ΑΕΚ

Πέτρος Μάνταλος, ένας game changer πολυτελείας που εξιλεώθηκε και θέλει τον τίτλο για την ΑΕΚ

Πέτρος Μάνταλος, ένας game changer πολυτελείας που εξιλεώθηκε και θέλει τον τίτλο για την ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Ο Ηλίας Καλλονάς γράφει για τον Πέτρο Μάνταλο που έχει μετατραπεί σε έναν game changer πολυτελείας για την ΑΕΚ και έχει γίνει πιο πολύτιμος από ποτέ παρότι ο ρόλος του είναι διαφορετικός σε σχέση με το παρελθόν.

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη κερδισμένη της 2ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League, αφού κατάφερε να φύγει με ένα τεράστιο διπλό (0-1) από την έδρα του ΠΑΟΚ και την ίδια στιγμή είδε τον Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να χάνουν βαθμούς απέναντι σε Άρη (2-2) και Βόλο (0-0) αντίστοιχα.

Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την εξέλιξη της κούρσας του τίτλου, καθώς παρακολουθούμε με διαφορά το πιο αμφίρροπο και ενδιαφέρον πρωτάθλημα των τελευταίων (πάρα) πολλών ετών. Εκείνο, ωστόσο, που δεν χωράει κάποια αμφιβολία είναι η συμβολή του Πέτρου Μάνταλου στην πορεία πρωταθλητισμού της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν, έστω κι από έναν διαφορετικό ρόλο σε σχέση με το παρελθόν.

Αποδέχτηκε τον ρόλο του και δικαιώνει τον Αλμέιδα

Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός αποδέχτηκε το ρόλο του game changer που του αποδόθηκε από τον Ματίας Αλμέιδα στην αρχή της σεζόν και κάνει τη διαφορά για την ΑΕΚ σε κρίσιμα σημεία του πρωταθλήματος. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο για έναν ποδοσφαιριστή που αποτελεί τον ηγέτη και τον αρχηγό μίας ομάδας τα προηγούμενα χρόνια να δεχτεί πως δεν θα έχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Παρ' όλα αυτά, ο Αλμέιδα του κατέστησε σαφές από την πρώτη στιγμή ότι θα παραμείνει σημαντικός για τον οργανισμό τόσο εντός όσο κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Γι' αυτό το λόγο και μπήκαν στην άκρη όποιες σκέψεις φυγής είχε το περασμένο καλοκαίρι, επηρεασμένος κι από όσα συνέβησαν την περσινή σεζόν.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο πως ο Σέρχιο Αραούχο καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, στέκεται στη συμβολή του Μάνταλου στο θετικό κλίμα της ομάδας και τον χαρακτηρίζει "αρχηγό", παρότι εκείνος φοράει πλέον το περιβραχιόνιο.

Ο Μάνταλος είναι πολλά περισσότερα από ένας ποδοσφαιριστής για την Ένωση. Είναι το πρόσωπο της τελευταίας δεκαετίας. Είναι εκείνος που έχει ζήσει όλη την πορεία από τη Β' Εθνική (στη Γ' δεν ήταν στο ρόστερ της ομάδας) έως την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018 και τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League.

Είναι, επίσης, εκείνος που δέχθηκε το μεγαλύτερο... ανάθεμα για τα κακώς κείμενα σε αγωνιστικό επίπεδο από το 2019 έως και πέρυσι, δίχως να τα αξίζει σε κάποιες περιπτώσεις.

Υπερπολύτιμοι βαθμοί από τα πόδια του

Ωστόσο, όλα αυτά είναι παρελθόν τόσο γι' αυτόν όσο και για την ομάδα. Η φετινή σεζόν δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη δύσκολη τριετία. Αυτό, όμως, που παραμένει το ίδιο είναι η συμμετοχή του Μάνταλου στο δημιουργικό κομμάτι της ΑΕΚ, έστω κι αν πλέον έρχεται από τον πάγκο για να δώσει λύσεις. Μέχρι στιγμής ο 31χρονος μεσοεπιθετικός έχει προσφέρει ουκ ολίγους βαθμούς στην ομάδα του, είτε ως βασικός είτε περνώντας ως αλλαγή.

Αφήνοντας στην άκρη τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, όπου και πάλι έχει καταλυτική συμβολή, ο Μάνταλος έχει "δώσει" 6-8 βαθμούς στην ομάδα του χάρη σε κερδισμένα πέναλτι, γκολ και ασίστ.

  • Στον αγώνα με τον Ατρόμητο την 8η αγωνιστική η ΑΕΚ τα έχει βρει σκούρα, αλλά ο Μάνταλος μπαίνει ως αλλαγή και κερδίζει το πέναλτι στις καθυστερήσεις, το οποίο μετουσιώνει σε γκολ ο Νορντίν Άμραμπατ, δίνοντας το τρίποντο στην ομάδα του.
  • Κόντρα στον ΟΦΗ και πάλι στην OPAP Arena, σημειώνει ένα γκολ και μοιράζει μία ασίστ στο εμφατικό 3-0 της ομάδας του, αγωνιζόμενος ως δεύτερος επιθετικός.
  • Τη 19η αγωνιστική η ΑΕΚ φλερτάρει με την γκέλα απέναντι στον Ιωνικό, αλλά ο Μάνταλος με μία μαγική ασίστ στον Στίβεν Τσούμπερ για το 1-2 του Ελβετού στις καθυστερήσεις
  • Στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ θα αγωνιστεί ως "8άρι" και θα πάρει από το χέρι την ομάδα του και θα την οδηγήσει στη νίκη με 3-0, προσφέροντας δύο ασίστ, αλλά έχοντας και γενικότερα μία τρομερή παρουσία καθ' όλη τη διάρκεια του 90λέπτου.
  • Και φτάνουμε στο κρίσιμο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπου περνάει ως αλλαγή στο 71ο λεπτό αντί του Ορμπελίν Πινέδα και είναι αυτός που δίνει μία φοβερή ασίστ στον Σέρχιο Αραούχο για το "χρυσό" γκολ της νίκης.

Η ποδοσφαιρική ιστορία κάτι του χρωστάει

Ο Μάνταλος διανύει την 9η σεζόν του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Μέσα σε αυτά τα εννιά χρόνια έχει ζήσει χαρές, λύπες, νίκες, ήττες και σίγουρα πολλά και έντονα συναισθήματα. Έχει αποθεωθεί, έχει αποδοκιμαστεί, έχει αποτελέσει τη μεγάλη ελπίδα των φίλων της ΑΕΚ, αλλά έχει μετατραπεί και σε αποδιοπομπαίο τράγο τις βραδιές που τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά σε αγωνιστικό επίπεδο.

Το 2018, όταν ήταν φύσει και θέσει ηγέτης της ΑΕΚ, στάθηκε άτυχος, καθώς υπέστη ρήξη χιαστού και έχασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, με αποτέλεσμα να μην βοηθήσει όσο ο ίδιος θα επιθυμούσε την ομάδα του να φτάσει έως την κατάκτηση του πρωταθλήματος ύστερα από 24 χρόνια.

Τη φετινή σεζόν, έστω κι από έναν διαφορετικό, αλλά το ίδιο σημαντικό ρόλο, μπορεί το ποδόσφαιρο να του επιστρέψει κάποια... χρωστούμενα. Το βέβαιο είναι πως η ποδοσφαιρική ιστορία κάτι του χρωστάει.

Και είναι πολύ πιθανό να μάθουμε αν θα τον "ξεχρεώσει" μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Μέχρι τότε, ο Μάνταλος θα συνεχίσει να είναι ένας game changer πολυτελείας για την Ένωση.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ