ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όταν εμφανίστηκε ο κανονικός Ολυμπιακός, ξεκίνησε η γιορτή

Ο Μαντί Καμαρά και ο Ρόνι Λόπες
Ο Μαντί Καμαρά και ο Ρόνι Λόπες INTIME

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έκανε επίδειξη ισχύος στο δεύτερο ημίχρονο στην Τούμπα και πήρε τη νίκη για την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος.

Η εικόνα του Ολυμπιακού στην Τούμπα αποτύπωσε όλη τη σεζόν της πειραϊκής ομάδας. Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν άτολμοι, νωθροί, πήγαιναν σε χαμηλό τέμπο στο ματς και βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ. Στη συνέχεια, προσπάθησαν να ανεβάσουν πιο ψηλά τις γραμμές τους στο γήπεδο, δημιούργησαν κάποιες φάσεις με πιο δραστήριο τον Λόπες, αλλά κι αυτό δεν ήταν αρκετό. Όμως, στην ανάπαυλα, στα αποδυτήρια γύρισε το… κουμπί.

Έτσι, στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκε ο κανονικός Ολυμπιακός και ο κανονικός Μαρτίνς. Τρεις μαζεμένες αλλαγές, μέσα οι Ροντρίγκες, Αγκιμπού και Ελ Αραμπί, έξω οι Μασούρας, Τικίνιο και Μπουχαλάκης και η πειραϊκή ομάδα έγινε αμέσως πιο γρήγορη, πιο πιεστική, πιο επιθετική και κυρίως πιο αποτελεσματική βγάζοντας ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο φτάνοντας στη νίκη.

Ο Ροντρίγκες έβγαλε την ασίστ στον Λόπες για την ισοφάριση, ενώ νωρίτερα η μπάλα είχε περάσει από τα πόδια του Ελ Αραμπί. Και έντεκα λεπτά αργότερα, ο Ροντρίγκες πάσαρε πάνω στην κίνηση για να έρθει η συνεργασία των δύο πλάγιων μπακ Λαλά και Ρέαμπτσιουκ ο οποίος σκόραρε.

Αξιοσημείωτο δε, ήταν το γεγονός ότι και στα δύο γκολ του Ολυμπιακού, η μπάλα πέρασε από τα πόδια πέντε και τεσσάρων παικτών αντίστοιχα μέχρι να καταλήξει στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Ήταν δύο φάσεις βγαλμένες από τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς της περασμένης και προπέρσινης περιόδου. Στο πρώτο τέρμα συνδυάστηκαν οι Εμβιλά – Ρέαμπτσιουκ – Ελ Αραμπί – Ροντρίγκες - Λόπες. Και στο δεύτερο οι Εμβιλά – Ροντρίγκες – Λαλά – Ρέαμπτσιουκ. Δὐο τέρματα απόδειξης ότι οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας αδίκησαν τον εαυτό τους σε αρκετές περιπτώσεις μέσα στη σεζόν.

Επίδειξη ισχύος στο δεύτερο μέρος

Ο κανονικός Ολυμπιακός του δευτέρου ημιχρόνου στην Τούμπα έφτασε στη νίκη-ανατροπή και στο 3ο διαδοχικό πρωτάθλημα και 47ο στην ιστορία του. Έστω κι αργά μέσα στη σεζόν, οι Ερυθρόλευκοι θυμήθηκαν για μισή ώρα τον καλό τους εαυτό και αυτό ήταν αρκετό για να κερδίσουν για δεύτερη φορά τον ΠΑΟΚ μέσα στη περίοδο στο πρωτάθλημα κατακτώντας δίκαια τον τίτλο.

Οι ερυθρόλευκοι αύξησαν στο +16 τη βαθμολογική τους διαφορά από τον δικέφαλο του Βορρά στη Super League Interwetten, απέναντι στον οποίο έχουν μέσα στη σεζόν δύο νίκες (2-1, 2-1) και τρεις ισοπαλίες (1-1, 0-0, 1-1) σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Η πειραϊκή ομάδα έκανε επίδειξη ισχύος στο δεύτερο ημίχρονο στην Τούμπα, εμφανίζοντας κάτι από το DNA αυτής της ομάδας. Ο Ολυμπιακός επέβαλε το παιχνίδι του, ήταν πιο τολμηρός, κυριαρχικός, αποφασιστικός, πειστικός και αποτελεσματικός, κυριαρχώντας φέροντας το ματς στα μέτρα του.

Έτρεξε καλύτερα τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος

Η πειραϊκή ομάδα, ναι μεν είχε πολλά σκαμπανεβάσματα μέσα στην περίοδο και δεν ήταν αυτή που έπρεπε από πλευράς απόδοσης, ωστόσο ακόμη και έτσι ήταν καλύτερη από τους αντιπάλους της στο πρωτάθλημα, έτρεξε καλύτερα τον μαραθώνιο, ήταν αυτή που έπρεπε σε κομβικά παιχνίδια και άξιζε την κατάκτηση του τίτλου. Η διοίκηση, ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν ένα ακόμη πρωτάθλημα και έχουν κάθε δικαίωμα να το γλεντήσουν αφού αυτός ήταν εξ´ αρχής ο πρώτος στόχος της σεζόν.

Η νίκη των ερυθρόλευκων στην Τούμπα έφερε την υπογραφή του Λόπες, του Ροντρίγκες και του Ρέαμπτσιουκ, αλλά και των Εμβιλά και Μαντί Καμαρά οι οποίοι ανέβασαν την απόδοσή τους όταν έπαιξαν ο ένας δίπλα στον άλλον. Τούτη τη φορά, δούλεψε πολύ το ματς κατά τη διάρκειά του και ο Μαρτίνς, με τις αλλαγές προσώπων και συστημάτων βοηθώντας ώστε ο Ολυμπιακός να φύγει νικητής από την Θεσσαλονίκη.

Πλέον, οι Πειραιώτες μπορούν να γιορτάσουν με την ψυχή τους την κατάκτηση του τίτλου (πιθανότατα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης στις 14/5), ενώ στη διοίκηση του Ολυμπιακού είναι έτοιμοι να σηκώσουν από σήμερα τα μανίκια για την δημιουργία της ομάδας της επόμενης περιόδου.

Τα συμπεράσματα πια έχουν βγει για όλους και για όλα. Το ταμείο ήδη έχει γίνει. Οι κρίσιμες αποφάσεις είναι προ των πυλών και στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαϊου θα αρχίσουν να αφαιρούνται και να προστίθενται καινούργια κομμάτια στο παζλ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ