Ήταν “must win” για την ΑΕΚ και το πήρε στην επιστροφή του Ζίνι, αλλά θα της λείψει ο Πιερό

Ο Ζίνι μπήκε με το καλημέρα στα βαθιά και βοήθησε την ΑΕΚ στο must win με τον Άρη. Ο Ανγκολέζος λύνει τα χέρια στον Νίκολιτς, όμως θα λείψει και ο Πιερό.
Η ΑΕΚ είχε πολύ καιρό να πάρει νίκη σε ντέρμπι με τους άλλους του Big-5 στο πρωτάθλημα. Πέρασε αρκετός καιρός από το περσινό καταστροφικό φινάλε της σεζόν, ενώ φυσικά έχουν προηγηθεί και οι δύο ήττες με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό που την απομάκρυναν από την κορυφή.
Γι’ αυτό το λόγο το παιχνίδι με τον Άρη ήταν “must win” και το πήρε. Η Ένωση έπρεπε να το πάρει για να πάει με ηρεμία σε δύο αρκετά κομβικά παιχνίδια που ακολουθούν σε Conference League και Stoiximan Super League απέναντι στη Φιορεντίνα και στον Παναθηναϊκό.
Μέχρι τότε η ΑΕΚ καταγράφει τρεις κερδισμένους βαθμούς, μια κομβική επιστροφή αλλά και μια εξίσου σημαντική απώλεια. Αμφότερες έχουν να κάνουν με την κορυφή της επίθεσης.
Η επιστροφή του Μανόλο, η υπομονή της ΑΕΚ που δικαιώθηκε και η αστοχία
Πριν από το παιχνίδι είδαμε όμορφες στιγμές στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ ξύπνησαν μπόλικες μνήμες. Ένα VIDEO στα Matrix του γηπέδου που θύμισε όσα πέρασε ο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ, που κάθισε σε 175 παιχνίδια (ο τρίτος στην ιστορία της) και κατέκτησε ένα πρωτάθλημα κι ένα κύπελλο.
Ύστερα μια τιμητική πλακέτα από την ΠΑΕ ΑΕΚ διά χειρός του επικεφαλής της Μάριου Ηλιόπουλου και μια ανθοδέσμη με ένα κασκόλ από τους οργανωμένους οπαδούς της Ένωσης. Πολύ όμορφες στιγμές που διήρκησαν λίγα λεπτά, καθώς στη συνέχεια ακολουθούσε ένας καθοριστικός αγώνας.
Σε αυτόν είδαμε το μοτίβο που περιμέναμε. Μια ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να κυκλοφορεί με υπομονή την μπάλα και να πιέζει τον αντίπαλό της, ενώ ο Άρης περίμενε οχυρωμένος στα μετόπισθεν και έψαξε μέσω αντεπιθέσεων να γίνει απειλητικός στα αντίπαλα καρέ.
Λίγο έλειψε ο Παναγίδης να βάλει μπόλικους μπελάδες με το δοκάρι, εκεί όμως η ΑΕΚ στάθηκε τυχερή και συνέχισε στο μοτίβο των ευκαιριών της. Σχετικά μοιρασμένες οι τελικές της ποσοτικά, ποιοτικά όμως εκτέλεσε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και σε μια από τις μεγάλες ευκαιρίες της κατάφερε να προηγηθεί με την ωραία κεφαλιά του Ζίνι μετά τη γλυκιά σέντρα του Μάνταλου.
Εν πολλοίς είδαμε αυτό που είδαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια. Μια ΑΕΚ να δημιουργεί σωρεία ευκαιριών που πήρε προβάδισμα στο τέλος κι ενώ μπορούσε να βρει πολλά περισσότερα. Δεν το πλήρωσε απέναντι στον Άρη, όμως θα πρέπει να λύσει αυτό το πρόβλημα για να παρουσιαστεί καλύτερη στη συνέχεια.
Αυτή τη φορά οι παίκτες του Νίκολιτς έπιασαν καλά στάνταρ απόδοσης. Πολύ καλός ο Ανγκολέζος φορ στην επανεμφάνισή του, εξαιρετικό παιχνίδι από τον Μάνταλο, όπως και από τον Πινέδα που συνεχίζει από εκεί που το άφησε στη διακοπή, ενώ και ο Ρότα άγγιξε το τέλειο παιχνίδι.
Ο Λούκα Γιόβιτς δεν κατάφερε να βοηθήσει πολύ την Ένωση, ενώ δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ και ο Πενράις, που έχασε τον Πέρεθ στο 48ο λεπτό στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Άρη στο παιχνίδι. Βέβαια και ο Πήλιος που πέρασε στο ματς αντί του Σκωτσέζου που είδε κίτρινη, δεν έδειξε καλύτερο πρόσωπο.
Κέρδισε τον Ζίνι, θα λείψει όμως ο Πιερό
Ο Μάρκο Νίκολιτς πήρε τελικά το ρίσκο και έβαλε από την αρχή τον Ζίνι, παρότι στη φαρέτρα του δεν υπήρχε ο Πιερό και κατ’ επέκταση κάποιος άλλος φορ για να δώσει λύσεις.
Ο Ανγκολέζος επιθετικός ήταν σαν να μην έλειψε μια ημέρα με μια πολύ καλή εμφάνιση, πρωτοβουλίες, τρεξίματα. Γενικώς ένα πολύ καλό all-around παιχνίδι που το συνδύασε και με το γκολ που έδωσε το τρίποντο για την Ένωση, αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια, όπως και ότι το δίδυμο με τον Γιόβιτς μπορεί να προσφέρει πράγματα.
Όμως κι ο έτερος Καππαδόκης, ο Φραντζί Πιερό, θα λείψει πολύ στην ΑΕΚ, μιας και με τον καθαρισμό που θα υποβληθεί στο γόνατο θα επιστρέψει μέσα στο νέο έτος και θα απουσιάσει από τα υπόλοιπα οκτώ παιχνίδια που θα δώσει η Ένωση μέχρι και το 2026.
Ο Σέρβος τεχνικός στάθηκε σε αυτή τη συνθήκη στη συνέντευξη Τύπου και στο γεγονός ότι δεν είχε κανέναν εκ των τριών φορ σε καλή κατάσταση και διαθέσιμους. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να βρει για μια ακόμα φορά τη λύση και να διαχειριστεί το νέο δίδυμο που έχει πλέον στην κορυφή της επίθεσης.