Γύρω-γύρω όλοι νο 2

Τι σχέσεη έχουν η Νικολούλη και ο Σουγκλάκος; Ο Καρατζαφέρης με τον Φιντέλ Κάστρο. Που συναντιούνται ο Μητροπολίτης Άνθιμος και η Εύα Καϊλή
κάθε φορά που κάνω μια περατζάδα στο διαδίκτυο ό,τι μου προκαλεί την περιέργεια ή με εκνευρίζει, το αποθηκεύω. Και κατά διαστήματα κάνω μια σούμα και τα μαζεύω. Όπως στην προκειμένη περίπτωση. Όπου αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι οι πολιτικοί τους έχουνε δει τους Έλληνες αλευρωμένους και τους έχουνε περάσει για μυλωνάδες.
Και πολύ καλά ξηγιούνται. Αφού βρίσκουνε καλά κάνουνε. Για βόδια μιλάμε. Πέντε χρόνια λιτότητας και δεν λένε να σηκώσουνε κεφάλι.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Γκίκας Χαρδούβελης: ” Το παλεύουμε με την τρόικα”
Τι είδους πάλη είναι αυτή και μξε ποιούς κανόνες; Σα να πάλευε ο συγχωρεμένος ο Απόστολος Σουγκλάκος με τον Τάισον.
Γιώργος Μαυραγάνης (υφυπουργός του Χαρδούβελη): “Η ελληνική οικονομία λειτουργεί καλύτερα με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές”.
Αυτός τους περνάει για γκραν λακαμάδες για να θυμηθούμε και τις γκραν κάσες του Μελισσανίδη. Αφού τους έχουνε ξεπατώσει στη φορολογία τώρα βγαίνουνε και λένε ότι η οκονομία λειτουργεί καλύτερα με λιγότερους φόρους.
Ντόρα Μπακογιάννη: “Ανησυχώ για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ” .
Ότι δήθεν ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την σταθερότητα της κυβέρνησης. Είναι προφανές ότι θεωρεί πως έχει να κάνει με βαζιβουζούκους. Ο πολιτικός για ένα πράγμα ανησυχεί και μόνο: Για την πάρτη του. Κι αυτή είναι η μοναδική ανησυχία της Ντόρας: Οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, μετά την ήττα του Σαμαρά στις εκλογές και πως θα πάρει αυτή κεφάλι.
Γιώργος Καρατζαφέρης, σχετικά με το 1.65 εκ γιούρο που βρήκανε στις οφ-σορ εταιρείες του: ” Μπλέξανε μαζί μου. Ξέρω πολύ καλά τους κανόνες της πολιτικής ευπρέπειας και τους κανόνες της πολιτικής αγυρτίας”
Τι κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω. Για την ταμπακιέρα, για το μαρούλι ούτε λόγος. Ακολούθως μίλησε σε πληθυντικό μεγαλοπρεπείας: “Θα απαντήσουμε την ώρα που πρέπει. Θα αποκαλύψουμε ποιοι στήσανε αυτή την ιστορία”.
Προς τι όμως, ο πληθυντικός; ‘Ενας τα πήρε τα λεφτά. Ένας πρέπει να απαντήσει. Το καλύτερο, όμως, το άφησε για το τέλος: “Αν ήμουν το καλό παιδί των Αμερικανών και έλεγα γιες όπως όλοι οι άλλοι που είναι στα πράγματα δεν θα είχα περιπέτειες”. Πράγματι, μετά τον Τσε Γκεβάρα και τον Φιντέλ Κάστρο στην Καραϊβική, ο επόμενος που σήκωσε την σημαία της επανάστασης κατά των Αμερικανών, είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης στη Μεσόγειο. Μιλάμε για ξύλο, με φύλλο μπακαλιάρο.
Η Εύα Καϊλή άστραψε και βρόντηξε στην Ευρωβουλή. Κατ’ αρχήν ζήτησε να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία. Αποτέλεσμα; Με το που το έμαθε ο Πούτιν έπεσε σε βαθιά περισυλλογή. “Ποια είναι αυτή η Εύα, που μου έβαλε τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι;” Στη συνέχεια αποστόμωσε έναν Αμερικανό γερουσιαστή: “Δεν θα διευκρινίζω εγώ από ποια Μακεδονία είμαι”. Το έμαθε ο Ομπάμα κι έπεσε σε βαριά κατάθλιψη. Αυτά για κάποιους “συντρόφους” της Εύας, του βαθέος ΠΑΣΟΚ, που την είχαν αποκαλέσει “καλτσοδέτα”. Ρεπορτάζ για τις δραστηριότητες του ευρωβουλευτή Ζαγοράκη δεν υπήρξαν.
Συγκλονιστική θα πρέπει να πούμε ήταν και η εξομολόγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου: “Στις συνθήκες που βρίσκεται η χώρα δεν έχουμε περιθώρια προσωπικού ρόλου”. Παρακαλώ τη σιωπή σας γιατί μιλάει ο άνθρωπος που είναι βουλευτής και υπουργός από το 1993. Έχει διατελέσει υφυπουργός Προεδρείας της Κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Υπουργός Τύπου και ΜΜΕ. Μεταφορών και επικοινωνιών. Δικαιοσύνης. Ανάπτυξης. Πολιτισμού. Εθνικής Άμυνας. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και του Παπαδήμου και του Σαμαρά και Υπουργός Εξωτερικών. Είναι αυτός που τον Σεπτέμβριο του 2007 όταν είχε χάσει τις εκλογές ο Γιωργάκης, έτρεξε σαν κατοστάρης στο Ζάππειο να δηλώσει “παρών”. Πράγματι εδώ και 20 πλέον χρόνια δεν είχε σαν προτεραιότητα τον προσωπικό του ρόλο. Το έχει αποδείξει ο άνθρωπος. Μια ζωή κομπάρσος
Εντυπωσιακή ήταν η αποκάλυψη που έκανε και ο Μητροπολίτης Άνθιμος: “Δεν αφήνουν να βρεθεί ο τάφος του Μέγα Αλεξάνδρου”. Και εις ανώτερα. Προσκεκλημένος δηλαδή στις εκπομπές του Δημοσθένη Λιακόπουλου για την ομάδα Εψιλον και τον γέροντα Παΐσιο και τον πόλεμο που κάνουν οι αντίχριστοι στην Ελλάδα, στον Χριστιανισμό και ειδικότερα στην ορθοδοξία.
Υπάρχουν, ωστόσο, και τα ευχάριστα. Όπως η τοποθέτηση του Αχιλλέα Καραμανλή ότι “η γενιά του Πολυτεχνείου δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων”. Το ότι το λέει βέβαια ένας άνθρωπος 85 ετών δεν έχει καμιά σημασία. Αυτό που μετράει κι είναι ευχάριστο είναι ότι βρίσκεται εν ζωή. Μια δυο μέρες, δηλαδή, να έχεις τρεχάματα και να μην παρακολουθείς τις ειδήσεις, έτσι και πεθάνει κάποιος σου ξέφυγε. Αυτό που μετράει είναι, λοιπόν, ότι ο άνθρωπος ζει.
Μέσα σε όλα η Πανελλήνια Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών της Αστυνομίας, με αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της, τίμησε την Αγγελική Νικολούλη. Κάτι που προκάλεσε και την έντονη οργή του Κυριάκου Θωμαΐδη: “Ποια είναι αυτή που την τιμήσανε; Εγώ δικάζω εδώ και 30 χρόνια. Ήθελα να’ ξερα τι κάνουν εκεί στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων; Από τις οκτώ πέφτουνε για ύπνο κάθε Δευτέρα βράδυ; Ο δεύτερος σε δίκες είμαι, μετά τον Κούγια και ούτε ένας δεν έχει βρεθεί να με τιμήσει. Ούτε μια πλακέτα για δείγμα.”
Ύστερα απ’ όλα αυτά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν τα πρόσωπα του αποκαλούμενου λάιφ-στάιλ. Πιο σοβαρά μιλά π.χ η Φαίη Σκορδά. Όπως όταν είπε στα “Καραντάσιανς” ότι στο πρώτο ραντεβού που βγήκε με τον Λιάγκα, άφησε λίγο φαί στο πιάτο της από ευγένεια. Αυτός το πήρε μπροστά του και το περιδρόμιασε. Αυτή, ναι. Ήταν πράγματι μια εξόχως ενδιαφερουσα αποκάλυψη. Αν είναι να διαλέξεις ανάμεσα σε Καϊλή και Σκορδά, διαλέγεις την δεύτερη. Η Σκορδά είναι ό,τι είναι. Δεν υποκρίνεται ότι είναι κάτι άλλο.
Κλείνουμε με την τοποθέτηση της Ευγενίας Μανωλίδου, σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται από Σεργουλόπουλο-Μπακοδήμου. Αλλά και από τον πανύψηλο Βισκαδουράκη που είπε ότι έπρεπε να τη δει γιατρός. Η ευγενέστατη, λοιπόν, Ευγενία έδειξε για μι ακόμα φορά την αγωγή της. “Δεν έχω καμιά πρόθεση να συνεχίσω αυτό το πράγμα. Είναι τόσο ανάξιλο λόγου” Άξια για σύζυγος βουλευτού
Κι είπαμε η σαχλαμάρα της καθημερινότητας είναι σαφώς πιο ακίνδυνη από την σαχλαμάρα της πολιτικής. Οι Μανωλίδου και οι Σκορδές, χρόνο κλέβουνε. Δεν κλέβουνε ζωές όπως οι πολιτικοί. Που πέρα από το θράσος έχουν και ασυδοσία. Όταν λένες όλες αυτές τις αρλούμπες, οι δημοσιογράφοι τους ακούνε με ανοιχτό το στόμα. Άχνα δε βγάζουνε.Οι δημοσιογράφοι κοιυνάνε το δάχτυλο μόνο στους μαθητές και στους φοιτητές όταν κάνουν καταλήψεις και στους εργαζόμενους όταν κάνουν απεργία.
Βλάμης από το Μιλάνο. “Νεορεμπέτικο” με τον Μιχάλη Δασκαλάκη…