ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με heavy metal στο... hard rock της Λαμίας

Ο Άντραζ Σπόραρ
Ο Άντραζ Σπόραρ EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για τον Παναθηναϊκό που τη φετινή σεζόν έχει ακόμη πιο ισχυρή νοοτροπία νικητή και μπορεί και στις "δύσκολες" βραδιές να παίρνει αυτό που θέλει μέσα στο γήπεδο.

Σε δουλειά να βρίσκονται οι... καρδιολόγοι στα ματς του Παναθηναϊκού. Πέρσι ήταν πιο συχνό φαινόμενο των ψυχοφθόρων αγώνων κι έπιαναν... διπλοβάρδιες. Φέτος, που οι "πράσινοι" είχαν βρει τον τρόπο να τα καθαρίζουν πιο εύκολα (και με πολλά γκολ) τους περισσότερους αγώνες, είχε συμβεί μόνο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, όπου "χτύπησε" στο 96’ ο Γερεμέγεφ κι επαναλήφθηκε το βράδυ του Σαββάτου (4/11) στη Λαμία, στο πιο "τρελό" ματς της εφετινής Super League.

Ο Παναθηναϊκός όμως έχει την εφετινή σεζόν ακόμη πιο ισχυρή νοοτροπία νικητή. Κι ακόμη και στις "δύσκολες" βραδιές του και σε παιχνίδια, όπου μπορεί να μην φτάνει σε υψηλά στάνταρντς απόδοσης, έχει τον τρόπο για να παίρνει αυτό που θέλει μέσα στο γήπεδο.

Η Λαμία είναι πολύ σκληρό καρύδι κι επιβεβαίωσε στο ματς με τον Παναθηναϊκό πως η εφετινή παρουσία της στη Super League δεν είναι τυχαία. Καλοδουλεμένη, σκληροτράχηλη, με ποιότητα μεσοεπιθετικά και άγνοια κινδύνου, απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τους "πράσινους" τους έφερε στα... όριά τους και δεν ήθελε και πολύ να φτάσει σε μία τρελή ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Στο hard rock παιχνίδι των γηπεδούχων όμως, ο Παναθηναϊκός "απάντησε" με... heavy metal! Και κατέθεσε μέσα στο γήπεδο όλα τα ψυχικά αποθέματα που είχε ως σύνολο κι ως ομάδα που δουλεύεται με υπομονή εδώ και δυόμισι χρόνια.

Παίρνοντας ένα τεράστιας σημασίας κι αξίας διπλό χάρις στην προσωπικότητά των παικτών του, αλλά κι επειδή έχει μάθει να μην τα παρατάει ποτέ. Ακόμη κι όταν τα δεδομένα του αγώνα δείχνουν να στρέφονται εναντίον του.

Ο Μανούχος έσφαλε στη φάση της αποβολής του Αράο στο 83’, όπου έδωσε αναίτια μία δεύτερη κίτρινη που δεν υπήρχε. Αντίστοιχα, θα μπορούσε να ξαναδεί με τον VAR Πολυχρόνη τη φάση που διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι για κράτημα του Γεντβάι στον Κυριάκο Παπαδόπουλο ή εκείνη που ο στόπερ της Λαμίας κρατάει τον Βέρμπιτς μέσα στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το ματς στράβωσε εντελώς στο δεύτερο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό, διότι δεν έβγαλε την ίδια ένταση στο παιχνίδι του κι επέτρεψε στη Λαμία -που ούτως ή άλλως επί Βόκολου είναι μαθημένη να παίζει στα "κόκκινα"- να το πιστέψει και να ξαναμπεί στο ματς. Δεν το καθάρισαν οι "πράσινοι" το ματς όταν είχαν την ευκαιρία και θα μπορούσαν να το έχουν πληρώσει, αν ο Τσιλούλης δεν ήταν για εκατοστά οφσάιντ ή αν εκτελούσαν πιο σωστά μπροστά απ’ τον Μπρινιόλι οι μεσοεπιθετικοί της Λαμίας.

Δεν έπαψε ποτέ να το πιστεύει

Ακόμη κι έτσι όμως, ακόμη και με δέκα παίκτες στο φίνις του ματς η απάντηση και η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν συγκλονιστική. Δεν έπαψε ποτέ να το πιστεύει ότι θα το έβρισκε το γκολ (γιατί έτσι την έχει μάθει πλέον ο προπονητής του) και το βρήκε στο σημείο που κόβονται τα... πόδια στον αντίπαλο. Στο 90’! Με τον Σπόραρ να δείχνει γιατί είναι (ότι κι αν πιστεύει ο καθένας) ένας φορ κλάσης, παίρνοντας εξαιρετική τοποθέτηση μέσα στην περιοχή και στέλνοντας την μπάλα εκεί που δεν υπήρχε τρόπος για να το βγάλει και πάλι ο Κόσελεφ.

Το... μισό γκολ βεβαίως ανήκει στον Μπερνάρ, τον πιο ψύχραιμο παίκτη εκείνη την στιγμή μέσα στο γήπεδο, που είχε την ηρεμία να σηκώσει το κεφάλι και να βγάλει μία ασίστ top class μέσα σε μια περιοχή που γινόταν... σκοτωμός.

Το χαμένο πέναλτι του Σπόραρ στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων, δεν χάλασε τη μεγάλη εικόνα, αλλά απλώς στέρησε απ’ τον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να το κάνει ακόμη πιο κυριαρχικό αυτό το διπλό. Η αξία του ήταν τεράστια και θα φανεί αυτό στην οικονομία της σεζόν, όπου θα μετρήσει ο κάθε ένας απ’ τους διεκδικητές του τίτλου τις φθορές και τις απώλειές του.

Στη Λαμία μια φορά, το "τριφύλλι" δεν... γκέλαρε. Και πάει πλέον με την ψυχολογία στα ύψη, για ένα all in παιχνίδι την Πέμπτη (9/11) στη Ρεν για να γυρίσει το... χαρτί στη μάχη της πρόκρισης απ’ τον όμιλο του Europa League, μετά την προ δεκαημέρου ήττα του απ’ τους Γάλλους στη Λεωφόρο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ