ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η τύχη του Μαρτίνς είναι η ατυχία του Τικίνιο

Ο Τικίνιο
Ο Τικίνιο EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς εμπιστεύεται σύστημα με έναν κεντρικό επιθετικό και χρησιμοποιεί πότε τον Αραμπί και πότε τον Τικίνιο. Τύχη για τον Πορτογάλο προπονητή, ατυχία για τον Βραζιλιάνο επιθετικό. Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει.

Η ποιότητα και η εκτελεστική δεινότητα του Τικίνιο Σοάρες είναι αναμφισβήτητη. Δεν περίμενε κανείς τα δύο τέρματα που πέτυχε εναντίον του Λεβαδειακού στο Καραϊσκάκης για το Κύπελλο για να το επιβεβαιώσει. Το είχε αποδείξει στο παρελθόν και κυρίως κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Πόρτο όπου ήταν βασικός και στα 3,5 χρόνια της παρουσίας του πέτυχε 65 γκολ και μοίρασε 19 ασίστ.

Ο Βραζιλιάνος σέντερ φορ χωρίς να έχει κάνει μεγάλο θόρυβο αγωνιστικά στα μέρη μας μέχρι τώρα, έχει καταφέρει να σκοράρει 8 φορές με τον Ολυμπιακό σε 23 αγώνες που δεν το λες και λίγο. Και ενδεχομένως, να είχε πανηγυρίσει περισσότερα τέρματα αν είχε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Όμως, ο Τικίνιο έχει την ατυχία να πρέπει να συναγωνιστεί τον ασταμάτητο Ελ Αραμπί (24 παιχνίδια, 14 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις). Τον παίκτη που τη μισή φάση την κάνει γκολ και που εδώ και 2,5 χρόνια οδηγεί τους ερυθρόλευκους εκ του ασφαλούς στις κατακτήσεις τίτλων.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο Πέδρο Μαρτίνς εμπιστεύεται σύστημα με έναν κεντρικό επιθετικό (4-2-3-1, 4-3-3), χρησιμοποιεί πότε τον Αραμπί και πότε τον Τικίνιο. Αυτό που αποτελεί μεγάλη τύχη για τον Πορτογάλο τεχνικό, δηλαδή να έχει στη διάθεσή του δύο σέντερ φορ πρώτης γραμμής, αποτελεί ατυχία για τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, αυτή είναι η κατάσταση και είναι ευτύχημα για τον Ολυμπιακό που μπορεί να στηρίζεται στις πλάτες δύο τόσων ποιοτικών και αποτελεσματικών επιθετικών.

Ο Τικίνιο Σοάρες ήταν ο πρωταγωνιστής της πειραϊκής ομάδας στον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό, αλλά αξίζει να σταθεί κάποιος σε δύο ακόμη παίκτες, τον Ματιέ Βαλμπουενά και τον Μαντί Καμαρά.

Ο Βαλμπουενά έβγαλε πάθος, θέληση και ένταση

Ο Γάλλος επιθετικός έχοντας ρόλο “δεκαριού” και παίζοντας μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες (λόγω ενοχλήσεων στο πόδι) έκανε τη διαφορά στο ματς, καθώς είχε την ασίστ στο πρώτο τέρμα του Τικίνιο και συμμετοχή στο δεύτερο γκολ του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή. Ταυτόχρονα, έβγαλε πάθος, θέληση, ένταση στο παιχνίδι του, δείχνοντας πως πρέπει να λειτουργεί ένας παίκτης που φοράει την φανέλα του Ολυμπιακού και ας μην έχει πολύ χρόνο συμμετοχής την τρέχουσα περίοδο.

Όσο για τον κεντρικό μέσο από τη Γουινέα, φαίνεται να έλαβε το διπλό μήνυμα των τελευταίων ημερών. Αυτό του Μαρτίνς που έκανε αναφορά στον Μαντί σε δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες τονίζοντας πως πρέπει να δουλέψει και να προσπαθήσει περισσότερο, αλλά και εκείνο του Ντιαβαρά που τον άφησε εκτός αποστολής από την Εθνική ομάδα ενόψει της τελικής φάσης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Καλή παρουσία ο Μαντί στο παιχνίδι

Ο Μαντί Καμαρά είχε καλή παρουσία στο παιχνίδι κόντρα στην ομάδα της Βοιωτίας, με αρκετά τρεξίματα, ενέργεια, πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες και θα μπορούσε να σκοράρει κιόλας αν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από τον καλό Μαντί, αλλά και ο τελευταίος έχει ανάγκη τους ερυθρόλευκους για να ανεβάσει κι άλλο τις μετοχές του στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι πως ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για το 2021 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος και με σημαντική διαφορά από τις ομάδες που την ακολουθούν, είναι στα προημιτελικά του Κυπέλλου και, παράλληλα, στους αγώνες μπαράζ του Europa League με φόντο τους “16” της διοργάνωσης.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό αλλά και γενικότερα μέχρι σήμερα στη σεζόν, αυτό που πρέπει να προβληματίσει τον Μαρτίνς είναι η εικόνα των εξτρέμ. Με εξαίρεση τον Μασούρα, ο Ολυμπιακός δεν παίρνει πράγματα (γκολ και ασίστ) από τους νεοαποκτηθέντες πλάγιους επιθετικούς του.

Για παράδειγμα, είδε κάποιος την εικόνα του 37χρονου Βαλμπουενά στο παιχνίδι με την ομάδα της Βοιωτίας και είδε και εκείνη του Ονιεκουρού. Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής μαζί με τον Λόπες και τον Ροντρίγκες έχουν πετύχει συνολικά μόλις τρία τέρματα μέχρι σήμερα, τη στιγμή που ο Μασούρας έχει τα διπλάσια (έξι) και ο Αγκιμπού Καμαρά μετράει ήδη πέντε μέσα στη σεζόν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ