ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το σχέδιο του Μαρτίνεθ για τον Φορτούνη και η ανάγκη ο Ολυμπιακός να πάρει πράγματα και από άλλους παίκτες

Το σχέδιο του Μαρτίνεθ για τον Φορτούνη και η ανάγκη ο Ολυμπιακός να πάρει πράγματα και από άλλους παίκτες
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Φορτούνης φρόντισε να τελειώσει καλά μία δύσκολη εβδομάδα για τον Ολυμπιακό που προερχόταν από δύο ήττες και οι παίκτες του κουβαλούσαν στους ώμους την υποχρέωση νίκης στην Τρίπολης εις βάρος του Αστέρα. Για μία ώρα αγώνα, οι ερυθρόλευκοι δεν έβρισκαν τον τρόπο για να φτάσουν στο γκολ, αλλά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε τον κρυφό άσο στον πάγκο και τον πέρασε στο ματς στο τελευταίο μισάωρο.

Ο Ισπανός τεχνικός λειτούργησε βάσει σχεδίου στην Αρκαδία και δεν κράτησε ελαφρά την καρδία τον Έλληνα μεσοεπιθετικό εκτός ενδεκάδας. Ο Μαρτίνεθ είχε μιλήσει με τον Φορτούνη, ο οποίος ήταν αρκετά επιβαρυμένος από την προσπάθεια στο Λονδίνο κόντρα στη Γουέστ Χαμ και του είχε διαμηνύσει ότι θα τον χρησιμοποιούσε στο δεύτερο ημίχρονο ώστε να κάνει τη διαφορά.

Ο Μαρτίνεθ γνωρίζει τους παίκτες, τις μετρήσεις τους στα παιχνίδια και τι μπορεί να προσφέρει ο κάθε ένας, καλύτερα από τον οποιοδήποτε. Αν δεν υπάρχει ενδιάμεσα ευρωπαϊκό παιχνίδι και ο Φορτούνης ήταν φρέσκος, θα ήταν βασικός στην Τρίπολη. Όμως, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής χρειαζόταν διαχείριση, με συνέπεια να παίξει ένα καλό μισάωρο, όπως το ίδιο είχε ανάγκη ο Γιόβετιτς που έπαιξε σχεδόν μία ώρα στο Λονδίνο και ο Ποντένσε που αγωνίστηκε 76΄ κόντρα στη Γουέστ Χαμ.

Εκείνοι που δεν βοήθησαν και πέταξαν άλλη μία ευκαιρία

Παρεμπιπτόντως, ο Φορτούνης και δευτερευόντως ο Γιόβετιτς και ο Ποντένσε βοήθησαν σημαντικά τον Ολυμπιακό στην Αρκαδία, ερχόμενοι και οι τρεις από τον πάγκο, με την πειραϊκή ομάδα να ανεβάζει την ένταση και την ταχύτητα από το 65΄ - 85΄. Εκείνοι που δεν βοήθησαν και πέταξαν άλλη μία ευκαιρία που τους έδωσε ο Μαρτίνεθ, ήταν ο Σολμπάκεν και ο Μπιέλ.

Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Νορβηγού και του Ισπανού επηρεάζει αγωνιστικά τον Ολυμπιακό, καθώς μέσα από την εικόνα τους δείχνουν στον Ισπανό κόουτς ότι θα πρέπει να παίζουν συνεχώς ο Φορτούνης και ο Ποντένσε. Εκτός όμως από τον Σολμπάκεν εδώ και κάποιες εβδομάδες, οι ερυθρόλευκοι δεν παίρνουν πράγματα και από τον Ελ Κααμπί, ενώ κάτι προσπάθησε να κάνει ο Σκάρπα βγάζοντας κάποιες πάσες και μακρινές μπαλιές, αλλά λείπει ακόμη αυτό το κάτι παραπάνω που θέλει ο προπονητής. Και στην προκειμένη περίπτωση, ο Μαρτίνεθ είχε και τους τέσσερις στο αρχικό σχήμα (Σολμπάκεν, Μπιέλ, Σκάρπα, Ελ Κααμπί) στον αγώνα με τον Αστέρα.

Ο Σολμπάκεν δεν θυμίζει σε τίποτα για την ώρα τον παίκτη που έκανε τη διαφορά στη Μπόντο/Γκλιμτ και έκανε θόρυβο στην Ευρώπη οδηγώντας τη Ρόμα να τον αποκτήσει και ο Μπιέλ προσφέρει λίγα πράγματα, είτε παίζει στα πλάγια είτε πίσω από τον σέντερ φορ. Είναι θέμα ψυχολογίας, πίεσης, το γεγονός ότι γνωρίζουν ότι δεν είναι βασικοί; Ό,τι κι αν ισχύει, το ζήτημα είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν παίρνει πράγματα και έχει ανάγκη να πάρει περισσότερα από παίκτες της δικής τους ποιότητας, όπως και του Σκάρπα.

Διαφορετικός Ολυμπιακός με τον Φορτούνη

Ο Φορτούνης αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι ο Ολυμπιακός είναι διαφορετικός με τον ίδιο στην ενδεκάδα και αλλιώς χωρίς εκείνον, αλλά οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται και άλλους παίκτες να βγουν μπροστά, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους. Επί τη ευκαιρία, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έφτασε τα επτά γκολ και έχει μοιράσει εννέα ασίστ σε 17 αγώνες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μέσα στη σεζόν, ενώ έχει πλέον 90 γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού και μπήκε στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ στην ιστορία της πειραϊκής ομάδας.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα με τον Αστέρα, ο Μαρτίνεθ, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Πορόζο και τον τιμωρημένο Καμαρά, προχώρησε σε πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα -οι δύο ήταν αναγκαστικές- σε σχέση με τον αγώνα εναντίον της Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, ενώ διαφοροποίησε και το σύστημα (σε 4-2-3-1, από 4-3-3). Οι Ντόη, Σκάρπα, Μπιέλ, Σολμπάκεν και Ελ Κααμπί πήραν τις θέσεις των Πορόζο, Καμαρά, Ποντένσε, Φορτούνη και Γιόβετιτς, αλλά οι πρώτοι δεν τον δικαίωσαν.

Εκτός από τον Φορτούνη που ξεχώρισε, εκείνοι που είχαν καλή απόδοση ήταν ο Έσε και ο Ρέτσος, ενώ δεν ενθουσίασαν μεν αλλά στάθηκαν καλά ο Ορτέγκα, ο Ρόντινεϊ, ο Ποντένσε και ο Γιόβετιτς.

Πλέον, η διακοπή του πρωταθλήματος θα επιτρέψει στον Μαρτίνεθ να επανεξετάσει κάποια πράγματα, να δει τι πρέπει να κρατήσει και τι να διορθώσει και τα τελευταία είναι αρκετά και κυρίως στο μεσοαμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Επίσης, ο Ισπανός έχει ολοκληρωμένη άποψη πια για το ρόστερ και είναι εμφανές ότι χρειάζονται ορισμένες προσθήκες την χειμερινή μεταγραφική περίοδο που πλησιάζει, προκειμένου ο Ολυμπιακός να βοηθήσει τον εαυτό του στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ