ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός ξέρει να λειτουργεί υπό την πίεση του πρωταθλητισμού και νιώθει έτοιμος για την ανατροπή

SUPERLEAGUE 2022-2023 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό που έδειξε μέταλλο πρωταθλητή την κατάλληλη στιγμή και πλέον νιώθει έτοιμος για να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή στη Stoiximan Super League.

Αν κάποια ομάδα γνωρίζει καλά τις τελευταίες δεκαετίες το μονοπάτι για τον τίτλο και ξέρει να ανταποκρίνεται στην πίεση του πρωταθλητισμού χωρίς να λυγίζει τις κρίσιμες στιγμές αυτή είναι ο Ολυμπιακός. Και τώρα που αρχίζουν τα δύσκολα, δηλαδή τα playoffs της Stoiximan Super League, θα μετρήσει πολύ από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη κάθε ομάδα και πόσο μπορεί να πορευτεί με καθαρό μυαλό μέχρι το φινάλε.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, με την νίκη του επί της ΑΕΚ στην OPAP Arena φρόντισε να ανακατέψει την κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι εδώ και έτοιμος πια για τη μεγάλη ανατροπή.

Όποια ομάδα κάνει τα λιγότερα λάθη, θα κόψει πρώτη το νήμα

Πλέον, οι τέσσερις πρώτοι είναι κοντά, ζουν τη δική τους αγωνία και στο εξής όποια ομάδα κάνει τα λιγότερα λάθη και είναι πιο πειστική και πιο αποτελεσματική θα κόψει πρώτη το νήμα. Και, βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν θα δοθεί μάχη μόνο για τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά και για τη δεύτερη θέση, η οποία να θυμίσουμε προσφέρει το δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα δεν ήταν εύκολο και ενδεχομένως άλλη ομάδα στη θέση του να είχε λυγίσει. Αρκεί, να σκεφτεί κανείς ότι από τον πάγκο των ερυθρόλευκων έχουν περάσει τρεις προπονητές και έχουν παίξει 47 ποδοσφαιριστές στη σεζόν και ότι η πειραϊκή ομάδα βρέθηκε κάποια στιγμή δώδεκα βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε μέταλλο πρωταθλητή

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός παρόλο που ταλαιπωρήθηκε πολύ στην περίοδο, παρόλο που μέχρι την Κυριακή το βράδυ δεν είχε κερδίσει κάποιο ντέρμπι, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε μέταλλο πρωταθλητή, νίκησε την ΑΕΚ στην OPAP Arena πετυχαίνοντας μία ιστορική νίκη και είναι έτοιμος να φέρει τα πάνω κάτω στη Stoiximan Super League.

Οι ερυθρόλευκοι μπαίνουν πια με άλλη ψυχολογία στα playoffs του πρωταθλήματος, καθώς έστειλαν το μήνυμα στους ανταγωνιστές τους πως είναι εδώ και δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη για τον τίτλο. Η πειραϊκή ομάδα έσπασε το αήττητο των κιτρινόμαυρων και, παράλληλα επέτρεψε στον εαυτό της, αλλά και στον ΠΑΟΚ που πλησίασε, να ονειρεύονται -μαζί με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ- το πρωτάθλημα.

Τώρα, θα παίξουν πολλά ρόλο, ποια ομάδα θα βρεθεί στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση, ποια θα έχει τις λιγότερες απώλειες από τραυματισμούς και τιμωρίες, το βάθος του ρόστερ, αλλά και η κατάλληλη διαχείριση από τους προπονητές.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα με την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο α΄ ημίχρονο, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" ήταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος, ήταν πειστικοί, κυνικοί και αποτελεσματικοί, πέτυχαν τρία γκολ μέσα σε 17 λεπτά και έφτασαν σε μία πολύ σημαντική νίκη. Οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας ήταν με την πλάτη στον τοίχο πριν από το ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά έχουν δείξει πως και όταν βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση συνήθως βγάζουν αντίδραση και αυτό έκαναν.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τρία γκολ σε μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε μία καλή ομάδα, χωρίς να έχει διαθέσιμους τον Εμβιλά και τον Παπασταθόπουλο που είναι σημαντικοί στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, με τον Χάμες στον πάγκο, ορισμένους παίκτες να μην βρίσκονται στην καλύτερή τους βραδιά, παίζοντας επίσης για 25 λεπτά με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Μπιέλ.

Αήττητος στα τελευταία 18 παιχνίδια στο πρωτάθλημα

Γι' αυτό τον λόγο και η νίκη ερυθρόλευκων στην OPAP Arena, στην οποία η ΑΕΚ δεν είχε ούτε ισοπαλία, αποκτά μεγαλύτερη σημασία και κάνει διαφορετική την κουβέντα ενόψει των δέκα αγωνιστικών του μίνι πρωταθλήματος.

Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στα τελευταία 18 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και αυτό σημαίνει πολλά για τη συνέχεια. Ο Μίτσελ έχει συμμαζέψει την κατάσταση, έχει βελτιώσει την πειραϊκή ομάδα, οι παίκτες πιστεύουν περισσότερο στον εαυτό τους, έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών και έχουν την ποιότητα και την προσωπικότητα για να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στη μεγάλη ανατροπή.

Σχετικά με την εικόνα των παικτών, αξίζει να σταθεί κάποιος λίγο παραπάνω σε τέσσερις εξ΄ αυτών: Ο Μπακαμπού είχε γκολ, ασίστ, θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλο τέρμα στο πρώτο μέρος, ήταν αυτό που περιμένει ο Ολυμπιακός από τον σέντερ φορ του και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Φορτούνης, που πέρασε πολλά, είναι καταλυτικός στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» και είχε την ασίστ στο τέρμα του Μπακαμπού. Ο Μπα είχε καλή απόδοση και δείχνει τις τελευταίες εβδομάδες να αποκτά την σταθερότητα που του έλειπε. Και ο Πασχαλάκης στάθηκε στο ύψος του στις δύο κεφαλιές του Πινέδα, αλλά και όποτε χρειάστηκε να επέμβει. Επίσης, βοήθησαν πολύ στο β΄ ημίχρονο ανεβάζοντας την απόδοσή τους ο Κανός, ο Χουάνγκ και ο Σαμασέκου.

Πλέον, τα βλέμματα του Μίτσελ και των παικτών στρέφονται στην πρώτη αγωνιστική των playoffs, εκεί όπου ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τους τιμωρημένους Μπιέλ και Χουάνγκ, όπως και τον τραυματία Εμβιλά. Δηλαδή, τρεις βασικούς και κομβικούς ποδοσφαιριστές.

Παρακολουθήστε τη μαραθώνια Game Night για το μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός κι όλη τη δράση της τελευταίας αγωνιστικής:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ