ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το "κομπιούτερ" Χουάνγκ έβαλε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις τον Ολυμπιακό που επιστρέφει δυναμικά

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ πανηγυρίζει γκολ του στο Βόλος - Ολυμπιακός
Ο Ίνμπομ Χουάνγκ πανηγυρίζει γκολ του στο Βόλος - Ολυμπιακός EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για την ευρεία νίκη του Ολυμπιακού στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο και το "κομπιούτερ" Χουάνγκ, ο οποίος μαζί με τους Εμβιλά, Χάμες, Φορτούνη και Μπιέλ έχουν βάλει τους ερυθρόλευκους στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα και από τον Βόλο με μία εμφατική νίκη, αποδεικνύοντας ότι για ακόμη μία φορά, ότι έχει επιστρέψει στην κανονικότητα. Οι ερυθρόλευκοι μετά την διακοπή λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε πέντε αγώνες στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ελλάδας Novibet έχουν πετύχει 17 γκολ και έχουν δεχθεί μόλις τρία.

Μάλιστα, η πειραϊκή ομάδα δεν δέχτηκε τέρμα στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Παπασταθόπουλο και τον Ντόη στο κέντρο της άμυνας του και αυτό έχει τη σημασία του.

Όλα ξεκινούν για τον Ολυμπιακό, όμως, από τα πόδια του Ίνμπομ Χουάνγκ και του Εμβιλά, οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί και στην Μαγνησία. Ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός μέσος πέτυχε το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα (είχε σκοράρει εναντίον του Απόλλωνα Λεμεσού στα προκριματικά του Europa League), σε μία φάση που έκλεψε την μπάλα και την τελείωσε με το εκπληκτικό αριστερό σουτ μη αφήνοντας περιθώρια στον Κλέιμαν.

Το "κομπιούτερ" Χουάνγκ, μαζί με τον Εμβιλά και τα τρία δεκάρια Χάμες, Φορτούνη και Μπιέλ, σε συνδυασμό με την καλύτερη ανασταλτική λειτουργία, έχουν βάλει πάλι τον Ολυμπιακό στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και η διαφορά της πειραϊκής ομάδας πριν τη διακοπή, σε σχέση με τις τελευταίες εβδομάδες είναι χαώδης.

Οι ερυθρόλευκοι αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο, από το κέντρο και μπροστά ξεχειλίζουν από ποιότητα, ενώ οι ποδοσφαιριστές μετά την χειμερινή προετοιμασία δείχνουν πιο συγκεντρωμένοι, σοβαροί, έχει αλλάξει η ψυχολογία τους και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που αγωνίζονται αλλά και τις αντιδράσεις τους.

Το στραβοπάτημα στα Γιάννινα έπαιξε και αυτό τον ρόλο του, καθώς οι παίκτες συνειδητοποίησαν ότι τα παιχνίδια δεν κερδίζονται μόνο με ένα καλό ημίχρονο, αλλά με τη νοοτροπία ότι κάθε ματς είναι "τελικός".

Τα σημεία που αξίζει να σταθείς κανείς

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα στον Βόλο, αξίζει να σταθεί κανείς: Πρώτον, στην «φλέβα χρυσού» που έχει χτυπήσει ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Ίνμπομ Χουάνγκ, ο οποίος όχι μόνο δεν χαλαρώνει ποτέ, αλλά ακόμη και με τρία ή τέσσερα γκολ διαφορά υπέρ της πειραϊκής ομάδας, πιέζει, κλέβει μπάλες, πασάρει και καλύπτει πολλούς χώρους στο γήπεδο. Δείγμα της νοοτροπίας του ποδοσφαιριστή, αλλά και το μήνυμα που περνάει στους συμπαίκτες του.

Δεύτερον, στο γεγονός ότι ο Μπακαμπού σκόραρε για 3ο διαδοχικό παιχνίδι πρωταθλήματος και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, καθώς ως γνωστό ο σέντερ φορ «τρέφεται» από τα γκολ. Ο Κονγκολέζος στράικερ θα μπορούσε να είχε ανοίξει νωρίτερα το σκορ, ενώ το συγκεκριμένος ματς έδειξε πιο κεφάτος και είχε περισσότερα τρεξίματα.

Τρίτον, στην καλή απόδοση του Μπιέλ, ο οποίος έφτασε τα έξι γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού και είχε καλή συνεργασία με τους Χάμες, Φορτούνη, Μπακαμπού και αργότερα με τον Αραμπί. Ο Ισπανός επιθετικός, αθόρυβα μεν, αλλά ουσιαστικά έχει εξελιχθεί σε βασικό κρίκο της αλυσίδας της καλής λειτουργίας της πειραϊκής ομάδας.

Τέταρτον, στην καλή εικόνα του Ροντινέι, ο οποίος είχε δοκάρι (60΄), πήρε αρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες και ήταν αξιόπιστος αμυντικά. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ διαθέτει την ποιότητα, την εμπειρία και τις παραστάσεις για να κάνει τη διαφορά στην πλευρά του, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έπαιξε μόλις το δεύτερο παιχνίδι του επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Πέμπτον, στην πολύ καλή συνεργασία των στόπερ Παπασταθόπουλου και Ντόη, οι οποίοι έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα, προκειμένου ο Ολυμπιακός να μην δεχτεί γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, τον Ιωνικό και τον Βόλο.

Τα δύο από τα τρία ήταν εκτός έδρας και φαίνεται πως στο πρόσωπό τους ο Μίτσελ έχει βρει αυτό που έλλειπε στο κέντρο της άμυνας. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως οι ερυθρόλευκοι δεν χρειάζονται ενίσχυση. Απεναντίας, ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από έναν καλό κεντρικό αμυντικό από τη στιγμή που είναι εκτός ο Σισέ και ο Μπα

Έκτον, στο γεγονός ότι ο Ρέαμπτσιουκ για δεύτερο σερί παιχνίδι μοίρασε ασίστ. Στο ματς με τον Ιωνικό, ο Μολδαβός είχε δώσει την μπάλα στο τέρμα του Φορτούνη και στο παιχνίδι με τον Βόλο, έβγαλε τη σέντρα στην κεφαλιά-γκολ του Μπακαμπού.

Και, έβδομον, στους χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στον Βόλο. Περίπου 15.000 ερυθρόλευκοι οπαδοί δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, κι όλα αυτά με την πειραϊκή ομάδα να κυνηγάει στη βαθμολογία.

Ωστόσο, στον Ολυμπιακό έχει διαφοροποιηθεί για τα καλά η ψυχολογία και υπάρχει πίστη σε παίκτες, προπονητή, διοίκηση και κόσμο ότι μπορεί να αλλάξει το σκηνικό στο πρωτάθλημα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ