OPINIONS

Τσιτσιπάς: Δεν του αρκεί πια το χειροκρότημα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χειροκροτεί προς το κοινό μετά τη νίκη του απέναντι στον Ματέο Μπερετίνι για το Rome Masters
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χειροκροτεί προς το κοινό μετά τη νίκη του απέναντι στον Ματέο Μπερετίνι για το Rome Masters 2021 AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβεβαίωσε κόντρα και στον Νόβακ Τζόκοβιτς την εξαιρετική κατάσταση του όμως δεν του αρκεί το χειροκρότημα για την προσπάθειά του.

Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Rome Masters ολοκληρώθηκε από τα χέρια του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος σε ένα ματς το οποίο ήταν αμφίρροπο και με πολλές ανατροπές κατάφερε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Η αναμέτρηση των δύο κρίθηκε κυριολεκτικά σε μικρές λεπτομέρειες με τον 22χρονο Έλληνα να επιβεβαιώνει την εξαιρετική του κατάσταση. Ο Στεφ έχει πραγματοποιήσει μεγάλες εμφανίσεις φέτος στο χώμα και δίκαια αρκετοί τον βάζουν μέσα στα φαβορί που θα πάνε μακριά στο Roland Garros που έρχεται.

Βέβαια, η πορεία του θα εξαρτηθεί και από την κλήρωση που θα έχει αν και έχει δείξει πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιοδήποτε αντίπαλο βρεθεί στο δρόμο του.

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Οι δηλώσεις που έκανε ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά το τέλος του αγώνα επιβεβαιώνουν όσα αναφέρω από πάνω. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άντεξε τα πνευματικά τερτίπια στα οποία είναι μαέστρος ο Σέρβος, δεν επηρεάστηκε από τα ξεσπάσματά του και παρέμεινε συγκεντρωμένος στο κορτ.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που πέρασα αυτή την πρόκληση, ήταν πιθανότατα ο δυσκολότερος αγώνας που έδωσα φέτος" είπε μεταξύ άλλων ο Νόλε και μέσα σε αυτές τις λέξεις αντικατοπτρίζονται και οι δυσκολίες που του έβαλε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Κακά τα ψέματα ο Τζόκοβιτς δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή του κατάσταση, έκανε πολλά λάθη, ωστόσο σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο και η εμφάνιση του Στεφ τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο.

ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ ΤΡΟΠΑΙΑ

Καλά είναι όλα όσα αυτά, όμως η ταμπακιέρα για τον 22χρονο Έλληνα τενίστα έδειξε ότι μία ακόμα πορεία του ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά ενός τουρνουά.

Το είπε άλλωστε και ο ίδιος τις προάλλες. Πλέον, δεν θέλει άλλα χειροκροτήματα από φίλους και αντιπάλους για τις καλές του εμφανίσεις, ούτε του αρκούν αυτές. Θέλει να φτάνει μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Αυτός είναι ο λόγος που δουλεύει και για αυτό έχει αλλάξει πράγματα στο παιχνίδι του μαζί με το προπονητικό του τιμ. Φέτος εμφανίζεται σαφέστατα πιο συγκεντρωμένος δείγμα του πόσο έχει δουλέψει και στο πνευματικό κομμάτι.

Τον ερχόμενο Αύγουστο θα κλείσει τα 23 του χρόνια και θέλει σιγά σιγά να αρχίσει να μεγαλώνει η τροπαιοθήκη του. Είναι στο χέρι του να το καταφέρει αρκεί να βρει εκείνες τις λεπτομέρειες που του λείπουν.

Τη μία, εκείνη της συνέπεια, φέτος δείχνει να την έχει βρει. Απομένουν μερικές ακόμα που θα του επιτρέψουν να μετουσιώνει σε τίτλους τις καλές πορείες του.

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ROLAND GARROS

Την επόμενη εβδομάδα θα αγωνιστεί στη Λιόν, περισσότερο για να μείνει σε καλό αγωνιστικό ρυθμό και από τις 24 Μαΐου θα πέσει στην μάχη του Roland Garros.

Αυτή είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει το προσεχές διάστημα. Ο "Στεφ" δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Πέρσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του χωμάτινου Grand Slam όπου εκεί τον σταμάτησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά από συναρπαστική αναμέτρηση.

Ίσως τώρα ήρθε η ώρα για να κάνει το βήμα παραπάνω και να φτάσει σε έναν τελικό. Ήδη όσα έχει πετύχει φέτος στη χωμάτινη περίοδο θα πρέπει να είναι για εκείνον η βάση για το μέλλον. Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε πώς θα ολοκληρωθεί αυτή.

Photo credits: 2021 AP Photo/Alessandra Tarantino

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ