ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Επιτέλους, ο Παναθηναϊκός έπαιξε με το μαχαίρι στα δόντια

Επιτέλους, ο Παναθηναϊκός έπαιξε με το μαχαίρι στα δόντια

Ο Καρλίτος που τα έκανε όλα και συνέφερε, ο "υδραυλικός" Βιτάλ, η "απάντηση" που έψαχνε κι έδωσε ο Παναθηναϊκός με το 5-1 επί του Βόλου και τα επιθετικά "τρικς" του Γιοβάνοβιτς. Ο Κώστας Γουλής γράφει για το πιο ευχάριστο πράσινο απόγευμα της τελευταίας διετίας

Στα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια σε "Ζωσιμάδες" και "Βικελίδης" την πάτησε, δεχόμενος πρώτος γκολ πριν μπει το δεκάλεπτο. Τούτη τη φορά ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο και "πάτησε" ο ίδιος τον αντίπαλό του, τον εξαιρετικό και πρωτοπόρο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές Βόλο, περνώντας από... πάνω του, στο καλύτερο παιχνίδι των "πράσινων" την τελευταία διετία.

Ναι και με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μία εμφατική νίκη στην πρεμιέρα της Super League. Όμως αυτή τη φορά ο "άσος" ήρθε από τα αποδυτήρια, από μία ομάδα που -επιτέλους- μπήκε στο γήπεδο, όπως πρέπει να μπαίνει σε κάθε ματς, εφόσον θέλει όντως να πετύχει κάτι πολύ καλύτερο την εφετινή σεζόν.

Με το μαχαίρι στα δόντια, με μία επιθετική τετράδα (Χατζηγιοβάνης-Βιτάλ στα άκρα, Καρλίτος πίσω απ’ τον Ιωαννίδη) που πρέσαρε "λυσσασμένα" την αντίπαλη άμυνα απ’ το πρώτο λεπτό, που γνώριζε πως ο Κλέιμαν την... έχει εύκολη την γκέλα (σαν το γκολ που δέχθηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απ’ τη Λαμία) και πριν καν συμπληρωθεί το πεντάλεπτο, ο φωτεινός πίνακας της Λεωφόρου έγραφε 2-0.

Η "αύρα" της Λεωφόρου πάντα προσφέρει μεγαλύτερη δυναμική στον Παναθηναϊκό, σε όποια κατάσταση κι αν είναι. Όμως σε αυτόν τον αγώνα οι πράσινοι έβγαλαν και την αντίδραση που όφειλαν να βγάλουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σαν να τους είχαν πατήσει τον... κάλλο στα δύο προηγούμενα ματς και έπρεπε δώσουν μία γερή απάντηση, να πάρουν τη νίκη που είχαν τόσο μεγάλη ανάγκη και να φτιάξουν την ψυχολογία τους ενόψει του ντέρμπι της επόμενης Κυριακής (03/10) με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Πρώτος όλων, ο Καρλίτος Λόπεθ, ο οποίος έκανε μακράν την καλύτερή του εμφάνιση απ’ την ημέρα που φόρεσε τη φανέλα του τριφυλλιού και ήταν συγκλονιστικός σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Είτε σαν εκτελεστής (δύο γκολ), είτε σαν δημιουργός (μία ασίστ κι ένα κερδισμένο πέναλτι), είτε σαν φορ περιοχής, είτε σαν "ψευτοδεκάρι" και εξτρέμ, ο Ισπανός ήταν εξαιρετικός, όπως αποτυπώνει και η ανάλυση που σας προσέφερε νωρίτερα το SPORT24 μέσω της OPTA, αποτελώντας το σημείο αναφοράς σε όλο το επιθετικό set-up που είχε ετοιμάσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο παίκτης που έπαιζε διαρκώς ανάμεσα στις γραμμές και αποσυντόνιζε την αμυντική γραμμή του Βόλου, μαζί με έτερο "τρικ" του Σέρβου τεχνικού κι αυτό το διαρκές "μέσα-έξω" του Ιωαννίδη, που τραβούσε συνεχώς τον έναν στόπερ πάνω του και χαλούσε όλη την ισορροπία στα μετόπισθεν της θεσσαλικής ομάδας.

Ο Βιτάλ και οι... σακούλες

Από κοντά σε απόδοση κι ο "χορευτής" που ακούει στο όνομα "Ματέους Βιτάλ", ο οποίος ξεσήκωσε για ακόμη ένα ματς τη Λεωφόρο στο... πόδι. Οι "ποδιές" του και οι "σακούλες" που μοίραζε στους χαφ και τους αμυντικούς του Βόλου ήταν για... highlights και σήμα αθλητικής εκπομπής, με τους Βολιώτες να μην έχουν άλλον τρόπο για να τον σταματήσουν πέρα από τα φάουλ (όποτε τον... έφταναν).

Εξαιρετικά σοβαρό ματς κι από τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος ξαναβρίσκει λίγο-λίγο τα τρεξίματά του και δείχνει να ωριμάζει μέρα με τη μέρα στα χέρια του Γιοβάνοβιτς (αρκεί να σταθεροποιήσει την απόδοσή του σε υψηλά στάνταρντς σε όλα τα ματς), ενώ και οι Ιωαννίδης και Ρούμπεν ήταν "λίρες... εκατό", ο καθείς στον τομέα του.

Οι κουβέντες του Γιοβάνοβιτς με τους παίκτες του μετά την Τετάρτη "τσίγκλησαν τον εγωισμό τους κι έδωσαν το απαιτούμενο κίνητρο και "καύσιμο" για να "απαντήσουν" μέσα στο γήπεδο. Το θέμα πλέον είναι να υπάρξει συνέχεια και να δείξει ο Παναθηναϊκός ότι μπορεί να ανέβει όντως επίπεδο, με μία αντίστοιχα πειστική εμφάνιση σε μία εβδομάδα από σήμερα στο Φάληρο. Το χρειάζεται συνολικά σαν "οργανισμός" να επιβεβαιώσει πως είναι πλέον σε θέση να επιστρέψει βήμα με το βήμα σε πιο υψηλά στάνταρντς.

Αρκεί να μειώσει, να ελαχιστοποιήσει ή και να "εξαφανίσει" τα "νεκρά" διαστήματα που εξακολουθεί να βγάζει μέσα στους αγώνες του. Κάτι που φάνηκε για ένα τέταρτο και στο ματς με το Βόλο από το 46’ έως το 60’, αν και υπήρχε η "δικαιολογία" του... 4-0 που έγραφε εκείνη τη στιγμή ο φωτεινός πίνακας.

Κι αρκεί να έχει διαθέσιμο και τον Φραν Βέλεθ στο Φάληρο. Ο τραυματισμός του (ενοχλήσεις στο δικέφαλο) ήταν το μοναδικό "σύννεφο" στο πιο ευχάριστο "πράσινο" απόγευμα της τελευταίας διετίας, πολλαπλασιάζοντας την αγωνία του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ούτε που θέλει να σκέφτεται πως θα χάσει τον Ισπανό ενόψει του clasico, ξεμένοντας με δύο στόπερ...

Δείτε την Game Night με τους Παντελή Βλαχόπουλο, Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ