ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Άγιος Βαρθολομαίος Ντραγκόβσκι που έγινε "βουνό" Νο2 κι έστειλε τον Παναθηναϊκό στον τελικό

2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ανεπανάληπτη βραδιά του "ήρωα" του... επτάψυχου Παναθηναϊκού Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι, η πολύ καλύτερη εικόνα του ΠΑΟΚ σε ένα ματς που οι "πράσινοι" έμοιαζαν να μην ξέρουν πώς να διαχειριστούν το 1-0 του πρώτου ημιτελικού και τα "όχι" του Πολωνού στα τρία match ball. Γράφει ο Κώστας Γουλής.

Ό,τι κι αν γίνει ως το τέλος της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό, αυτή η βραδιά κι αυτή η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, με τον τρόπο που ήρθε -με μία και δύο και τρεις και τέσσερις "μεγάλες" στιγμές όπου τη μια ο Λημνιός και τις άλλες τρεις ο Ντραγκόβσκι έδωσαν το "φιλί" της ζωής στο "τριφύλλι"- θα μείνει στα βιβλία της Ιστορίας. Με τον Πολωνό κίπερ να κάνει κάτι που πραγματικά ρε φίλε είναι once in a lifetime. Και μπορεί και να μην ξανασυμβεί, ούτε μετά από... 100 χρόνια.

Είναι απίστευτο όλο αυτό το roller coaster συναισθημάτων αυτού του συγκλονιστικού δεύτερου ημιτελικού. Με τον ΠΑΟΚ να είναι πολύ πιο στιβαρός, σοβαρός κι αποφασισμένος μέσα στο γήπεδο στο 90% του αγώνα, αλλά σίγουρα σε όλο το 90λεπτο της κανονικής διάρκειας. Έχοντας απέναντί του έναν Παναθηναϊκό, ο οποίος έμοιαζε να μην ξέρει πώς να... διαχειριστεί μέσα στο γήπεδο, αυτό το προβάδισμα του ενός γκολ που είχε αποκτήσει απ’ τον πρώτο ημιτελικό της Τούμπας. Με παίκτες που έχασαν τις περισσότερες μονομαχίες στα ¾ του γηπέδου και με πολύ μπερδεμένη σκέψη στο πώς (και πότε) να επιτεθούν.

Ναι, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και θα μπορούσε να έχει πάρει την πρόκριση απ’ το 90λεπτο, απέναντι στον άτολμο και "μουδιασμένο" Παναθηναϊκό. Βρήκε εντέλει το δεύτερο γκολ του εκεί που (θα) έκανε ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στους "πράσινους". Στο τελευταίο λεπτό του α’ ημιχρόνου της παράτασης, την στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε αρχίσει να παίρνει μέτρα και να είναι λίγο πιο active μέσα στο γήπεδο, κυρίως χάρις στον Μαντσίνι ο οποίος πήρε πάνω του προσπάθειες και μπόρεσε λίγο να "ζωντανέψει" τη δημιουργία της ομάδας του.

Κι εκεί όπου όλα έμοιαζαν τελειωμένα για τους "πράσινους" όσα δεν φέρνει ένα ματς, τα φέρνει μια... στιγμή. Ο Γερεμέγεφ πήρε την κεφαλιά της... χρονιάς απέναντι σε δύο αμυντικούς του ΠΑΟΚ, ο Αράο την έστρωσε όσο γλυκά χρειαζόταν προς τον Λημνιό κι εκείνος έκανε την τέλεια εκτέλεση στο 129’! Στα τελευταία δευτερόλεπτα με το buzzer beater της χρονιάς, που κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό εκεί όπου όλα έμοιαζαν χαμένα, στέλνοντας τον ημιτελικό στη διαδικασία των πέναλτι.

Το ποδόσφαιρο στα "γυρίζει" πίσω

Άδικο για τον ΠΑΟΚ; Μπορεί και να είναι. Σίγουρα ήταν σκληρό να μένει εκτός Κυπέλλου με μία τέτοια αλληλουχία απίστευτων στιγμών, σε ένα ματς όπου δεδομένα ήταν καλύτερος και το είχε δουλέψει/προετοιμάσει καλύτερα.

Όμως καμιά φορά, το ποδόσφαιρο μπορεί να σου προσφέρει με έναν τόσο παράξενο και σπάνιο τρόπο, κάτι άλλο που σου... στέρησε στο παρελθόν. Οσα χρόνια κι αν περάσουν... Με έναν πολύ σκληρό τρόπο είχε αποκλειστεί κι ο Παναθηναϊκός στο Κύπελλο το 2011, δεχόμενος το γκολ απ’ τον Μίτσελ στο 8ο λεπτό της παράτασης, αφού προηγουμένως είχε κάνει το τέλειο ματς με τους Σισέ, Ζιλμπέρτο και Λέτο. Αυτή τη φορά, ναι, ο Παναθηναϊκός ήταν επτάψυχος, αλλά ίσως και το ποδόσφαιρο να του επέστρεψε ένα "γραμμάτιο" που του όφειλε εδώ και 13 χρόνια.

Και πάμε τώρα και στον μεγάλο "ήρωα" της βραδιάς, τον... Άγιο Βαρθολομαίο του Παναθηναϊκού. Στις 22 Απριλίου γιορτάζει ο Άγιος και θα πρέπει να του κάνει όλη η ομάδα (εν μέσω playoffs) ένα πολύ ξεχωριστό δώρο, διότι ο τύπος το αξίζει πέρα για πέρα.

Τρία match ball πέναλτι, ποτέ, κανείς...

Ο Ντραγκόφσκι έγινε... Βουνό Νο2, όσο υπερβολικός ή ενθουσιώδης κι αν ακούγεται ο χαρακτηρισμός για τον 26χρονο Πολωνό γκολκίπερ, το να μπαίνει από τόσο νωρίς σε μέτρο σύγκρισης με τον συγκλονιστικό Γιόζεφ Βάντσικ. Μα απ’ την άλλη αυτό που έκανε κι ο "Ντράγκο" ήταν κάτι ανεπανάληπτο και δικαίως κάθε φίλος του Παναθηναϊκού θα πέσει για ύπνο απόψε κι αντί να μετράει... προβατάκια, θα μετράει τα πέναλτι που έπιασε ο 26χρονος γκολκίπερ. Τρεις αποκρούσεις κι όχι απλές επεμβάσεις, αλλά σε εκτελέσεις που για τον ΠΑΟΚ ήταν match-ball, πέναλτι πρόκρισης. Τα έβαζαν; Περνούσαν... Αλλά δεν τα έβαλε κανείς εκ των Ντεσπόντοφ, Οζντόεφ και Γιόνι Ότο. Γιατί ο Ντραγκόφσκι ήταν ο άνθρωπος της βραδιάς και ήταν ανίκητος. Όχι στη... βάρδιά του.

Όταν έφτασε μία... ανάσα απ’ την Άρσεναλ

Οκέι, θα περάσει καιρός για να αντιληφθούν όλοι σε απόλυτο βαθμό πόσο σπάνιο και σπουδαίο ήταν αυτό που έκανε ο Πολωνός στην αποψινή ρεβανς. Μέχρι να γίνει όμως αυτό, ας έχουν άπαντες στο μυαλό τους ένα πράγμα: Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε όλη αυτή την ιστορία που γέννησε η υπόθεση Μπρινιόλι όσο πιο... ανώδυνα μπορούσε. Κι έφερε τον Ιανουάριο στην Ελλάδα ένα τερματοφύλακα, ο οποίος πριν από 3,5 χρόνια βρέθηκε ένα βήμα απ’ το να πάει στην Άρσεναλ (χάλασε η μεταγραφή του στην τελευταία μέρα του καλοκαιρινού "παραθύρου" του 2020) με ποσό κοντά στα 20 εκατ. ευρώ. Δεν είναι τυχαίος ή συνηθισμένος κίπερ ο Πολωνός.

Ηταν τεράστιο πρότζεκτ ο "Ντράγκο" πιο μικρός και πλέον έχει την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να βρει τον ποδοσφαιρικό δρόμο που θα έπρεπε να έχει πάρει από τότε.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ