OPINIONS

Έχουν φτιάξει τα ποτά με τα χεράκια τους

Ο Κώστας Καίσαρης μπλέκει τη Λάρισα με την Κολομβία και τον Αλβανό δραπέτη Κόλα με τον λήσταρχο Νταβέλη. Για να καταλήξει στην "κόλαση" που απειλεί ο Αντώνης Σαμαράς, αν συνεχίζουν να κλέβουν οι ταξιτζήδες τους τουρίστες.

Το να πει ο Αντώνης Σαμαράς πάνω στα νεύρα του “γαμώ το κεφάλι μου ο μαλάκας” το κατανοείς. Ανθρώπινο είναι. Το να διαμηνύσει όμως ο Πρωθυπουργός της χώρας ότι “αν μάθω ότι ταξιτζής πήρε τουρίστα με διπλή ταρίφα θα γίνει κόλαση” μόνο σαν ανέκδοτο μπορείς να το εκλάβεις.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ τηλεφώνησε προσωπικά ο ίδιος σε όλους τους εμπλεκόμενους: Υπουργούς, υφυπουργούς, μέχρι και στον λιμενάρχη Πειραιά! Με τους αρμόδιους φορείς να έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού! Σιγά τ’ αβγά. Καταρχήν προς τι το ενδιαφέρον προς τους τουρίστες και μόνο; Τους Έλληνες, δηλαδή, οι ταξιτζήδες έχουνε δικαίωμα να τους ψειρίζουνε και να βάζουνε στο ρολόι καραγκιόζη;

Μόνο όταν κλέβουνε τους ξένους ενοχλείται ο Πρωθυπουργός; Όταν η κλοπή είναι εσωτερική υπόθεση, περνάει στο ντούκου; Και θα γίνει κόλαση αν πρόκειται να δυσφημιστεί ο τουρισμός; Μόνο, όμως, οι ταξιτζήδες κλέβουν στην Ελλάδα; Ο γιατρός για την εγχείριση θέλει φακελάκι. Φακελάκι θέλει και η ΔΕΗ, για να δώσει ρεύμα. Φακελάκι η Πολεοδομία. Φακελάκι ο εφοριακός, φακελάκι το ΣΔΟΕ, μερτικό η αστυνομία. Σε όλα αυτά δεν υπάρχει κανένας απολύτως πρόβλημα. Οι Έλληνες έχουνε το ελεύθερο να λαμογιάρουνε μεταξύ τους και να κλέβει ο ένας τον άλλον. Βάρδα μην κλέψει κάποιος ταξιτζής κανέναν ξένο.

Προφανώς ο Αντώνης Σαμαράς κάπου τα έχει μπερδέψει. Αγνοεί σε ποια χώρα είναι Πρωθυπουργός.

-Σε ποια χώρα του κόσμου (κι όχι μόνο της Ευρώπης) σερβίρουνε ποτά μπόμπες; Μόνο στην Ελλάδα. Πουθενά αλλού. Το να σου βάλει τη διπλή ο ταρίφας και να πληρώσεις μια διαδρομή των τριάντα γιούρο πενήντα, δεν χάθηκε ο κόσμος. Όταν σε ποτίζουνε, όμως, με ποτά μπόμπες, μπορεί να σε στείλουνε. Κι όχι μόνο στο νοσοκομείο. Δεν είναι μόνο ότι πίνουνε πολύ οι νεαροί τουρίστες που σέρνονται το καλοκαίρι στα νησιά. Είναι ότι τα ποτά που έχουνε πιει, τα έχουνε φτιάξει οι καταστηματάρχες με τα χεράκια τους. Προφανώς ο Α. Σαμαράς, δεν έχει ακούσει τίποτα σχετικό.

-Σε ποιο τουριστικό θέρετρο πολυτελείας πληρώνει ο τουρίστας 500 ευρώ (κι ακόμα παραπάνω) το δωμάτιο, αλλά όταν καλέσει ταξί να πάει για μπάνιο, μπορεί να περιμένει μια και δύο ώρες; Μόνο στη Μύκονο. Επειδή τα ταξί είναι λίγα και δεν φτάνουνε. Αντίθετα πήγε να γίνει απελευθέρωση στην Αθήνα που τα ταξί βαράνε μύγες και δεν βγαίνει μεροκάματο με τίποτα. Ποιος να τα πει αυτά, όμως, στον Πρωθυπουργό;

-Σε ποια χώρα της Ευρώπης κακοποιοί βάζουν βόμβες στα σπίτια δικαστών, όπως τις προάλλες στη Λάρισα κι έγινε λαμπόγυαλο ένα οικοδομοκικό τετράγωνο; Μόνο στην Κολομβία.

-Μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες επίσης γίνονται ομαδικές αποδράσεις κρατουμένων. Όπως με τους Αλβανούς που έκαναν δύο φόνους και ακόμη η Αστυνομία κυνηγάει τον τελευταίο από τον Μάρτιο λες και βρισκόμαστε δύο αιώνιες πίσω με τον λήσταρχο Νταβέλη.

-Σε ποια χώρα λένε τα μεγάφωνα (και στα εγγλέζικα μάλιστα) στους συρμούς του μετρό στους επιβάτες να προσέχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα από τους πορτοφολάδες;1 Από τις πρωτεύουσες της Ευρώπης, μόνο στην Αθήνα.

-Σε ποια χώρα ο Υπουργός Υγείας (τον οποίο η γυναίκα του αποκαλεί δημόσια “μπουμπούκο”) και τηλεβιβλιοπώλης κάνει σχετικά μετομεσονύχτια έφοδο (όπως ανέφερε ο ίδιος σχετικά) σε δημόσιο νοσοκομείο για να διαπιστώσει αν όλα είναι ΟΚ; Με ποιες γνώσεις θα κάνει κάποιος άσχετος μια βόλτα σ’ ένα νοσοκομείο και θα έχει κρίση και άποψη για τη λειτουργία του; Είναι δυνατόν ο Γάλλος ή ο Εγγλέζος Υπουργός Υγείας να κάνει τέτοια καραγκιοζιλίκια;

Ευχής έργο θα ήτανε αν το μείζων πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, αφορούσε τους πενήντα-εκατό ταξιτζήδες που έχουνε βάλει καραγκιόζη στο ρολόι τους. Όπως πιστεύει, δηλαδή, ο Α. Σαμαράς χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και είπε “ως εδώ και μη παρέκει”. Εδώ μιλάμε για μια χώρα που έχει βαρέσει διάλυση. Που δεν λειτουργεί απολύτως τίποτα: Παιδεία, Υγεία, ασφαλιστικό, τραπεζικό σύστημα, τα πάντα. Και κάποιοι να επιμένουν πεισματικά να παριστάνουν τους Πρωθυπουργούς και Υπουργούς. Κι αφού έχουν λύσει τα άλλα, ανακηρύσσουν σαν θέμα ζωής και θανάτου τα ρολόγια των ταξιτζήδων. Η κόλαση που απειλεί ο Αντώνης Σαμαράς είναι ήδη εδώ. Με το 1.5 εκατομμύριο ανέργους, που τώρα με τις απολύσεις στο Δημόσιο θα γίνουν πολλοί περισσότεροι. Μόνο ο πρωθυπουργός δεν το ξέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ