ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι καινούργιοι Ελ Κααμπί, Έσε, Σκάρπα είναι ωραίοι, αλλά ο παλιός Φορτούνης είναι σταθερή αξία

Ο Κώστας Φορτούνης
Ο Κώστας Φορτούνης EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για την άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Τσουκαρίτσκι, την εξαιρετική παρουσία των Ελ Κααμπί, Έσε, Σκάρπα, αλλά και τον Κώστα Φορτούνη που έκανε και πάλι τη διαφορά.

Τα σλάλομ του Φορτούνη περνώντας με την μπάλα κάθετα από το κέντρο μέχρι την αντίπαλη περιοχή, το γκολ, η ασίστ και, γενικά η απόδοσή του εναντίον της Τσουκαρίτσκι υπενθύμισαν γιατί αποτελεί τον φυσικό ηγέτη και σταθερή αξία για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι οπαδοί ζήτησαν την παραμονή του, όχι μόνο γιατί είναι ουσιαστικός και ομορφαίνει το παιχνίδι της πειραϊκής ομάδας, αλλά γιατί βλέπουν ότι με την παρουσία του και τους καινούργιους παίκτες που έχουν αποκτηθεί, δημιουργείται κάτι καλό με προοπτική.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ελ Κααμπί πέτυχε τα δύο πρώτα του τέρματα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, είχε δοκάρι και η απόδοσή του κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα το διάστημα που αγωνίστηκε. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής πίεσε αρκετά ψηλά, έκλεψε μπάλες, συνδυάστηκε πολύ καλά με τους συμπαίκτες του και βοήθησε την πειραϊκή ομάδα να φτάσει σε μία εύκολη νίκη.

Ο Έσε στο ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό έπαιξε για μισή ώρα, ήταν προσεκτικός στις κινήσεις του και προσπάθησε να είναι σίγουρος στις μεταβιβάσεις του. Ο Αργεντινός μέσος φάνηκε ότι ξέρει να διαβάζει καλά το παιχνίδι του αντιπάλου, ξεμαρκάρεται αμέσως για να πάρει την πρώτη πάσα και να την περάσει κάθετα κα;ι μόλις πάρει αγώνες στα πόδια του θα βοηθήσει πολύ τους «ερυθρόλευκους».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Σκάρπα είχε καλές και λιγότερες καλές προσπάθειες και βγάζει μία αγωνία στο παιχνίδι του για την ώρα για να πετύχει το κάτι παραπάνω. Ο Βραζιλιάνος είναι πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής και δεν χρειάζεται να πιέζει τον εαυτό του για να κάνει το εξεζητημένο. Θα έρθουν και οι ασίστ και τα γκολ, είναι θέμα χρόνου.

Όσο για τον Πορόζο έπαιξε στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα, αντί του Ρέτσου, σε ένα διάστημα όπου ο Ολυμπιακός ουσιαστικά έκανε διαχείριση του σκορ, έβγαιναν αρκετοί παίκτες στην επίθεση και υπήρχαν αρκετά κενά στην ανασταλτική λειτουργία. Είναι γρήγορος, θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα σε ορισμένες φάσεις, αλλά είχε το τρακ του πρωτάρη, καθώς αυτό ήταν το πρώτο του ματς στον Ολυμπιακό.

Το ευχάριστο για τον Μαρτίνεθ

Σε ό,τι αφορά την μεγάλη εικόνα, ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο πρώτο μέρος, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, πίεσε αρκετά ψηλά την Τσουκαρίτσκι, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα, έβγαλε αυτοματισμούς, σκόραρε νωρίς και θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα από τρία γκολ με τα οποία πήγαινε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο.

Ο Μαρτίνεθ προχώρησε σε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με τον αγώνα ρεβάνς εναντίον της Γκενκ στο Βέλγιο. Ο Βρουσάι και ο Μπιέλ πήραν τις θέσεις του τιμωρημένου Ρόντινεϊ και του Καρβάλιο. Σε ό,τι αφορά το τελευταίο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων», αυτό με τον Πανσερραϊκό στο πρωτάθλημα, ο Ισπανός τεχνικός έκανε έξι αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Οι Βρουσάι, Κίνι, Φρέιρε, Ιμπόρα, Φορτούνης και Ελ Κααμπί πήραν τις θέσεις των Ρόντινεϊ, Ραμόν, Ντόη, Αλεξανδρόπουλου, Καρβάλιο και Ελ Αραμπί.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πέρα από την καλή απόδοση του Ελ Κααμπί και του Φορτούνη, αξίζει να σταθεί κανείς στην πολύ καλή εικόνα του Μαντί Καμαρά, ο οποίος θύμισε τον παίκτη στον οποίο βασιζόταν ο Ολυμπιακός και αποτελούσε βασικό κρίκο στην αλυσίδα της ομάδας. Ο κεντρικός μέσος από τη Γουινέα είχε σωστές μεταβιβάσεις, έβγαλε με ασφάλεια την μπάλα πάνω από τη μεσαία γραμμή, συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Ιμπόρα, ήταν αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματά του, έτρεξε πολύ, έκανε τάκλιν και δείχνει πια διαφορετική διάθεση. Αν θα προκύψει θέμα πώλησής του ή όχι, θα κριθεί από τις προτάσεις που τυχόν θα προκύψουν τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου. Η Λιόν τον θέλει, φτάνει μέχρι τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και θα δούμε τι θα προκύψει τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Το ευχάριστο για τον Μαρτίνεθ είναι ότι ο Ολυμπιακός πορεύεται με καλά αποτελέσματα και προκρίσεις και αυτά του προσφέρουν ηρεμία για να δουλέψει όπως θέλει και, παράλληλα, να μπορέσει να ενσωματώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ομαλά τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως ήδη αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο και μόλις γίνουν και οι υπόλοιπες προσθήκες τις επόμενες μέρες, ο Ολυμπιακός θα είναι πολύ διαφορετικός το φθινόπωρο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ