Η απόλυτη κρητική μαγεία και εικόνες από το μέλλον: Ο ΟΦΗ χτυπάει την πόρτα και στην ευρωπαϊκή ελίτ

Ο ΟΦΗ έζησε ένα μαγικό βράδυ και το όνειρο της League Phase του Europa League κοντεύει να γίνει πραγματικότητα. Οι Κρητικοί χτυπούν την πόρτα της ευρωπαϊκής ελίτ. Γράφει ο Κώστας Αυγουστάκης.
Αν κάποιος μπορούσε να περιγράψει με μία λέξη αυτό που έζησε ο ΟΦΗ το βράδυ της Πέμπτης (20/8), τότε πρέπει να χρησιμοποιήσει τη λέξη “μαγεία”.
Οι Κρητικοί βίωσαν κάτι που συνήθιζαν να ζουν τις βραδιές του 80′ και του 90′, όταν έπαιρναν μεγάλες προκρίσεις στο Κυπελλούχων και στο Κύπελλο UEFA. Το 3-0 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας έφερε αφενός αναμνήσεις, αλλά και έδειξε μία… εικόνα από το μέλλον του ΟΦΗ.
Οι Ομιλίτες, μπροστά σε 15.000 οπαδούς τους στο Παγκρήτιο Στάδιο, δεν έκαναν απλώς αποφασιστικό βήμα, αλλά πλέον βρίσκονται με το 1,5 πόδι στη League Phase του Europa League.
Masterclass από τον Κόντη
Όπως συνέβη και στο Superbet Super Cup κόντρα στην ΑΕΚ, ο Χρήστος Κόντης παρέδωσε ένα masterclass προπονητικής. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του πρώτου μέρους, οι Κρητικοί πλαγιοκοπούσαν την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και με το κάθετο ποδόσφαιρό τους ταλαιπωρούσαν τους Βούλγαρους.
Ο ΟΦΗ άντεξε την πίεση στο τελευταίο 15λεπτο του α’ μέρους, με τον Χριστογεώργο να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και κράτησε το μηδέν. Στις αρχές του δευτέρου μέρους, οι Κρητικοί χτύπησαν με τον συνηθισμένο τρόπο τους και κάπως έτσι κέρδισαν το πέναλτι για το 2-0 από τον Φούντα.
Όταν ο Κόντης έβλεπε την ομάδα του ξανά να πιέζεται από την ΤΣΣΚΑ, δεν φοβήθηκε να “θυσιάσει” τον σκόρερ Φούντα και τον πολύπειρο Μπουχαλάκη για τους Καραχάλιο και Ντίκμαν, με τον Αποστολάκη να μεταφέρεται μπροστά. Ήταν μία κίνηση που ισορρόπησε το παιχνίδι και περιόρισε τους Βούλγαρους.
Ο ΟΦΗ… μύρισε αίμα με την κόκκινη κάρτα του Μπραχίμι, ξεχύθηκε στην επίθεση και το 3-0 έμοιαζε θέμα χρόνου, όπως και έγινε.
Αδιαμφησβήτητη ποιότητα μεσοεπιθετικά
Τι κι αν βρισκόμαστε προς τα τέλη του Αυγούστου, ο ΟΦΗ δείχνει σε εξαιρετική φόρμα και οι παίκτες ικανοποιούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα “θέλω” του προπονητή τους. Μάλιστα, διέλυσαν μία ομάδα η οποία έχει ήδη δέκα επίσημα παιχνίδια στην πλάτη τους.
Πέρα από την δουλειά που γίνεται, η εικόνα αυτή αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ. Λίγες ομάδες στην Ελλάδα έχουν μία μεσοεπιθετική γραμμή, η οποία αποτελείται από Νους, Φούντα και Αϊτόρ. Αυτό αποδείχθηκε με τον πιο περίτρανο τρόπο και σε ευρωπαϊκό παιχνίδι.
Όταν ο ΟΦΗ βρει και τον φορ που αναζητεί, ώστε ο Ισέκα να αποκτήσει το… ταίρι του, τότε θα πρόκειται για μεσοεπιθετική απογείωση. Είναι άλλωστε κάτι που χρειάζεται και ενόψει League Phase Europa League.
Έτοιμος για μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές
Γιουβέντους, Μίλαν, Λεβερκούζεν, Μαρσέιγ, Άλκμααρ, Κρίσταλ Πάλας. Δεν είναι τυχαία ονόματα ομάδων, αλλά πιθανοί αντίπαλοι του ΟΦΗ στη League Phase του Europa League.
Ο ΟΦΗ και η Κρήτη ετοιμάζεται να ζήσει μεγαλύτερες βραδιές, ίσως ακόμη μεγαλύτερες από αυτές που βίωνε το 90′. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Ομιλίτες επιθυμούν διακάως να αποδείξουν πως ανήκουν στην ελίτ και το διατρανώνουν κάθε φορά που βρίσκουν την ευκαιρία, ειδικά μετά τον τελικό του Βόλου.
Η αρμάδα του Χρήστου Κόντη θα μπει και στην ευρωπαϊκή ελίτ των πολλών εκατομμυρίων και το OFI Crete θα τοποθετηθεί δίπλα σε μεγαθήρια. Απομένει βέβαια να τελειώσει την δουλειά στη Βουλγαρία.