ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Tριάρες στην Ευρώπη, τεσσάρες στο πρωτάθλημα με "ζωγραφιές" Φορτούνη και Μασούρα

Tριάρες στην Ευρώπη, τεσσάρες στο πρωτάθλημα με "ζωγραφιές" Φορτούνη και Μασούρα
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλης γράφει για τις ζωγραφιές του Φορτούνη που έχουν δημιουργήσει έναν μαγικό Ολυμπιακό στην αρχή της σεζόν και για τον Μασούρα, ο οποίος ανταποδίδει με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Μαρτίνεθ.

Ο Κώστας Φορτούνης πέτυχε γκολ, είχε δύο ασίστ αλλά και δοκάρι στην εμφατική νίκη 4-0 του Ολυμπιακού επί της Λαμίας στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και, γενικά, μέχρι τώρα στη σεζόν μετράει ήδη τρία τέρματα και πέντε ασίστ. Ο Έλληνας άσος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, η απόδοση του από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι ολοένα και καλύτερη και ετοιμάζεται πλέον να υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου με τον Ολυμπιακό.

Οι "ζωγραφιές" του Φορτούνη έχουν δημιουργήσει ένα μαγικό Ολυμπιακό σε αυτό το ξεκίνημα της περιόδου, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" πηγαίνουν από τριάρα σε τριάρα (στα δύο ματς με την Τσουκαρίτσκι) στο Europa League και από τεσσάρα σε τεσσάρα (κόντρα στον Ατρόμητο και την Λαμία) στο πρωτάθλημα. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Μαρτίνεθ ξεκινάει την ενδεκάδα της πειραϊκής ομάδας από τον έμπειρο μεσοεπιθετικό, γι΄ αυτό και ζήτησε πρόσφατα την παραμονή του στο Ρέντη.

Όπως εξαιρετική άποψη έχει ο Μαρτίνεθ και για τον Μασούρα, τον οποίο εμπιστεύεται, στηρίζει και ο τελευταίος το ανταποδίδει το τελευταίο διάστημα με τον καλύτερο τρόπο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έφερε τον Έλληνα επιθετικό στον άξονα, πιο κοντά στον Ελ Κααμπί και αυτό είχε ως συνέπεια να βρίσκει πιο εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ήδη, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έχει τέσσερα τέρματα σε επτά αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Κοντά στους δύο Έλληνες άσους βαδίζει ο Ελ Κααμπί, ο οποίος έχει φτάσει τα τρία γκολ σε επτά αγώνες με τον Ολυμπιακό και θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα, αν τροφοδοτούνταν πιο σωστά και πιο συχνά. Ο Μαροκινός στράικερ έχει καλή συνεργασία με τον Μασούρα και τους Φορτούνη, Μπιέλ που έρχονται από πίσω, ενώ όλους τους παραπάνω στηρίζουν δυναμικά ο Έσε και ο Καμαρά που κάνουν τη διαφορά στη μεσαία γραμμή.

Βέβαια, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν το απόλυτο στο πρωτάθλημα μέχρι σήμερα ("τρία στα τρία"), προκρίθηκαν στους ομίλους του Europa League με τρεις νίκες και μία ισοπαλία και πηγαίνουν ήρεμοι στη διακοπή της Stoiximan Super League. Εκεί, ο Μαρτίνεθ θα έχει όλο τον χρόνο (αν και θα φύγουν οι διεθνείς...) θα δουλέψει ακόμη περισσότερο με ορισμένους ποδοσφαιριστές και ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί όπως πρέπει στο ντέρμπι που θα ακολουθήσει με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα με τη Λαμία, πέρα από το ευρύ σκορ, αξίζει να σταθεί κανείς στις συνεργασίες, στους αυτοματισμούς και στο καλό ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας, αλλά στην πεντάλεπτη χαλάρωση που είχαν στο ξεκίνημα του αγώνα στις φάσεις του Καρλίτος, δείγμα ότι χρειάζεται να διορθώσουν κάποια πράγματα στην ανασταλτική λειτουργία. Ο Ολυμπιακός έχει 10-0 τέρματα στο πρωτάθλημα και 8-2 στην Ευρώπη, αλλά ακόμη δεν έχουν μπει στα δύσκολα και το τεχνικό επιτελείο έχει όλο τον χρόνο για να βελτιώσει τους ερυθρόλευκους ανασταλτικά.

Ο Μαρτίνεθ άλλαξε τους τρεις από τους τέσσερις παίκτες στην άμυνα στο ματς με τη Λαμία, σε σχέση με τον αγώνα με την Τσουκαρίτσκι την περασμένη Πέμπτη, καθώς οι Κίνι, Ντόη και Ορτέγκα πήραν τις θέσεις των Ρόντινεϊ, Φρέιρε και Βρουσάι. Και σε σχέση με το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο πρωτάθλημα, ο Ισπανός έκανε μόλις δύο αλλαγές, με τους Ορτέγκα και Μπιέλ να παίρνουν τις θέσεις των Ρόντινεϊ και Σκάρπα. Η πειραϊκή ομάδα, πάντως, συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς και αυτό που προσπαθεί να πετύχει ο ερυθρόλευκος κόουτς είναι ότι, όποιος και αν απουσιάζει, η εικόνα και η φιλοσοφία θα πρέπει να είναι ίδια σε κάθε παιχνίδι.

Άλλωστε, έχουν να μπουν κι άλλα κομμάτια στο παζλ. Ο Ορτέγκα τώρα έκανε το ντεμπούτο του, ο Σολμπάκεν δεν έχει αγωνιστεί ακόμη, ο Μπρίνιτς έχει παίξει ελάχιστα, ενώ αναμένεται να αποκτηθεί κι άλλος σέντερ φορ. Σχετικά με τον Ορτέγκα, έπαιξε βασικός, ήταν προσεκτικός και σίγουρος στις κινήσεις του, δεν έκανε τίποτα το περιττό και η ποιότητά του φάνηκε στις πάσες, στις ντρίμπλες, στις κινήσεις στον κενό χώρο, στις συνεργασίες που είχε με τον Φορτούνη και στις σέντρες που πραγματοποίησε από την αριστερή πλευρά. Ο Αργεντινός αριστερός μπακ έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να κάνει τη διαφορά στα μετόπισθεν του Ολυμπιακού.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ