ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός στους Ζωσιμάδες και αναδεικνύει διαρκώς καινούργιους πρωταγωνιστές

Ο Ντανιέλ Ποντένσε πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα | 1 Οκτωβρίου 2023
Ο Ντανιέλ Ποντένσε πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα | 1 Οκτωβρίου 2023 INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό που έδειξε και στο ματς με τον ΠΑΣ ότι αναδεικνύει διαρκώς καινούργιους πρωταγωνιστές αλλά και για τον πραγματικό MVP που είναι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ για την ομάδα που έχει φτιάξει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Η συνεργασία των Ποντένσε, Φορτούνη και Μπιέλ στο πρώτο ημίχρονο έκανε την διαφορά για τον Ολυμπιακό και επέτρεψε στην πειραϊκή ομάδα να προηγηθεί με δύο γκολ διαφορά εις βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες".

Οι ερυθρόλευκοι είχαν προηγηθεί με δύο γκολ και την περασμένη σεζόν στο ίδιο γήπεδο, αλλά είχαν ισοφαριστεί, όμως, τώρα όχι μόνο δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να τους κάνουν σοβαρή ευκαιρία, αλλά έφτασαν και σε τρίτο τέρμα. Άλλος ο Ολυμπιακός του Μαρτίνεθ, όμως, κι άλλος ο περσινός.

Αναδεικνύει διαρκώς καινούργιους πρωταγωνιστές, αλλά πραγματικός MVP είναι ο Μαρτίνεθ

Ο Ισπανός τεχνικός έχει δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό σύνολο αγωνιστικά και πνευματικά και αυτό φαίνεται στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών, στους πανηγυρισμούς τους, ακόμη και στην αντίδραση στα νεκρά διαστήματα των παιχνιδιών τους. Ο Ολυμπιακός αναδεικνύει διαρκώς καινούργιους πρωταγωνιστές, αλλά ο πραγματικός MVP είναι ο Μαρτίνεθ για την ομάδα που έχει παρουσιάσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η νίκη των ερυθρόλευκων στα Γιάννενα έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Ποντένσε. Ο Πορτογάλος με δύο "κεραυνούς" με το αριστερό πόδι μέσα σε επτά λεπτά πέτυχε δύο γκολ και έφτασε τα τρία τέρματα και έχει και δύο ασίστ σε μόλις τέσσερις αγώνες στο πρωτάθλημα. Ο "Superman" του Ολυμπιακού επέστρεψε από την Αγγλία, πιο ώριμος, πιο ουσιαστικός, πιο παραγωγικός και αποτελεσματικός και όσο παίρνει παιχνίδια στα πόδια του θα αποκτά και καλύτερο ρυθμό.

Ο Πόντενσε πάντως είχε και άξιους συμπαραστάτες στην Ήπειρο. Συνεργάστηκε άψογα με τον Φορτούνη και τον Μπιελ (που είχε την ασίστ στο δεύτερο γκολ) στο πρώτο μέρος και οι τρεις τους, κινούμενοι ανάμεσα στις γραμμές του ΠΑΣ, δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα της ομάδων των Ιωαννίνων.

Παράλληλα, οι τρεις παραπάνω ποδοσφαιριστές είχαν την σημαντική υποστήριξη στην πλάτη τους, από τους Καμαρά και Αλεξανδρόπουλο. Ειδικά, ο πρώτος ήταν καταπληκτικός ανασταλτικά και επιθετικά, κάλυψε πολλούς χώρους, μοίρασε πάσες, βοήθησε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και ανέκοψε ορισμένες αντεπιθέσεις των γηπεδούχων.

Αξίζει όμως να σταθεί κανείς και στους δύο πλάγιους αμυντικούς του Ολυμπιακού, Ρόντινεϊ και Ορτέγκα. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε στις καθυστερήσεις πανηγυρίζοντας το πρώτο του τέρμα με την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ ο Αργεντινός είχε την ασίστ στο πρώτο τέρμα του Ποντένσε. Ταυτόχρονα, ήταν καλοί ανασταλτικά, ενώ έδωσαν πλάτος στις επιθέσεις της πειραϊκής ομάδας ανοίγοντας την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Δεν πτοήθηκε από την καθυστέρηση και επέβαλε τους κανόνες του

Εξίσου σημαντικό για τον Ολυμπιακό ήταν το γεγονός ότι, παρόλο που το παιχνίδι ξεκίνησε με 18 λεπτά καθυστέρηση, οι παίκτες του μπήκαν δυνατά και απόλυτα συγκεντρωμένοι στο ματς, επέβαλαν τον ρυθμό τους, κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα, είχαν την κατοχή, δημιούργησαν ευκαιρίες και έφτασαν σε δύο γρήγορα γκολ. Ταυτόχρονα, ήταν καλοί αμυντικά κρατώντας το μηδέν στην εστία του Πασχαλάκη, ο οποίος πέρασε ένα εύκολο βράδυ. Και όλα αυτά, με τον Ρέτσο και τον Έσε εκτός αποστολής, δηλαδή δύο βασικούς παίκτες, που προσφέρουν πολλά στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Ο Μαρτίνεθ προχώρησε σε πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άρη στο Καραϊσκάκη, καθώς οι Ντόη, Ορτέγκα, Αλεξανδρόπουλος, Μπιέλ και Ποντένσε πήραν τις θέσεις των Ρέτσου, Κίνι, Έσε, Σολμπάκεν και Μασούρα. Μάλιστα, τα δύο γρήγορα τέρματα του Ποντένσε, επέστρεψαν στον Ισπανό τεχνικό να κάνει διαχείριση, αντικαθιστώντας στο ημίχρονο του αγώνα στα Γιάννενα, τον Φορτούνη και τον Φρέιρε έτσι ώστε να τους έχει πιο ξεκούραστους και φρέσκους στο κρίσιμο παιχνίδι με την Μπάτσκα Τόπολα την Πέμπτη (5/10) στη Σερβία.

Επίσης, ο ερυθρόλευκος κόουτς απέσυρε τον Ελ Κααμπί και τον Ποντένσε, στο 66', ο Μασούρας έπαιξε μόλις 25', ενώ έδωσε από ένα ημίχρονο στον Γιόβετιτς και τον Πορόζο για να αποκτούν και εκείνοι σιγά σιγά ρυθμό.

Πλέον, ο Ολυμπιακός πηγαίνει στη διακοπή του πρωταθλήματος μόνος πρώτος στη βαθμολογία, καθώς βρίσκεται στο +5 από τον ΠΑΟΚ, στο +6 από τον Παναθηναϊκό (που έχει ένα ματς λιγότερο) και στο +8 από την ΑΕΚ (που έχει δύο παιχνίδια λιγότερα). Το σημαντικότερο όμως είναι η πειστική εικόνα των ερυθρόλευκων και η καλή ψυχολογία με την οποία πηγαίνουν στον αγώνα εναντίον της Μπάτσκα Τόπολα για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ