ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός αναγεννήθηκε από τις στάχτες του

Ο Παναθηναϊκός αναγεννήθηκε από τις στάχτες του
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Χολίδης γράφει για το ιδανικό φινάλε στη σεζόν για τον Παναθηναϊκό ο οποίος πανηγύρισε τέσσερις τίτλους σε βόλεϊ ανδρών και γυναικών.

Μια χρονιά βγαλμένη από όνειρο ολοκληρώθηκε για τους φίλους του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ, αφού οι πράσινοι κυριάρχησαν τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Κάτι, που πριν λίγα χρόνια, έμοιαζε ως όνειρο μακρινό για τους πράσινους που ταλανίζονταν από μία σειρά οικονομικών προβλημάτων.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε μέσα από σταδιακή αύξηση των μπάτζετ, αλλά και τον σωστό προγραμματισμό να φτάσει στην επιστροφή στους τίτλους και φέτος έκλεισε τη χρονιά με τέσσερα τρόπαια με τελευταίο αυτόν του League Cup και δίχως αμφιβολία θα μνημονεύεται για καιρό.

Από το Ναδίρ στο Ζενίθ

Δίχως υπερβολή οι πράσινοι αναγεννήθηκαν από τις στάχτες τους. Το βόλεϊ ανδρών έφτασε να παλεύει για την παραμονή του, ενώ οι γυναίκες δεν κατέβηκαν μια χρονιά και έπαιξαν στην Α2.

Όλα αυτά δεν είναι μακρινά και δίνουν μεγαλύτερη αξία στην κατάκτηση των τίτλων από τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι κατάφεραν να ξεχρεώσουν και την ίδια ώρα με αργά και σταθερά βήματα να επιστρέψουν στην κορυφή.

Ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα και χρειάστηκε να γίνουν προσεκτικές κινήσεις. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος έχει τονίσει πολλές φορές σε δηλώσεις του πως στόχος ήταν κάθε ευρώ που δίνονταν να απέδιδε καρπούς και αυτό έγινε με το παραπάνω.

Η διπλή κατάκτηση στον Ρέντη

Πέρα από την κατάκτηση των τεσσάρων τίτλων υπάρχει ένα άλλο στοιχείο το οποίο έδωσε μια άλλη διάσταση στο θρίαμβο των πρασίνων. Τι είναι αυτό; Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες μέσα στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου.

Οι άνδρες έκαναν την αρχή επικρατώντας στο κρίσιμο ματς της δεύτερης φάσης στον Ρέντη, ενώ οι γυναίκες το βράδυ της Πέμπτης (12/05) πανηγύρισαν τον τίτλο στον πέμπτο τελικό βάζοντας έτσι τέλος στην κυριαρχία οκτώ ετών του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, το Τριφύλλι τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες μέτρησε δύο μόλις ήττες σε έντεκα αναμετρήσεις φέτος με τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις. Στο βόλεϊ ανδρών ο Παναθηναϊκό μέτρησε το 4/4 απέναντι στους ερυθρόλευκους, ενώ στις γυναίκες πήρε πέντε νίκες και δύο ήττες.

Το παρελθόν να γίνει μάθημα

Ήδη, ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει το σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα και στα δύο τμήματα. Οι πράσινοι θα κάνουν αρκετές κινήσεις με στόχο να παρουσιαστούν την επόμενη σεζόν ακόμα πιο δυνατοί.

Η μεταγραφή του Ερνάντεζ στο βόλεϊ ανδρών είναι μία από αυτές που δείχνουν το δρόμο που θα προσπαθήσουν να κινηθούν οι πράσινοι. Βέβαια, οι άνθρωποι που τρέχουν το σχεδιασμό και στα δύο τμήματα ξεκαθαρίζουν πως όλα θα γίνουν με μέτρο ώστε να μη υπάρξουν τα προβλήματα του παρελθόντος.

Τι εννοούμε με αυτό; Ότι θα γίνουν υπερβάσεις αλλά με μέτρο ώστε να παραμείνει ο Παναθηναϊκός νοικοκυρεμένος στα οικονομικά και να μην δημιουργηθούν ζητήματα. Άλλωστε, οι πράσινοι έχουν αποκαταστήσει την εικόνα τους στην αγορά και δεν θέλουν να το αλλάξουν αυτό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ