ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι άσοι στο μανίκι και η ομαδική δουλειά έδωσαν τον τίτλο στον Ολυμπιακό

Ο ίντερ του Ολυμπιακού, Άνχελ Μοντόρο
Ο ίντερ του Ολυμπιακού, Άνχελ Μοντόρο INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Handball Premier και το SPORT24 καταγράφει τα δεδομένα που οδήγησαν τους ερυθρόλευκους στην κορυφή.

Στα χέρια των παικτών του Ολυμπιακού κατέληξε ο φετινός τίτλος στην Handball Premier με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν 25-23 της ΑΕΚ στον τέταρτο τελικό και να κατακτούν το τρίτο του πρωτάθλημα.

Μια εξέλιξη η οποία ήρθε ως φυσικό επακόλουθο της εικόνας που είχαν οι δύο ομάδες στη σειρά των τελικών στην οποία οι παίκτες του Γιώργου Καρασαββίδη παρουσιάστηκαν πιο έτοιμοι.

Για την ακρίβεια είχαν την εικόνα που περιμέναμε να έχουν σύμφωνα με όσα είχαμε δει όλη τη σεζόν. Μια ομάδα δουλεμένη, με ταυτότητα και ξεκάθαρους στόχους σε άμυνα και επίθεση.

Οι δίδυμοι πύργοι

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όλη τη χρονιά σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό ήταν οι δύο πύργοι του. Μοντόρο και Οστρούτσκο ήταν μόνιμα ένα πρόβλημα για την ΑΕΚ, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους αντιπάλους των ερυθρόλευκων.

Δύο παίκτες κλάσης οι οποίοι έκαναν πολυδιάστατη δουλειά στο επιθετικό κομμάτι και ανάγκαζαν την άμυνα των αντιπάλων να προσαρμόζεται πάνω τους. Δεν ήταν λίγες οι φορές που είδαμε στους τελικούς οι δύο παίκτες να αλλάζουν ρόλους και από εκτελεστές να γίνονται δημιουργοί αφού τραβούσαν πάνω τους την άμυνα της ΑΕΚ.

Φυσικά δεν ήταν μόνο αυτοί οι δύο που έκριναν την σειρά. Συνολικά ο Ολυμπιακός πήρε κάτι απ' όλους τους παίκτες του σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Οι καθοριστικές πινελιές

Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημάνουμε και τις τρεις κινήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της σεζόν οι οποίες έδωσαν κι αυτές με τη σειρά τους το κάτι παραπάνω.

Πρώτη και καλύτερη αυτή του Μπάουερ. Ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ επέστρεψε στη χώρα μας και βοήθησε σημαντικά. Ειδικά, στο δεύτερο τελικό ήταν εξαιρετικός. Σημαντικές ήταν και οι βοήθειες που έδωσε ο Σλαβούλιτσα, ενώ ο μεγάλος άτυχος της χρονιάς ήταν ο Κρητικός, ο οποίος βοήθησε πριν τον τραυματισμό του.

Το χτύπημα στα εξτρέμ και το καθαρό μυαλό

Πάμε τώρα και στη σειρά των τελικών και ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός σε όλους τους τελικούς πήρε γκολ από τους εξτρέμ του.

Στον τέταρτο και τελευταίο ο Γιώργος Παπαβασίλης ήταν καθοριστικός. Ναι μεν η μπάλα έφτανε στη θέση του αριστερού εξτρέμ, ωστόσο ο 22χρονος είχε την ψυχραιμία να τελειώσει όλες τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και δίκαια πήρε τον τίτλο του πολυτιμότερου.

Ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε και σε άλλους παίκτες αν και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να αδικήσουμε κάποιους. Ο Κοτανίδης κι εκείνος, μαζί με τον Μπάουερ, έδωσαν σημαντική ώθηση στους ερυθρόλευκους με τις επεμβάσεις τους. Ο Δομπρής μπορεί να μην σκόραρε στον τελευταίο αγώνα όσο στους προηγούμενους ωστόσο δημιούργησε για τους συμπαίκτες του, ενώ μεγάλη δουλειά και στις δύο άκρες του γηπέδου έκαναν Αραπακόπουλος, Κανδύλας και Καραμπουρνιώτης.

Γενικότερα ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που έδειχνε να το θέλει περισσότερο και ήταν εκείνος που είχε περισσότερο καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία για να φτάσει στον τίτλο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ HANDBALL PREMIER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ