OPINIONS

Άλλοι με το δρεπάνι, άλλοι γκολ και θέαμα

SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερό του φετινό ματς. Αποφασιστικός, αποτελεσματικός, ξεπέρασε ακόμη και το σοκ με τον Γκιλιέρμε. Βρίσκει την ηρεμία που του έλειψε το τελευταίο διάστημα και συνεχίζει με πρώτο στόχο το πρωτάθλημα. Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Αυτός ήταν ο Ολυμπιακός που γουστάρει να βλέπει ο κόσμος του. Η ομάδα πήγαινε να παίξει σε μία έδρα που στο 50% των αγώνων της εκεί, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, είχε φύγει χωρίς να νικήσει. Ο Ράσταβατς πάντα έβαζε δύσκολα στον Ολυμπιακό, αλλά όσα γκολ δεν μέτρησε από τον πάγκο της Ξάνθης, τα έφαγε μαζεμένα το βράδυ της Κυριακής στην Τρίπολη.

Ένα μεγάλο στοίχημα για τους ερυθρόλευκους του Πέδρο Μαρτίνς, ήταν να μάθουν μέσα από τα λάθη τους. Και αυτό που έκαναν στο Θόδωρος Κολοκοτρώνης, ήταν απαντήσεις και λύσεις για όλα! Ας τα δούμε αναλυτικά…

ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ; ΕΙΧΕ…

Τι θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός για να έχει πιο εύκολο έργο στα ματς του; Να σκοράρει νωρίς! Το έκανε στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, το έκανε και στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Στην Αιτωλοακαρνανία ο Ποντένσε, στην Αρκαδία ο Μασούρας. Οι εξτρέμ έδωσαν λύσεις στο γκολ και σίγουρα το 0-1 πριν τη συμπλήρωση του δεκάλεπτου, δίνει στον Ολυμπιακό άλλη ώθηση. Περνάει και ένα μήνυμα με το "καλημέρα" της αναμέτρησης, ξέρεις ότι ο αντίπαλος θα αναγκαστεί να τροποποιήσει το πλάνο του.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ; ΕΙΧΕ…

Κάνεις το 0-1, τι ψάχνεις; Ένα δεύτερο γκολ για να το "κλειδώσεις" και ουσιαστικά να βάλεις τις βάσεις για ένα εύκολο τρίποντο. Στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός δεν βρήκε πρώτο γκολ. Στο ΟΑΚΑ και στη Νέα Σμύρνη, με Παναθηναϊκό και Πανιώνιο αντίστοιχα, δεν βρήκε δεύτερο γκολ. Στην Τρίπολη, όμως, αυτό ήρθε από τον Ποντένσε και ουσιαστικά εκεί τελείωσαν όλα. Ο Αστέρας Τρίπολης δεν είχε σθένος να αντιδράσει, έμεινε και με δέκα παίκτες και ο γάμος… σχόλασε νωρίς. Ο Ολυμπιακός είχε κάνει τη δουλειά του και το μυαλό όλων ήταν στο τι θα έχει ο Γκιλιέρμε.

ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Το σημαντικό κέρδος για τον Μαρτίνς και την ομάδα του, ήταν ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να έχει διάρκεια στο παιχνίδι του. Δεν… έσβησε στο 0-2 και ξεπέρασε την αρχική "παγωμάρα" από τον τραυματισμό του Γκιλιέρμε. Πήρε κι άλλες στιγμές, κατάφερε να πετύχει άλλα δύο γκολ ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, σημείωσε και ένα πέμπτο στο δεύτερο ημίχρονο και κάπως έτσι ο φωτεινός πίνακας έγραψε Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-5. Έδειχναν να έχουν κίνητρο πάντως οι παίκτες, κινήσεις, κι άλλες χαμένες ευκαιρίες και αν δεν ήταν το δοκάρι και ο Παπαδόπουλος σε δύο - τρεις περιπτώσεις, θα μπορούσε το σκορ να ξεφύγει για τα καλά.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΗ!

Σοκαρίστηκαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού από το μαρκάρισμα στον Γκιλιέρμε. Ο Πασαλίδης μπορεί να έδωσε την εξήγησή του μέσω Instagram, αλλά ειλικρινά, απορώ τι είχε στο μυαλό του. Είναι ανεξήγητος ο τρόπος που πηγαίνει πάνω στον χαφ του Ολυμπιακού. Και άντε, να δεχθείς αυτό που υποστηρίζει. Που να σταθείς; Στον διαιτητή Παπαπέτρου που έχασε τη φάση δίνοντας αρχικά κίτρινη κάρτα, γιατί διαμαρτύρεται όταν βλέπει την κόκκινη; Δεν έχει καταλάβει τι έκανε; Ελάτε τώρα, σοβαροί να είμαστε. Αυτός ο τύπος, ήταν στα υπόψη και του Ολυμπιακού κάποια στιγμή. Τώρα, διαβάζω ότι τον κοιτάζει η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ. Εγώ αυτό που ξέρω, είναι πως με τον Αστέρα μετράει 56 ματς και έχει δεχθεί 20 κίτρινες και 4 κόκκινες! Αυτή πάντως, ήταν η πρώτη απευθείας κόκκινη που αντίκρισε. Κι αυτή ελέω VAR γιατί διαφορετικά θα συνέχιζε στο ματς. Δεν ήταν κακή στιγμή, έδειξε να έχει πρόθεση. Και αν τα βάλετε δίπλα - δίπλα τα βίντεο με τον τραυματισμό του Τζιοβάνι από τον Σέμο, θα καταλάβετε πολλά.

Είμαι κατά της ανθρωποφαγίας, διάβασα κατάρες και άλλα στα social media, αλλά… Σε τέτοια μαρκαρίσματα πιστεύω πως θα πρέπει να υπάρχει και κάτι που να τη… νιώθουν. Ένα πρόστιμο, περισσότερες αγωνιστικές, δεν ξέρω. Κάτι πάντως.

ΤΡΩΝΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ…

Ο τραυματισμός του Γκιλιέρμε και ο τρόπος που πήγε πάνω του ο Πασαλίδης, ήταν φυσικά αντικείμενο σχολιασμού μετά το ματς. Οι ερυθρόλευκοι βλέπουν τους αντίπαλούς τους, να παίζουν σκληρά. Και η κατάσταση ξεφεύγει για τα καλά πλέον, όσο οι διαιτητές αποδεικνύονται έρμαια των… διαθέσεων ορισμένων ποδοσφαιριστών. Μήπως δεν ήταν εξίσου αντιαθλητικό το μαρκάρισμα του Κοροβέση στον Ποντένσε; Μήπως δεν έχει μαζέψει τις… κλωτσιές ο Βαλμπουενά; Εδώ ο Τσιγκρίνσκι με την ΑΕΚ "καθάρισε" τον Καμαρά και ούτε κάρτα δεν είδε. Πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, αντιαθλητικά σε κάποιες περιπτώσεις. Κι αυτό, είναι κάτι που προβληματίζει τους ερυθρόλευκους, καθώς βλέπουν ότι μπαίνει ως μέτρο αντιμετώπισης από τους απέναντι. Λίγο πίσω να πας, θυμάσαι και αυτό του Λισγάρα στον Σεμπά, του Ταυλαρίδη στον Αφελάι, έχει το… μενού!

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟΙ

Ο Σα στην Τρίπολη, αν ήταν με τους 3.000 και βάλε στην εξέδρα, λογικά "0" θα έγραφε πίσω. Μια επέμβαση έχει στο σουτ του Μπαράλες στο πρώτο ημίχρονο, σβηστός το έβγαλε το ματς. Ο Τσιμίκας έκανε πάλι ένα καλό ματς, ο Ομάρ με το μυαλό και ανεβάσματα όταν έπρεπε. Σεμέδο και Αβραάμ σε ένα εύκολο βράδυ, ο Μπουχαλάκης παρότι χωρίς προθέρμανση προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις του ματς, σοβαρός και καλός και ο Καμαρά. Από εκεί και πέρα, ο Ποντένσε ουσιαστικός, ο Μασούρας σε ένα από τα καλύτερά του ματς με τον Ολυμπιακό. Ματσάρα από τον Σουντανί που ανεβάζει ρυθμό και τι να αναλύσεις για τον Ελ Αραμπί. Ο τύπος σε 22 ματς φέτος, έφτασε τα 15 γκολ και οι οπαδοί του Ολυμπιακού νιώθουν πλέον πως η ομάδα τους έχει φορ. Φορ που να εκτελεί με τη μία επαφή και όχι να χρειάζεται… δέκα τελικές για να βρει δίχτυα. Ακόμη και ο Ραντζέλοβιτς έβγαλε ενέργεια, έφτιαξε γκολ, αν κοντρολαριστεί αυτό το παιδί, έχει πολλά να δώσει.

ΗΡΕΜΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΟΥΤΣ

Πρώτα το άνετο "διπλό" στο Αγρίνιο, μετά η δύσκολη και αγχωτική αλλά πρόκριση επί του Ερυθρού Αστέρα και στη συνέχεια, το πιο καλό φετινό ματς στην Τρίπολη και ένα ακόμη τρίποντο. Πώς να μην είναι χαμογελαστός ο Πέδρο Μαρτίνς; Άκουσε τον κόσμο του Ολυμπιακού να φωνάζει το όνομά του. Στην Τρίπολη πέρσι, το άκουσε ρυθμικά το "Πέδρο Μαρτίνς", τώρα έγινε η… επανάληψη. Ο τεχνικός των Πειραιωτών, ηρεμεί, γνωρίζει πως οι νίκες είναι το καλύτερο φάρμακο στην πίεση που είχε δημιουργηθεί. Γιατί πίεση υπήρξε, άλλο τα… φαντάσματα που νομίζουν ορισμένοι ότι βλέπουμε. Όσο η ομάδα δεν κερδίζει και προβληματίζει, όλοι κρίνονται. Είτε αρέσει είτε όχι. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Ο Μαρτίνς ήδη βάζει μπροστά το ματς με την ΑΕΛ, ακολουθεί και αυτό με τον Βόλο που δεν δίνει εισιτήρια στους Πειραιώτες. Σιγά μην έδινε, έχει άλλες… προτεραιότητες άλλωστε.

ΘΑ ΑΦΟΣΙΩΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Σήμερα ο Ολυμπιακός θα μάθει τον αντίπαλό του στη φάση των "32" του Europa League, αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδας. Θα δει πως θα διαμορφωθεί και το καλεντάρι του, αλλά το σίγουρο είναι πως αυτό το διάλειμμα από τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, θα του δώσει την αφοσίωση στο πρωτάθλημα. Θα εστιάζουν στα ματς αυτά με άλλη βαρύτητα οι ερυθρόλευκοι, θεωρείται δεδομένο. Όταν έρθει -ξανά- η ώρα, θα δουν και την Ευρώπη. Το πρωτάθλημα άλλωστε, ήταν, είναι και θα είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς. Να μην μείνει η ομάδα τρίτη σεζόν χωρίς αυτό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΧΗ

Ένα από τα βασικά θέματα των επόμενων ημερών, είναι η αξιολόγηση των παικτών του ρόστερ, αυτών με το μικρό χρόνο συμμετοχής κυρίως και φυσικά η ενίσχυση της ομάδας. Ο Μαρτίνς έλεγε σε συνέντευξή του πως δεν θα γίνουν αλλαγές τον Ιανουάριο, αλλά ο Ολυμπιακός μέσο πρέπει να πάρει. Λογικά ο Πορτογάλος εν μέσω υποχρεώσεων δεν ήθελε να "αδειάσει" τους παίκτες του. Νιώθει, όμως, και ο ίδιος την ανάγκη να δει πως θα διαμορφωθεί το ρόστερ της ομάδας για τη συνέχεια. Παράλληλα, υπάρχουν και άλλα ζητήματα. Αν θα ανανεώσει ο Ομάρ, αν θα έρθει άλλος στόπερ και λόγω Μεριά, αν θα υπάρξει άλλη σκέψη για τα άκρα… Πλούσιο το μενού, άλλωστε μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός στα… δρεπάνια, καλείται να απαντήσει με γκολ και θέαμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ