ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαλμπουενά: Τι 20, τι 30, τι 38, η ποιότητα κάνει την διαφορά

Βαλμπουενά: Τι 20, τι 30, τι 38, η ποιότητα κάνει την διαφορά
INTIME SPORTS

Ο Ματιέ Βαλμπουενά κλείνει σε ένα μήνα τα 38 (έχει γεννηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 1984). Ωστόσο, συνεχίζει να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό, χάρη στην ποιότητα, στην εμπειρία, στην μαχητικότητα, το πάθος, την αποφασιστικότητα, την αποτελεσματικότητα και την επίδραση που έχει στο παιχνίδι της πειραϊκής ομάδας.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά την περασμένη περίοδο δεν είχε ενδεχομένως τον χρόνο συμμετοχής που θα επιθυμούσε, εντούτοις έκλεισε τη σεζόν με τρία τέρματα και οκτώ ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Η ποιότητα του Γάλλου επιθετικού είναι τέτοια που φτάνει και περισσεύει για το ελληνικό πρωτάθλημα. Και ακριβώς αυτή, η ποιότητα, είναι που κάνει τη διαφορά.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν η ποιότητα είναι εκεί, για να θυμίζει τη διαφορά του καλού παίκτη με τον top class ποδοσφαιριστή. Και ο Βαλμπουενά είναι το είδος του παίκτη που θέλει κάθε προπονητής να έχει στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια.

Ξεχωρίζει στα παιχνίδια και δεν γκρινιάζει ούτε μουρμουράει αν μείνει στον πάγκο ή στην εξέδρα. Βάζει πάνω απ' όλα το καλό της ομάδας και μετά τον εαυτό του και ας ξέρει ότι είναι καλύτερος από άλλους ποδοσφαιριστές και θα μπορούσε να παίξει περισσότερο.

Ο Γάλλος έμοιαζε να παίζει σαν έφηβος

Ο Κορμπεράν επέλεξε τον Βαλμπουενά στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού για τον αγώνα της πρεμιέρας της Super League με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον άφησε μέχρι το φινάλε. Και ο Γάλλος έμοιαζε να παίζει σαν έφηβος. Δεν ήταν μόνο το τέρμα που πέτυχε ο έμπειρος επιθετικός και, μάλιστα, με κεφαλιά στην αντίπαλη περιοχή. Η συνεισφορά του στο παιχνίδι ήταν πολύ μεγαλύτερη, καθώς από τα πόδια του πέρασε η μπάλα στο τέρμα του Ραντζέλοβιτς, ενώ στο πρώτο ημίχρονο είχε πάσες, σέντρες και εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ που δεν εκμεταλλεύτηκαν οι συμπαίκτες του.

Το δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού ήταν η επιβεβαίωση της ποιότητας και όλων των παραπάνω που περιγράψαμε. Αρκεί, κανείς να επαναφέρει στη μνήμη του τη φάση, όπου η μπάλα πέρασε από τα πόδια του Εμβιλά, του Βαλμπουενά και του Αραμπί, πριν καταλήξει στον Ραντζέλοβιτς ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα. Η ποιότητα των Γάλλων και του Μαροκινού έκανε τη διαφορά στη συγκεκριμένη φάση. Και αυτό είναι που θέλει η πειραϊκή ομάδα σε μεγαλύτερες δόσεις στο ρόστερ.

Ο Κάρλος Κορμπεράν προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον επιφυλάσσοντας εκπλήξεις στην ενδεκάδα. Ο Ισπανός τεχνικός έκανε οκτώ αλλαγές στον αρχικό σχήμα, σε σχέση με τον αγώνα εναντίον του Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρο, χρησιμοποιώντας τους Ανδρούτσο, Μανωλά, Κούτρη, Α. Καμαρά, Μπουχαλάκη, Βαλμπουενά, Ντε λα Φουέντε και Χασάν αντί των Άβιλα, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Χουάνγκ, Ζινκερνάγκελ και Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι

Ο ερυθρόλευκος προπονητής, ο οποίος δεν υπολόγιζε στους τραυματίες Χουάνγκ, Βρσάλικο, Ροντρίγκες, Παπασταθόπουλο και Αμπουμπακάρ Καμαρά, παρουσίασε έναν Ολυμπιακό ο οποίος βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι και βάζει και άλλους παίκτες στην εξίσωση.

Διότι, η πειραϊκή ομάδα θα χρειαστεί να αξιοποιήσει όλο το έμψυχο δυναμικό, όπως αυτό θα διαμορφωθεί στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, καθώς θα είναι η μόνη ελληνική που θα έχει υποχρεώσεις με δύο παιχνίδια την εβδομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το βάθος στο ρόστερ θα μετρήσει πολύ στον μαραθώνιο του πρωταθλήματος και στις ειδικές συνθήκες που διαμορφώνονται τούτη την περίοδο λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ στα μέσα της σεζόν.

Με καλή ψυχολογία στον αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού

Στα θετικά για τον Ολυμπιακό είναι πως πέτυχε την πρώτη του νίκη και ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, ότι ήταν καλό το ντεμπούτο του Κορμπεράν στη Super League και πως οι ερυθρόλευκοι πηγαίνουν με καλή ψυχολογία στον αγώνα με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λεμεσού την Πέμπτη (25/8) στο Καραϊσκάκης που θα κρίνει την είσοδο στους ομίλους του Europa League.

Επίσης, είναι ευχάριστο για τον Ισπανό τεχνικό ότι παίρνει γκολ και από άλλους παίκτες και δη τους περιφερειακούς επιθετικούς ή εξτρέμ, όπως και η θετική εικόνα του Άβιλα, του Ντε λα Φουέντε και του Κούτρη στο ματς με την ομάδα των Ιωαννίνων.

Ο Χασάν στάθηκε άτυχος στη φάση του δοκαριού στο ξεκίνημα του αγώνα και είχε θετική παρουσία στο διάστημα που αγωνίστηκε. Ταυτόχρονα, ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη από μία νίκη για να τονωθεί η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών, ειδικά τώρα που ακολουθεί το σημαντικό παιχνίδι με την κυπριακή ομάδα στο Νέο Φάληρο.

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη, Τσάρλυ και Παντελή Διαμαντόπουλο σχολίασαν τα παιχνίδια της πρεμιέρας της Super League. Οι τέσσερις μεταγραφές που θα αλλάξουν τις ισορροπίες:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ