ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης άνοιξε δυναμικά τη σεζόν

Ο Μαρινάκης στην παρουσίαση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ
Ο Μαρινάκης στην παρουσίαση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος θέλησε να μπει δυναμικά στη νέα σεζόν και να περάσει το μήνυμα προς το εσωτερικό της ομάδας για την δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά και προς τα έξω για τις "μάχες" που έχει να δώσει ο ίδιος και η διοίκηση του Ολυμπιακού.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αθλητικού διευθυντή Αντόνιο Κορδόν και του προπονητή Ντιέγκο Μαρτίνεθ θέλησε να δώσει το στίγμα, τόσο σε ό,τι αφορά αγωνιστικά την πειραϊκή ομάδα όσο και εξωαγωνιστικά.

Ο πρόεδρος των ερυθρόλευκων, από την πρώτη κιόλας τοποθέτησή του, ως εισαγωγή της παρουσίασης, ήταν εμφανές πως ήταν έτοιμος να πει πράγματα, πέρα από τα στενά όρια των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε τόση ώρα πίσω από τα μικρόφωνα και απάντησε σε τόσες ερωτήσεις και φάνηκε ότι ήταν διατεθειμένος να παραμείνει κι άλλο αν χρειαζόταν.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλησε να μπει δυναμικά στην νέα σεζόν και το έπραξε με όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου. Έχοντας στα δεξιά του τον Κορδόν και εξ΄ ευωνύμων τον Μαρτίνεθ θέλησε να περάσει το μήνυμα στο εσωτερικό της ομάδας για την δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά και προς τα έξω για τις "μάχες" που έχει να δώσει ο ίδιος και η διοίκηση του Ολυμπιακού για να πετύχουν τους στόχους τους.

Το σύνολο των Κορδόν - Μαρτίνεθ και το άνοιγμα

Στο πρώτο που μπορεί να σταθεί κανείς, είναι ότι το αφεντικό του Ολυμπιακού θεωρεί ότι για να επιστρέψει η πειραϊκή ομάδα στους εγχώριους τίτλους στο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί "θα πρέπει να φτιαχτεί μία ομάδα που να κερδίζει και τη διαιτησία. Γιατί αν ήταν η διαιτησία 50 – 50 την περυσινή σεζόν, ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε το πρωτάθλημα".

Ο Κορδόν και ο Μαρτίνεθ, λοιπόν, πρέπει να δημιουργήσουν ένα σύνολο, που θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε κάθε δυσκολία, θα κερδίζει και θα προσφέρει όμορφο θέαμα στους ερυθρόλευκους οπαδούς.

Το δεύτερο σημείο είναι πως, για πρώτη φορά στην θητεία του στην ηγεσία του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε άνοιγμα για να μπουν επενδυτές στην ΠΑΕ και στον Ερασιτέχνη ("η πόρτα είναι ανοιχτή, όποιος θέλει να επενδύσει ας έρθει").

Εδώ αξίζει να διευκρινιστεί το εξής: Ο Πειραιώτης εφοπλιστής μίλησε για "ευκατάστατους Ολυμπιακούς που μπορούσαν να αναλάβουν ένα τμήμα του Ερασιτέχνη" ή να συνδράμουν στην ΠΑΕ και όχι για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Την πλειοψηφία στην ΠΑΕ την έχει και θα συνεχίσει να την έχει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει χτυπήσει κάποιος την πόρτα των ερυθρόλευκων.

Τα κλειδιά σε Μαρτίνεθ και Κορδόν

Το τρίτο σημείο έχει να κάνει με τον σχεδιασμό της ομάδας της προσεχούς περιόδου. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος στον Κορδόν και στον Μαρτίνεθ και περιμένει αποτελέσματα. Οι μεταγραφικές αναζητήσεις περνούν από τα χέρια των δύο Ισπανών και των συνεργατών τους και η διοίκηση θα επεμβαίνει στο τελικό στάδιο, στις διαπραγματεύσεις και την υλοποίηση των επιθυμιών τους.

Διότι, τα προηγούμενα χρόνια χρειαζόταν ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού και οι άμεσοι συνεργάτες του στη διοίκηση να ασχολούνται διαρκώς με την μεταγραφική ενίσχυση αλλά και την αποσυμφόρηση του ρόστερ.

Το τέταρτο σημείο, αφορά την ολιστική μελέτη, την ΕΠΟ και την επαγγελματική διαιτησία, καθώς ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πιστεύει ότι "το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να αποφασίζει για την τύχη του και συμφέρον όλων των ιδιοκτητών είναι να πάει το άθλημα μπροστά".

Τα οικονομικά και οι αλλαγές στο Καραϊσκάκης

Το πέμπτο έχει σχέση με τα οικονομικά και τη ζημία που είχε ο Ολυμπιακός την τελευταία διετία συνολικού ύψους 45.000.000 ευρώ. Ο Μαρινάκης επισήμανε ότι "αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να συνεχίζεται" και σημαίνει πρακτικά ότι θα πρέπει να πουληθούν παίκτες και, παράλληλα, να αυξηθούν τα έσοδα από τις χορηγίες.

Παρεμπιπτόντως, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει βάλει 36.500.000 ευρώ, μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ, τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Και το πέμπτο σημείο, έχει να κάνει με τις αλλαγές που θα προκύψουν τους επόμενους μήνες εντός και εκτός γηπέδου στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", αλλά και τη δημιουργία Κολυμβητηρίου, με χρήματα που θα καλύψει ο Ολυμπιακός, για να στεγαστούν τα τμήματα κολύμβησης και πόλο του συλλόγου.

Πλέον, απομένουν οι πρώτες υπογραφές ποδοσφαιριστών που θα ενισχύσουν το ρόστερ και θα δώσουν το στίγμα αγωνιστικά για τον Ολυμπιακό ενόψει της νέας περιόδου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ