ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο πραγματικός εαυτός του Μπρούμα βγαίνει τώρα

Ο πραγματικός εαυτός του Μπρούμα βγαίνει τώρα
Ο Μπρούμα στο εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Σαμόλης γράφει για τον Μπρούμα που έχει αρχίσει να βγάζει τον πραγματικό του εαυτό στον Ολυμπιακό, απαλλαγμένος από τραυματισμούς. Η διαφορά που κάνει στην Ελλάδα, τα λυμένα χέρια του Μαρτίνς, η κόντρα με την PSV και τα 7 εκατ. ευρώ.

Το καλοκαίρι παρέλασαν δεκάδες ονόματα από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού για τη θέση του εξτρέμ. Περισσότερα από 30 και μπορεί να λέμε λίγα. Η μπίλια κάθισε εκεί που έπρεπε, στον Μπρούμα. Ή Τουέ Να Μπάνια Αρμίντο όπως ακριβώς είναι το όνομά του. Μέχρι σήμερα ο Πορτογάλος με την καταγωγή από τη Γουινέα-Μπισάου θα μπορούσε να έχει παίξει σε πολλά περισσότερα παιχνίδια από τα επτά στα οποία τον έχουμε δει.

Οι τραυματισμοί τον έθεσαν εκτός για καιρό, αλλά περίμενε υπομονετικά, ακολούθησε τις οδηγίες ιατρών και φυσικοθεραπευτών και πλέον βλέπουμε έναν ποδοσφαιριστή που χαρίζει απλότητα, ομορφιά και ουσία στους αγώνες των "ερυθρόλευκων".

Σε αυτό το σύντομο δείγμα, αφού μετρά μόλις δύο 90λεπτα, ο 26χρονος αποδεικνύεται εξαιρετική προσθήκη. Έκανε πολύ καλά η διοίκηση και έσπευσε να κινήσει τις διαδικασίες να τον φέρει στη χώρα μας, έστω δανεικό από την Αϊντχόφεν. Τα δύο ματς που έπαιξε σε όλη τη διάρκεια, ήταν και τα καλύτερά του. Κόντρα στην ΑΕΛ ήταν μέσα στα τέσσερα από τα πέντε γκολ.

Προ ημερών με τον Αστέρα σκόραρε, ενώ ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου. Άλλαζε πλευρές, έδινε τη μπάλα με τη μία, έδινε ταχύτητα στην επιθετική γραμμή. Είναι παίκτης που γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και πώς να το κάνει. Ο διεθνής εξτρέμ κάνει αυτό που πολλές φορές είναι και το δύσκολο στο ποδόσφαιρο, ειδικά στο ελληνικό: Το απλό.

ΕΛΥΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Έχει λύσει τα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς στο ένα "φτερό" και δεν είναι τυχαίο πως τώρα που έχει βρει το ρυθμό του και είναι απαλλαγμένος από ενοχλήσεις, έχει ξεκινήσει βασικός σε τρία διαδοχικά παιχνίδια. Με ΑΕΛ, ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης. Στα επτά παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, τον έχουμε δει να ντριμπλάρει εντυπωσιακά και να προκαλεί θαυμασμό. Δεν είναι δα και ό,τι πιο σύνηθες στη Super League να βλέπουμε έναν παίκτη να περνά έναν, δύο και τρεις αντιπάλους.

Τον έχουμε δει να δημιουργεί ευκαιρίες και να εκτελεί. Με σουτ εντός και εκτός περιοχής, με κεφαλιές, τον είδαμε να έχει και δοκάρι. Να έχει ποσοστό 85,4% στις επιτυχημένες πάσες (οι 152 από τις 178). Είναι πολύ σημαντικό που έχει πάρει τα πάνω του ο Μπρούμα σε αυτό εδώ το σημείο της σεζόν.

Μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός τον επόμενο βήμα κοντράρεται με την ομάδα στην οποία ανήκει, την PSV. Τέτοιοι ποδοσφαιριστές έρχονται στην Ελλάδα κυρίως για τις εκτός των συνόρων αναμετρήσεις. Δυστυχώς για τον ίδιο και το κλαμπ δεν πρόλαβε να φανεί στο Champions League, έχοντας παίξει 20 λεπτά με την Πόρτο και 45' με τη Σίτι. Σε αυτό το 45λεπτο στο Etihad, βέβαια, έδειξε για πρώτη φορά το ποιόν του.

Κόντρα στην Αϊντχόφεν, λοιπόν, εφόσον παραμένει μάχιμος, θα κληθεί να δείξει τι αξίζει και γιατί όχι να πληγώσει τους Ολλανδούς, οι οποίοι προτίμησαν να τον παραχωρήσουν, εκτιμώντας πως δεν έχει θέση στην επιθετικής τους γραμμή. Παρεμπιπτόντως, δεν υπήρξε κανένας όρος που να απαγορεύσει στον Πορτογάλο να τεθεί αντιμέτωπος με την PSV σε πιθανή συνάντηση μαζί της, όπως και έγινε τελικά. Ο Μαρτίνς, έτσι, θα τον έχει στη φαρέτρα του και εφόσον αυτός συνεχίσει έτσι, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να τον δούμε αντιμέτρωπο κόντρα στην ομάδα που έδωσε 12 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει από τη Λειψία.

ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΛΑ

Κίνητρο θα έχει σίγουρα. Όχι μόνο για να αποδείξει πως έκαναν λάθος οι Ολλανδοί, αλλά και επειδή στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει πιθανή κλήση στην εθνική Πορτογαλίας στα τελικά του Euro. Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αλλά αν η σεζόν του κυλήσει όπως το τελευταίο διάστημα, με διαδοχικά γκολ και ασίστ, τίποτα δεν θα είναι απίθανο από τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος στο παρελθόν κάλεσε στην εθνική τους "ερυθρόλευκους" Σα, Σεμέδο και Ποντένσε.

Αυτό που επίσης έχει αξία να σημειωθεί για τον Μπρούμα είναι το πόσο πολύ έχει "δέσει" με τους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό. Θα έχετε παρατηρήσει πόσο τον πειράζει ο Σεμέδο, δείγμα της χημείας και της φιλίας τους, θα είδατε και τον φοβερό πανηγυρισμό μαζί με τον Φορτούνη μετά το 0-4 κόντρα στον Αστέρα.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχει προσαρμοστεί απόλυτα, νιώθει σημαντικός, είναι αγαπητός και περνάει καλά στην Ελλάδα, μένοντας με τον αδερφό του και τον κολλητό του. Βλέπουμε δηλαδή πόσο διαφορετικός είναι σε σχέση με μια άλλη μεταγραφή του Ολυμπιακού, τον συμπατριώτη του Πέπε, ο οποίος ακόμη ψάχνεται.

Το σίγουρο είναι ότι ο ταχύτατος εξτρέμ δεν μετάνιωσε καθόλου που επέλεξε τους "ερυθρόλευκους" για να συνεχίσει την καριέρα του. Ειδικά αν η ομάδα προχωρήσει εφέτος στην Ευρώπη, θα δει ακόμη πιο "ζεστά" το ενδεχόμενο να μείνει και του χρόνου. Υπάρχει βέβαια στη μέση και μια οψιόν που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα σε Ολυμπιακό και PSV που δεν είναι αμελητέα. Όπως είχατε διαβάσει στο SPORT24 τον περασμένο Οκτώβρη, φτάνει τα 7.000.000 ευρώ. Σημαντικό ποσό για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά το καλό πράγμα πληρώνεται. Και ο Μπρούμα δείχνει στο γήπεδο πως, τουλάχιστον στην Ελλάδα, κάνει πάρα πολύ εύκολα τη διαφορά. Γι' αυτό ήρθε άλλωστε.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ