ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Ο Μίλτος Τεντόγλου έθεσε ήδη τον επόμενο στόχο του

Miltiadis Tentoglou, of Greece, competes during the men's long jump final at the World Athletics Championships on Saturday, July 16, 2022, in Eugene, Ore. (AP Photo/Charlie Riedel)
Miltiadis Tentoglou, of Greece, competes during the men's long jump final at the World Athletics Championships on Saturday, July 16, 2022, in Eugene, Ore. (AP Photo/Charlie Riedel) AP

Ο Κώστας Χολίδης γράφει για τον Μίλτο Τεντόγλου που θα αισθανόταν ντροπή αν νικούσε με 8,32 και τον επόμενο ξεκάθαρο στόχο του τεράστιου Έλληνα άλτη.

Με μία γρήγορη βόλτα στα social media μπορεί κανείς εύκολα να αποτυπώσει το κλίμα που υπάρχει μετά την κατάκτηση του ασημένιο μεταλλίου από τον Μίλτο Τεντόγλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Οι περισσότεροι τονίζουν το γεγονός ότι ο τεράστιος άλτης έχασε το χρυσό και όχι ότι κατέκτησε το ασημένιο κάτι που αποτυπώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την πίστη που έχουν όλοι στην αθλητή του Γιώργου Πομάσκι.

Και πώς να μην έχουμε όλοι μας άλλωστε όταν μιλάμε για κάποιον που έχει κατακτήσει ήδη 12 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις όλων των ηλικιακών κατηγοριών και πρόσθεσε στη συλλογή του το τελευταίο που του έλειπε. Όλα αυτά ενώ είναι μόλις 24 ετών.

Ο πιο σταθερός αγώνας του δεν συνδυάστηκε με χρυσό

Δίχως αμφιβολία ο Μίλτος Τεντόγλου πραγματοποίησε τον πιο σταθερό αγώνα του. Από τα έξι άλματά του από τα οποία τα πέντε ήταν έγκυρα και όλα πάνω από 8,20μ.

Τι του έλειψε; Εκείνο το άλμα που θα έκανε τη διαφορά όπως μας συνήθιζε στις προηγούμενες διοργανώσεις. Το άλμα που θα ξέφευγε όπως είπε και ο ίδιος.

Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο Τεντόγλου έχει πετύχει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό το οποίο είναι ζητούμενο όλων των μεγάλων αθλητών και αυτό είναι η σταθερότητα.

Με εξαίρεση το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019 στην Ντόχα όπου έμεινε στην δέκατη θέση από το Ευρωπαϊκό του Βερολίνου το 2018 μέχρι και σήμερα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις έχει άλματα πάνω από 8,25μ. Αυτό φυσικά έχει παίξει το δικό του ρόλο στην κυριαρχία του.

Οι δηλώσεις που δείχνουν την νοοτροπία του

Όλα τα παραπάνω λίγη σημασία έχουν βέβαια για εκείνον αφού έχει μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό του και θέλει να ξεπεράσει τα όριά του.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του τελικού και δεδομένα δείχνουν την νοοτροπία που έχει ως αθλητής.

"Με 8,32μ. θα ήταν ντροπή να κερδίσω. Είτε να πηδούσα 8,50μ, είτε να μην έπαιρνα μετάλλιο. Για μένα είναι το ίδιο πράγμα. Δεν πέτυχα ούτε ένα άλμα" ανέφερε και μέσα σε 27 λέξεις έδειξε γιατί είναι τόσο μεγάλος αθλητής.

Κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο σε Παγκόσμιο και ήταν απογοητευμένος που δεν πήδηξε πάνω από 8,50μ. Το ίδιο θα συνέβαινε ακόμα και εάν κέρδιζε τον αγώνα με 8,32μ. Πάλι το ίδιο θα έλεγε. Οι απαιτήσεις που έχει ο ίδιος από τον εαυτό του είναι σίγουρα μεγαλύτερες και από τις προσδοκίες μας κάθε φορά που αγωνίζεται.

Το σύνθημα για την επόμενη ημέρα

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανήκει, λοιπόν, στο παρελθόν. Δεδομένα, ο Τεντόγλου έχει ήδη κυκλώσει τον επόμενο στόχο του ο οποίος είναι ξεκάθαρα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης τον Αύγουστο του 2023.

Εκεί ο Τεντόγλου θέλει ξεκάθαρα το χρυσό μετάλλιο και αλίμονο στους Γουάνγκ που θα βρεθούν στο δρόμο του. Δεδομένα θα έχει προετοιμαστεί πιο σωστά, πιο ορθολογικά (φέτος η χρονιά είναι περίεργη με παγκόσμιο και ευρωπαϊκό μέσα σ' ενα μήνα) και τα υπόλοιπα ξέρει ο ίδιος και ο μετρ Γιώργος Πομάσκι πως θα τα διαχειριστούν.

Άλλωστε δεν αμφιβάλει κανείς ότι έχουν τον τρόπο να πάρουν αυτό που θέλουν κι εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να τους χειροκροτήσουμε ξανά.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ