MIAMI OPEN

Σάκκαρη: Ήταν Sak-attack

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει έναν πόντο της απέναντι στην Πέτρα Κβίτοβα.
Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει έναν πόντο της απέναντι στην Πέτρα Κβίτοβα. 2020 AP PHOTO/ANDY WONG

Ο Κώστας Χολίδης γράφει για την τεράστια νίκη της Μαρίας Σάκκαρη κόντρα στην Ναόμι Οσάκα η οποία αυτή τη φορά δε γλίτωσε από το Sak-attack και το Top-20 της παγκόσμιας κατάταξης που καλωσόρισε την 25χρονη Ελληνίδα.

Πριν ασχοληθούμε με την τεράστια νίκη της Μαρίας Σάκκαρη κόντρα στην Ναόμι Οσάκα και την ιστορική πρόκρισή της στα ημιτελικά του Miami Open, θα κάνουμε μία αναγκαστική στάση στο αμέσως προηγούμενο ματς, αυτό με την Πεγκούλα.

Εκεί η 25χρονη Ελληνίδα έπαιξε με την φωτιά, έσωσε έξι match points για να φτάσει στη νίκη. Η ουσία εκείνου του παιχνιδιού ήταν όμως άλλη. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει κόσμος στις εξέδρες μας επέτρεψε να ακούμε κάθε αντίδρασή της.

Τα "μπορείς" που φώναζε στον εαυτό της (παρέα με ορισμένα γαλλικά) επιβεβαίωναν τη δίψα και την πίστη στην δουλειά που έχει ρίξει με όλο το τιμ της. Η Σάκκαρη ήθελε όσο τίποτα άλλο αυτή τη νίκη, έψαχνε από τα μισά του δεύτερου σετ και έπειτα να βρει ένα τρόπο να βγάλει την Αμερικανίδα από την άνεση με την όποια έδειχνε να αγωνίζεται και τελικά τα κατάφερε.

Έχοντας βγει από τον λαβύρινθο που της δημιούργησε η Πεγκούλα, η Σάκκαρη μπήκε στο κορτ με την Οσάκα έχοντας το μαχαίρι στα δόντια. Η Γιαπωνέζα ήταν η πιο φορμαρισμένη τενίστρια, μετρούσε 23 διαδοχικές νίκες και φάνταζε το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Οι δυο τους γνωρίζονταν καλά σε τέσσερις αναμετρήσεις η Σάκκαρη είχε μεν μία νίκη, αλλά οι τρεις ήττες της ήταν όλες στις λεπτομέρειες. Ναι σε τέτοιο επίπεδο οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά, όμως αυτή τη φορά η 25χρονη τενίστρια δεν αδίκησε τον εαυτό της.

Μπορεί να σας προκαλεί εντύπωση αυτό το ρήμα που χρησιμοποιώ, αλλά πραγματικά η Σακ έχει φτάσει τόσες φορές κοντά σε κάτι μεγάλο και το έχει χάσει τις περισσότερες από δικά της (πολλά) αβίαστα λάθη τα οποία δεν γινόταν να συνεχιστούν εσαεί.

Στο ματς με την Γιαπωνέζα θα μπορούσε εύκολα να επαναπαυτεί μετά το ονειρικό πρώτο σετ και το ασύλληπτο bagel κόντρα στην τεράστια αντίπαλό της. Εκείνη, όμως συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και παρά την αντεπίθεση που προσπάθησε να κάνει η Οσάκα έφτασε στην τεράστια νίκη.

Σίγουρα, το Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης δε βρέθηκε στην καλύτερη ημέρα του, ειδικά στο κομμάτι του σερβίς. Αυτό δε μειώνει, όμως σε τίποτα την νίκη επικράτηση της Σακ.

ΤΗΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Δεδομένα η Σάκκαρη στην μέχρι τώρα καριέρα της έχει αποδείξει ότι της αρέσουν τα δύσκολα. Στις αναμετρήσεις με αθλήτριες που βρίσκονται στο Top-10 αποτελούν ξεχωριστή πρόκληση για εκείνη.

Το εντυπωσιακό με την περίπτωσή της είναι πως τα πάει εξαιρετικά παίζοντας κόντρα στις καλύτερες αθλήτριες. Η επικράτηση κόντρα στην Οσάκα ήταν η 12η απέναντι σε αθλήτρια Top10 σε σύνολο 37 αναμετρήσεων. Αν προσθέσουμε και εκείνες με αθλήτριες που είχαν βρεθεί στο Top-10 στην καριέρα τους και δεν ήταν τη περίοδο που αναμετρήθηκαν μαζί της φτάνουν στις 32 νίκες σε 79 ματς.

Από το 2017 και μετά έχει τουλάχιστον μία επικράτηση κόντρα σε Top-10 αθλήτρια, φέτος μετρά ήδη δύο και εάν συνεχίσει έτσι μπορεί να φτάσει στην καλύτερη επίδοσή της η οποία ήταν το 2019 όταν και μέτρησε πέντε νίκες!

Κόντρα στην Οσάκα η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε την πρώτη της νίκη απέναντι σε αθλήτρια που βρίσκεται στο Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης προσθέτοντας ένα ακόμα παράσημο.

Αν όλα τα παραπάνω δεν σας φτάνουν να προσθέσουμε και ότι αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική νίκη της κόντρα σε Top-5 αντιπάλους. Είχαν προηγηθεί εκείνες κόντρα στις Μπέντσιτς (Αγία Πετρούπολη) και Σβιτολίνα (Οστράβα) το 2020 και εκείνη απέναντι στην Κένιν (Άμπου Ντάμπι) το 2021.

Η ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 20ΑΔΑΣ

Όλα αυτά δεν έχουν έρθει φυσικά τυχαία. Η Σάκκαρη είναι μία από τις αθλήτριες που δουλεύουν περισσότερο. Η φυσική της κατάσταση είναι από τις καλύτερες που συναντά κανείς στο τουρ.

Ο Τομ Χιλ είναι ο άνθρωπος που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην δεδομένη αγωνιστική της άνοδο, ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, τον Γιάννη Στεργίου και τον Γιώργο Παναγιωτόπουλου.

Από το 2018 όταν και ξεκίνησε η συνεργασία της με τον Αμερικανό προπονητή έχει εκτοξευτεί το ποσοστό νικών της. Το 2019 ανέβηκε στο 57%, στο περίεργο 2020 έφτασε στο 65%, ενώ φέτος το συγκεκριμένο ποσοστό έχει φτάσει στο 71% (12 νίκες σε 17 παιχνίδια).

Κάπως έτσι η Μαρία Σάκκαρη την ερχόμενη Δευτέρα θα βρίσκεται ξανά στο Τοπ-20 του κόσμου και δεδομένα στοχεύει να παραμείνει σε αυτό. Αποστολή δύσκολη, αλλά η 25χρονη Σπαρτιάτισσα τα καταφέρνει εξαιρετικά σε αυτές.

TAGS MIAMI OPEN ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ