ΕΛΛΑΔΑ

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής βγαίνει επιτέλους μπροστά

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής βγαίνει επιτέλους μπροστά
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Τα βραβεία του ΠΣΑΠΠ ήταν μία πραγματική γιορτή που τόσο είχε ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ηλίας Καλλονάς γράφει για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που βγαίνουν μπροστά και γίνονται παράδειγμα για τα νέα παιδιά.

Το βράδυ της Δευτέρας το ελληνικό ποδόσφαιρο απέκτησε ένα πολύ σοβαρό λόγο να αισιοδοξεί για το μέλλον του. Να αισιοδοξεί πως ίσως υπάρχει μία ελπίδα να καταπολεμηθεί η τοξικότητα που το έχει πληγώσει βαθιά τα (πολλά) τελευταία χρόνια. Τα βραβεία του ΠΣΑΠΠ ήταν μία πραγματική γιορτή. Η αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής ήταν ασφυκτικά γεμάτη από μικρά παιδιά, από ανθρώπους του ποδοσφαίρου, από ποδοσφαιριστές, προπονητές και δημοσιογράφους.

Η οργάνωση και η παραγωγή του ACTION 24 ήταν εξαιρετική, όπως και η παρουσίαση από τους Ντέμη Νικολαΐδη και Βασίλη Τσεκούρα. Το Μέγαρο Μουσικής "μύριζε" αγνό, ρομαντικό και αυθεντικό ποδόσφαιρο. Και σε αυτό συνέλαβαν όλοι. Από τον πρώτο έως τον τελευταίο. Κι αποδείχθηκε πως, αν το επιθυμούμε πραγματικά, μπορούμε να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να έρθει στον κόσμο.

Οι Έλληνες παίκτες στο ύψος των περιστάσεων

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, Γιώργος Μπαντής έστειλε ξανά ένα ηχηρό μήνυμα για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο σε όλους τους τομείς. Όχι επιτηδευμένα, αλλά με πραγματική αγάπη στο άθλημα και σε όσους το μετατρέπουν στην αγαπημένη συνήθεια μικρών και μεγάλων. "Το ποδόσφαιρο θα έπρεπε να είναι αφορμή για αγάπη και όχι αίμα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ευχολόγια θα πεις κάποιος, αλλά ο Γιώργος Μπαντής έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι παλεύει πραγματικά για να δει ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Με πράξεις και προτάσεις. Κι η μεγαλύτερη επιβράβευση για εκείνον ήταν σίγουρα η γεμάτη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής. Δεν είναι απλό, ούτε εύκολο. Αλλά δείχνει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που έχουν αναλάβει τις τύχες του ΠΣΑΠΠ.

Την ίδια ώρα, ο Κοσμάς Τσιλιάνιδης, ένας ποδοσφαιριστής που έχει περάσει πολλά στην καριέρα του, επιβεβαίωνε πως είναι ένα πραγματικό κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο μεσοεπιθετικός της Λαμίας βραβεύθηκε για την κίνησή του να ξυρίσει το κεφάλι του για να στείλει ένα μήνυμα, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας κατά του Καρκίνου. Μία μικρή κίνηση που σήμαινε πολλά περισσότερα.

Αλλά ακόμα και την στιγμή της βράβευσης, ο ίδιος δεν θέλησε να είναι πρωταγωνιστής, αλλά απλά ένας αγγελιαφόρος: ουσία της βράβευσης είναι η κίνηση και όχι το πρόσωπο. Εμείς οι ποδοσφαιριστές κάθε Σαββατοκύριακο γινόμαστε οι ήρωες των παιδιών στο γήπεδο ενώ οι ήρωες είναι εκτός γηπέδου και παλεύουν καθημερινά".

Το ποδόσφαιρο γυναικών παίρνει τη θέση που του αξίζει

Πέρα, όμως, από τους ήρωες υπάρχουν και οι... ηρωίδες. Κι ο ΠΣΑΠΠ, χρόνο με το χρόνο, προσπαθεί να φέρει σε τροχιά πρωταγωνιστή και το ποδόσφαιρο γυναικών. Με πρωτοβουλίες και ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Το ποδόσφαιρο είναι ένα και σκοπό έχει να ενώσει και όχι να χωρίσει.

Το ανέφερε, άλλωστε, κι ο Ματίας Αλμέιδα κατά την παραλαβή του βραβείου για τον καλύτερο προπονητή της περσινής σεζόν. Μία μπάλα μπορεί να ενώσει διαφορετικές κοινωνικές και οικονομικές τάξεις, διαφορετικούς πολιτισμούς και να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Η ισότητα είναι που κάνει τη διαφορά και γι' αυτό μάχονται οι ποδοσφαιρίστριες, έχοντας για συμπαραστάτες όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Δεν είναι απλό, αλλά ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα προκειμένου το ποδόσφαιρο γυναικών να πάρει τη θέση που του αξίζει.

For the love of the game

Κι αν υπήρξε ένα σπουδαίο μήνυμα απ' τη χθεσινή βραδιά είναι πως ο Έλληνας ποδοσφαιριστής επιτέλους βγαίνει μπροστά. Χρησιμοποιεί το βήμα που του προσφέρεται για να κάνει τον ποδοσφαιρικό (και όχι μόνο) κόσμο καλύτερο. Να αποτελέσει ένα πραγματικό πρότυπο για τα παιδιά τόσο για αγωνιστικούς όσο και για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Το είπε πολύ όμορφα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, όταν παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου νέου Έλληνα ποδοσφαιριστή: "Θέλω να δώσω μία συμβουλή στα νέα παιδιά, να μην εκβιάζουν το ποδόσφαιρο αλλά να το χαίρονται μέσα από την καρδιά τους, να ενθουσιάζονται κάθε μέρα γι' αυτό που κάνουν".

Αυτό το στοιχείο λείπει από τους περισσότερους, είτε πρόκειται για ποδοσφαιριστές είτε για απλούς φιλάθλους. Ο ενθουσιασμός. Ξεχάσαμε πως αρχίσαμε, πέσαμε στη... λούμπα της τοξικότητας και αφήσαμε στην άκρη τους λόγους που μας έκαναν να αγαπήσουμε το ποδόσφαιρο. Με δική μας ευθύνη φτάσαμε σε αυτό το σημείο, αλλά εμείς οι ίδιοι είμαστε κι εκείνοι που μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση.

Έχοντας για... μπροστάρηδες τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου. Τους παίκτες και τους προπονητές. Ίσως σήμερα ξημέρωσε μία καλύτερη ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι 500+ παρευρισκόμενοι στο Μέγαρο Μουσικής έδειξαν πως είναι στο χέρι μας.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ