ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μαρτίνεθ γνωρίζει πια σε ποιους μπορεί να στηριχθεί και παράλληλα περιμένει ενισχύσεις

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ
Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφδιέλλης γράφει για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ που γνωρίζει πια πολύ καλά σε ποιους μπορεί να στηριχθεί, ποιοι θα είναι οι παίκτες πρώτης γραμμής, ποιοι μπορούν να έρθουν από τον πάγκο και να βοηθήσουν και ποιοι θα πρέπει να παραχωρηθούν μέσα στον Αύγουστο.

Οι δύο φιλικοί αγώνες του Ολυμπιακού απέναντι στη Ρέιντζερς στη Σκωτία και τη Νόριτς στην Αγγλία, δεν ήταν μόνο μία πρόβα τζενεράλε ενόψει των παιχνιδιών με τη Σερβέτ ή την Γκενκ στο 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, αλλά και μια ευκαιρία για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να διαμορφώσει πιο ξεκάθαρη άποψη για το ρόστερ.

Ο Ισπανός τεχνικός γνωρίζει πια πολύ καλά σε ποιους μπορεί να στηριχθεί, ποιοι θα είναι οι παίκτες πρώτης γραμμής, ποιοι μπορούν να έρθουν από τον πάγκο και να βοηθήσουν και ποιοι θα πρέπει να παραχωρηθούν μέσα στον Αύγουστο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παράλληλα, ο 42χρονος προπονητής περιμένει ενισχύσεις στο έμψυχο δυναμικό, καθώς πέρα από τους Ιμπόρα, Κίνι και Κένεντι, ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από τουλάχιστον πέντε ποιοτικούς παίκτες ακόμα, προκειμένου να παίξει το ποδόσφαιρο που θέλει. Είναι εμφανές ότι οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται σέντερ φορ, δεξιό εξτρέμ, αμυντικό χαφ, δεξιό στόπερ και αριστερό μπακ.

Άλλος Ολυμπιακός παρουσίασε στο Άιμπροξ εναντίον της Ρέιντζερς κι άλλος στο Κάροου Ρόουντ απέναντι στη Νόριτς και αυτό είχε την εξήγησή του.

Πλήρωσε τα ατομικά κι ομαδικά λάθη

Ο Μαρτίνεθ στο ματς με την αγγλική ομάδα θέλησε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν παίζουν αρκετά. Οι πολλοί "αναπληρωματικοί" στο αρχικό σχήμα και το εκτεταμένο ροτέισον από τον Ισπανό δεν βοήθησαν ώστε ο Ολυμπιακός να παρουσιάσει καλή εικόνα, με συνέπεια να ηττηθεί.

Οι ερυθρόλευκοι πλήρωσαν τα ατομικά και ομαδικά λάθη τους ανασταλτικά. Ο Ολυμπιακός δεν είχε καλή απόδοση, δεν ήταν επικίνδυνος επιθετικά στο α΄ ημίχρονο και έγιναν αρκετά λάθη αμυντικά που έδωσαν το δικαίωμα στην αγγλική ομάδα να τα εκμεταλλευτεί.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Μαρτίνεθ προχώρησε σε έξι αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με τον φιλικό αγώνα εναντίον της Ρέιντζερς. Ξεκίνησε στο ματς τους Τζολάκη, Ραμόν, Μπουχαλάκη, Βρουσάι, Αγκιμπού Καμαρά και Μπιέλ αντί των Πασχαλάκη, Κίνι, Μαντί Καμαρά, Φορτούνη, Καρβάλιο και Ελ Αραμπί.

Αυτό είχε ως συνέπεια, η πειραϊκή ομάδα να μην έχει συνοχή, να μην υπάρχει ομοιογένεια, αλλά και σωστή ανάπτυξη από τον άξονα και τα πλάγια. Ο Μασούρας χρησιμοποιήθηκε σε θέση σέντερ φορ κι ο Αγκιμπού Καμαρά ως "δεκάρι".

Καλύτερος με Φορτούνη, Καμαρά, Καρβάλιο και Ελ Αραμπί

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε λίγο καλύτερη εικόνα στο β΄ ημίχρονο, όταν το σχήμα έγινε πιο ορθολογικό, με την παρουσία του Φορτούνη, του Μαντί Καμαρά, του Καρβάλιο και του Ελ Αραμπί στην ενδεκάδα.

Το σημαντικό για τον Μαρτίνεθ ήταν πως είδε τον Φρέιρε να κάνει θετικό ανεπίσημο ντεμπούτο, παίζοντας για μισή ώρα ως αριστερός στόπερ, όπως και ότι ο Χουάνγκ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στην πλάτη και αγωνίστηκε για είκοσι λεπτά ως αλλαγή.

Η πειραϊκή ομάδα παρουσίασε ορισμένα από τα στοιχεία που θέλει ο Ισπανός τεχνικός, δηλαδή πρέσινγκ ψηλά, γρήγορη αντίδραση κι ανάκτηση της μπάλας, ωστόσο τούτη τη φορά η πειραϊκή ομάδα δεν είχε καλή κυκλοφορία, ούτε κατοχή της μπάλας και δεν υπήρχε σωστή αντιμετώπιση στις στημένες φάσεις.

Ισορροπία μεταξύ άμυνας κι επίθεσης

Ο Μαρτίνεθ θα χρειαστεί να δουλέψει αρκετά στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού και να βρει την ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης, καθώς πλησιάζουν οι επίσημοι αγώνες.

Οι ερυθρόλευκοι δέχτηκαν γκολ και στα πέντε φιλικά παιχνίδια που έδωσαν στην Αυστρία, στη Σκωτία και στην Αγγλία, ενώ χθες ήταν το πρώτο ματς που δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Μέχρι τώρα στην προετοιμασία το μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση έπεσε στις πλάτες του Αραμπί και του Φορτούνη, αλλά πλέον πρέπει να βγουν και άλλοι παίκτες μπροστά και να βοηθήσουν στο σκοράρισμα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ