ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ

Ο ΠΑΟΚ κέρασε τον Φοίνικα με το ίδιο του το φαρμάκι

Ο ΠΑΟΚ κέρασε τον Φοίνικα με το ίδιο του το φαρμάκι
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Χολίδης γράφει για την ασφυκτική πίεση που άσκησε ο ΠΑΟΚ από το σερβίς του στον Φοίνικα και την επιστροφή του Δικεφάλου στις μεγάλες εμφανίσεις.

Ο ΠΑΟΚ έγραψε το όνομά του δίπλα σε αυτό του Κυπελλούχου για το 2022 πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο.

Ο ηττημένος Φοίνικας μπήκε σε αυτό το Final 4 έχοντας όχι άδικα τον τίτλο του φαβορί. Έδειχνε και ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα. Τόσο στον ημιτελικό απέναντι στον Πήγασο όσο και στον τελικό δεν έδειξε την εικόνα που είχαμε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα.

Σίγουρα οι Συριανοί είχαν διάφορα μικροπροβλήματα το τελευταίο διάστημα. Μεγαλύτερο όλων εκείνο του Τζούριτς ο οποίος αγωνίστηκε στον τελικό ουσιαστικά απροπόνητος, για την ακρίβεια έκανε ατομικό πρόγραμμα το πρωί του τελικού.

Σερβίς που έγινες δίκωπο μαχαίρι

Θέματα είχαν και άλλοι παίκτες όπως για παράδειγμα ο Στερν και γενικότερα ο Φοίνικας έμοιαζε να μην έχει την σπιρτάδα που έδειχνε τις τελευταίες εβδομάδες. Στον ημιτελικό η παρτίδα σώθηκε από το μεγάλο όπλο του Φοίνικα που είναι το σερβίς του.

Στον τελικό αυτό δεν λειτούργησε με εξαίρεση το δεύτερο σετ και η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του ΠΑΟΚ. Η πίεση από τη γραμμή του σερβίς είναι πάντοτε δίκωπο μαχαίρι αφού μπορεί να προσφέρει εύκολους πόντους, είτε άμεσα με άσους, είτε έμμεσα με χαλασμένες υποδοχές.

Ωστόσο, υπάρχει πάντα το ρίσκο του άστοχου σερβίς που δίνει εύκολους πόντους στον αντίπαλο. Αυτό συνέβη σε πολλές περιπτώσεις στον τελικό με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν αρκετές φορές δίχως να ιδρώσουν.

Τον κέρασε από το φαρμάκι του

Την ίδια ώρα το σερβίς του ΠΑΟΚ έγινε το μεγάλο του όπλο. Δεν είναι μόνο οι 10 άσοι έναντι των 4 που είχε ο Φοίνικας. Οι παίκτες του Καλμαζίδη έκαναν μεγάλη ζημιά στην αντίπαλη υποδοχή κάνοντας τον Ιερεζουέλο να τρέχει και να μην φτάνει.

Ο Κουμεντάκης κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο ο Πετρέας δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην υποδοχή του Φοίνικα. Οι δυο τους πήραν τους οκτώ από τους δέκα άσους της ομάδας του ενώ χάλασαν πολλές φορές την αντίπαλη υποδοχή.

Φυσικά, η εικόνα των δύο ομάδων στο συγκεκριμένο κομμάτι αποτυπώθηκε και στα μπλοκ τα οποία θεωρητικά είναι το μεγάλο όπλο του Φοίνικα. Οι Συριανοί έκαναν 7, ένα λιγότερο από τον ΠΑΟΚ, με το γεγονός ότι ο Δικέφαλος κράτησε την υποδοχή, ενώ οι παίκτες του Μιλενκόσκι όχι να αποδεικνύεται καθοριστικό.

Η επιστροφή του Ούντρις και η διαφορά του Κοκκινάκη

Γενικότερα δεν θα βρει κάποιος παίκτη του ΠΑΟΚ που να υστέρησε. Πέρα από τους προαναφερθέντες ο Μπαρνς έκανε τη δουλειά του στην επίθεση, ο Γουόλς με καλή υποδοχή μπορούσε να μοιράσει καλύτερα το παιχνίδι, ενώ και ο Μπράουν βοήθησε σε όλους τους τομείς.

Αν πρέπει να σταθούμε σε δύο ακόμα παίκτες αυτοί πρέπει να είναι οι Ούντρις και Κοκκινάκης. Ο μεν διαγώνιος του ΠΑΟΚ μετά από καιρό έκανε μια εμφάνιση από αυτές που μας είχε συνηθίσει στην κανονική περίοδο, αφού τελείωσε τον αγώνα έχοντας 23 πόντους με το εκπληκτικό 21/31 επιθέσεις.

Την ίδια ώρα ο Μενέλαος Κοκκινάκης από την μία σκούπιζε όποτε χρειαζόταν στην πίσω ζώνη και την ίδια ώρα μετέδιδε την καλώς εννοούμενη τρέλα του στους συμπαίκτες του ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά στο δεύτερο σετ.

Ώρα τώρα για την μεγάλη κούπα

Το Final 4 του Κυπέλλου ολοκληρώθηκε και πλέον οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες που βρέθηκαν σε αυτό, μαζί με τον Παναθηναϊκό, ετοιμάζονται για την τελική ευθεία της Volley League.

Εκεί όπου σε πέντε αγωνιστικές θα κριθεί η μάχη του τίτλου. Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι είναι αυτό ανάμεσα στον Φοίνικα και τον Ολυμπιακό. Αν μάλιστα μία από τις δύο ομάδες χάσει καθαρά τότε είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα βρεθεί έστω και με έναν βαθμό κάτω από τον ΠΑΟΚ. Εάν δεν έχουμε καθαρό τρίποντο τότε εκείνος που θα πανηγυρίσει θα είναι ο Παναθηναϊκός που θα καταφέρει να αποσπαστεί τρεις βαθμούς από τη δεύτερη θέση.

Όπως και να έχει αναμένονται μεγάλα παιχνίδια στο υπόλοιπο της χρονιάς και μένει να δούμε ποια ομάδα θα φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου σε αυτόν τον μίνι Μαραθώνιο που ακολουθεί μέχρι τις 27 Απριλίου.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ ΠΑΟΚ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ