CHAMPIONS LEAGUE

Ο Μαντσίνι έδωσε το "φιλί της ζωής" στον Παναθηναϊκό, αλλά η πρόκριση απαιτεί το τέλειο ματς στο ΟΑΚΑ

Ο Μαντσίνι έδωσε το "φιλί της ζωής" στον Παναθηναϊκό, αλλά η πρόκριση απαιτεί το τέλειο ματς στο ΟΑΚΑ

Ο Ντανιέλ Μαντσίνι έδωσε το φιλί ζωής στον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό δεν φτάνει. Στο ΟΑΚΑ πρέπει να γίνει το τέλειο παιχνίδι απ όλους. Γράφει ο Κώστας Γουλής.

Μέχρι το 95ο λεπτό οι περισσότεροι θα "σιχτίριζαν" τον Σπόραρ για τη χαμένη ευκαιρία του 62ου λεπτού και το πόσα "αν" είχε αυτός ο πρώτος αγώνας με την Μπράγκα, στον οποίο ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 74’, χωρίς να έχει καταλάβει πως...

Μέχρι την ώρα που ο Ιωαννίδης απέδειξε ξανά πόσο επιδραστικός είναι για όλο το παιχνίδι του "τριφυλλιού", πέρασε την μπάλα απ’ το μάτι της βελόνας στον Μαντσίνι κι ο Αργεντινός έκανε το τέλειο πλασέ. Εκεί όπου δεν θα μπορούσε να αντιδράσει ο Ματέους, δίνοντας το "φιλί της ζωής" στον Παναθηναϊκό ενόψει της ρεβάνς της Τρίτης (29/8, 22:00) με τους Πορτογάλους στο ΟΑΚΑ.

Για να έχει αντίκρισμα όμως αυτό το υπέροχο σε δημιουργία κι εκτέλεση γκολ του "Ντάνι", σε λίγα βράδια στο ΟΑΚΑ, όλος ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να λειτουργήσει σαν το πλασέ του Αργεντινού: Τέλεια... Απέναντι σε έναν αντίπαλο που επιβεβαίωσε πως είναι ομάδα με το "Ο" κεφαλαίο.

Σε αυτό το επίπεδο και την παραμικρή στιγμή αδράνειας θα την πληρώσεις πολύ ακριβά. Μία φάση και μόνο φάση έμεινε ψηλά ο (εξαιρετικός κι απόψε) Βαγιαννίδης και χάλασε όλη η ισορροπία στη φάση του 1-0, με τον Μπρούμα να βρίσκει τον Αμπέλ Ρουίθ στη θέση που έπρεπε για να εκτελέσει, περνώντας την μπάλα ανάμεσα από δύο σώματα.

Ακόμη πιο "φθηνό" ήταν το δεύτερο γκολ της Μπράγκα. Δεν επιτρέπεται για μία ομάδα να δέχεται γκολ από πλάγιο άουτ.

Όλη η ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού στη συγκεκριμένη φάση πήγε περίπατο κι ο Τζαλό έβαλε το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του. Κι επειδή είναι εύκολο το ανάθεμα στον Σπόραρ και σε οποιονδήποτε παίκτη χάνει τέτοιο γκολ απ’ τα τρία μέτρα σε κενή εστία, άλλο τόσο μεγάλη ευθύνη για το 2-0 έχει όλη η μεσοαμυντική γραμμή των "πράσινων".

Θα πρέπει όμως να μάθουμε κάποια στιγμή σε αυτή τη ζωή πως οι ομάδες όλες μαζί κερδίζουν κι όλες μαζί χάνουν. Κι όπως ο Σλοβένος παραλίγο να αποδειχθεί σούπερ μοιραίος για τους "πράσινους", έτσι μπορεί να τα φέρει η ζωή στη ρεβάνς και να σημειώσει ένα "μεγάλο" γκολ. Η ζωή των φορ είναι γεμάτη από τέτοιες στιγμές.

Κρίμα να πάει με 2-0 στην πλάτη

Το θέμα είναι να δει ο Παναθηναϊκός βαθιά σε αυτές τις έξι μέρες που ακολουθούν μέχρι το δεύτερο ματς με την ομάδα του Αρτούρ Ζόρζε τα δικά του λάθη και πως βρέθηκε τόσο φθηνά πίσω στο σκορ με 2-0. Γιατί η ρεβάνς κι αυτό το επίπεδο, στο κατώφλι των ομίλων του Champions League δεν συγχωρούν.

Θα ήταν κρίμα για τον Παναθηναϊκό να έχει στην πλάτη του ένα βαρύ κι ασήκωτο 2-0 σε ένα ματς που είχε "διαβάσει" καλά και το πήγε πολύ καλά στο πρώτο 45λεπτο, εξουδετερώνοντας σε μεγάλο βαθμό την επιθετικότητα της Μπράγκα, που έκανε την πρώτη φάση της στο 45’+1’. Δύο στιγμές αδράνειας εντούτοις, θα μπορούσαν να έχουν διαμορφώσει ένα πολύ δύσκολο σκηνικό ενόψει του δεύτερου αγώνα.

Τώρα όμως η οξυδέρκεια του Ιωαννίδη και ο Μαντσίνι κράτησαν τον Παναθηναϊκό "μέσα" στη μάχη της πρόκρισης. Και την Τρίτη (29/8) θα πρέπει να παίξει... μπάλα και το ΟΑΚΑ, προκειμένου να διεκδικήσει ακόμη πιο έντονα το "τριφύλλι" τη μεγάλη ανατροπή και την επιστροφή του στους ομίλους του Champions League μετά από 13 χρόνια. Καθαρό μυαλό θέλει και δύο μεγάλα γκολ...

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ