάρκεια, όμως ο Βέρμπιτς το χρειαζόταν πολύ αυτό το παιχνίδι, για να πάρει τα πάνω του ψυχολογικά.

Η υποστήριξη από τον Γιοβάνοβιτς

Δούλεψε πολύ μαζί του ο Γιοβάνοβιτς σε όλα τα κομμάτια (ψυχολογία, τακτική, διάβασμα των αγώνων, ρόλος μέσα στο γήπεδο) τις τρεις τελευταίες εβδομάδες και του άλλαξε σε πολύ μεγάλο βαθμό το "τσιπάκι" στο μυαλό του, διώχνοντας κάθε αμφιβολία. Για την ποιότητά του, την κλάση του, την εμπειρία του και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά δεν αμφέβαλε ποτέ κανείς.

Το ζητούμενο ήταν να βρει αυτή την στιγμή και το "κλικ" που θα τον... ξεμπλόκαρε. Όπως έγινε πέρσι και με τον Σεμπαστιάν Παλάσιος πριν πάρει... φόρα στο δεύτερο μισό της σεζόν και κάνει "παπάδες" μέσα στο γήπεδο. Το ίδιο περιμένει ο Σέρβος τεχνικός πως θα γίνει και με τον διεθνή Σλοβένο εξτρέμ, ο οποίος αρχίζει να προσαρμόζεται εξαιρετικά πάνω σ’ αυτό που του ζητάει μέσα στο γήπεδο. Μεγάλη υπόθεση για τον Παναθηναϊκό να "μπει" κι ο Βέρμπιτς στην παραγωγική διαδικασία της ομάδας, ειδικά τώρα που θα αρχίσει να "φορτώνει" το πρόγραμμα με back-to-back αγώνες... φωτιά.

Η φάση στο 26ο λεπτό με τον Μάγκνουσον

Και δυο λόγια για τη φάση που διαμαρτύρεται ο Βόλος στο 26’ με πρωταγωνιστή τον Μάγκνουσον και τον Οζέγκοβιτς. Θα μπορούσε να γίνει κουβέντα σε πολύ σωστή βάση, για το αν ο Ισλανδός στόπερ έπρεπε να πάρει κόκκινη κι όχι κίτρινη κάρτα. Διότι, ναι, είναι φάση, όπου το κράτημα που κάνει ο "Μάγκνια" στον φορ της θεσσαλικής ομάδας, "σηκώνει" όντως κουβέντα για το ενδεχόμενο αποβολής, έπειτα από μαρκάρισμα σε υποσχόμενη επίθεση.

Και γι’ αυτό κι ο Μανούχος τον κάλεσε τον Διαμαντόπουλο να κάνει on field review, διότι υπήρχε περίπτωση ενδεχόμενης αποβολής. Αυτό πήγε να κοιτάξει κι ο διαιτητής απ’ την Αρκαδία στο VAR. Πριν απ’ τη φάση με τον Μάγκνουσον, ωστόσο, υπάρχει ένα πεντακάθαρο "πάτημα" πάνω στον Μπερνάρ στο ξεκίνημα όλης της προσπάθειας. Άρα φάουλ... Κι ως εκ τούτου, δεν υπάρχει μετά η όλη φάση της παράβασης του Μάγκνουσον.

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε δει στην εποχή του VAR φάσεις να γυρίζουν πίσω (πέναλτι, γκολ), διότι υπήρξε νωρίτερα κάποια άλλη παράβαση; Εκατοντάδες... Αυτό λοιπόν έγινε και στην προκειμένη περίπτωση. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ