ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός βρίσκει νέους πρωταγωνιστές και άλλους σκόρερ

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ άλλαξε αρκετά πρόσωπα στην ενδεκάδα και ο Ολυμπιακός βρίσκει νέους πρωταγωνιστές και άλλους σκόρερ. Οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται ωστόσο ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης.

Η ποιότητα και το βάθος στο ρόστερ του Ολυμπιακού επιτρέπει στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να αλλάζει αρκετά πρόσωπα στην ενδεκάδα, χωρίς όμως να αλλοιώνεται η αγωνιστική φιλοσοφία και ταυτότητα της πειραϊκής ομάδας. Το εκτεταμένο rotation στον αγώνα με την Κηφισιά ήταν επιβεβλημένο για πολλούς λόγους και οι "ερυθρόλευκοι" φρόντισαν να δικαιώσουν τον προπονητή τους.

Ο Ισπανός τεχνικός προχώρησε σε έξι αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με τον αγώνα εναντίον της Φράιμπουργκ, αφενός μεν για να δώσει ανάσες σε κάποιους παίκτες που ήταν επιβαρυμμένοι ενόψει του ματς μεθαύριο με τον Άρη αφετέρου δε για να πάρουν χρόνο συμμετοχής ορισμένοι παίκτες που δεν έχουν παίξει αρκετά.

Ο 42χρονος κόουτς χρησιμοποίησε τους Κίνι, Ντόη, Αλεξανδρόπουλο, Ποντένσε, Σολμπάκεν και Σκάρπα αντί των Ρόντινεϊ, Φρέιρε, Έσε, Μπιέλ, Μασούρα και Φορτούνη.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός τελείωσε το παιχνίδι με την Κηφισιά έχοντας μόνο δύο βασικούς από το ματς με την Φράιμπουργκ, τον Πασχαλάκη και τον Ορτέγκα. Οι υπόλοιποι ήταν, ο Κίνι (δεξιός μπακ), ο Πορόζο (δεξιός στόπερ), ο Ντόη (αριστερός στόπερ), ο Ιμπόρα και οι Αλεξανδρόπουλος/Καρβάλιο (στις θέσεις των κεντρικών χαφ), ο Μπιέλ (δεξιός εξτρέμ), ο Σκάρπα («δεκάρι»), ο Ποντένσε (αριστερός εξτρέμ) και ο Γιόβετιτς (σέντερ φορ).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρόλα αυτά, όμως, ο Ολυμπιακός μετά τις δύο "τεσσάρες" επί του Ατρόμητου και της Λαμίας, πέτυχε άλλα τέσσερα τέρματα αυτή τη φορά εις βάρος της Κηφισιάς (4-0) στο Καραϊσκάκης για το πρωτάθλημα.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν αξιοποιήσει στο έπακρο την έδρα τους μέχρι τώρα, καθώς μετρούν τέσσερις νίκες με τέρματα 14-0 (2-0 τον Πανσερραϊκό, 4-0 τον Ατρόμητο, 4-0 την Λαμία, 4-0 την Κηφισιά), ενώ είναι αήττητοι στη Stoiximan Super League -προηγήθηκε το 1-1 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Ολυμπιακός βρίσκει νέους πρωταγωνιστές

Το σημαντικό για τον Μαρτίνεθ είναι πως ο Ολυμπιακός βρίσκει νέους πρωταγωνιστές και άλλους σκόρερ. Δεν πέφτει πια αποκλειστικά το βάρος του σκοραρίσματος στον Ελ Κααμπί, τον Φορτούνη και τον Μασούρα.

Ο Ποντένσε ήταν εκ των πρωταγωνιστών των "ερυθρόλευκων" στον αγώνα με την Κηφισιά, έπαιξε σε όλο το παιχνίδι και είχε γκολ -το πρώτο του στη δεύτερη θητεία του στην πειραϊκή ομάδα- και κερδισμένο πέναλτι.

Όπως το πρώτο τους τέρμα πέτυχαν ο Γιόβετιτς και ο Ιμπόρα που έπαιξαν στο β' ημίχρονο. Νωρίτερα, στο πρώτο μέρος ο Ελ Κααμπί σκόραρε από το σημείο του πέναλτι και έφτασε τα επτά γκολ σε δέκα αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη και είναι εξαιρετικά φορμαρισμένος δείχνοντας ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να στηριχθεί πάνω του. Ο Μαροκινός αποδεικνύεται λίρα εκατό για τους "ερυθρόλευκους".

Επίσης, ο Σολμπάκεν στον πρώτο του αγώνα ως βασικός με την πειραϊκή ομάδα είχε ωραίες κινήσεις, καλή συνεργασία με τους συμπαίκτες του, πρόσφερε ταχύτητα στην επίθεση και το μόνο που το έλλειψε ήταν το γκολ. Ο Νορβηγός χρειάζεται παιχνίδια στα πόδια του για να αποκτήσει ρυθμό και τότε θα βγάλει πολύ περισσότερα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Η ταχύτητα του Ποντένσε και του Σολμπάκεν στα πλάγια της επίθεσης μπορει να προσφέρει πολλές λύσεις στον Ολυμπιακό.

Χρειάζεται ισορροπία μεταξύ επίθεσης και άμυνας

Οι "ερυθρόλευκοι" όμως χρειάζεται να βρουν σύντομα ισορροπία μεταξύ επίθεσης και άμυνας. Κάπου είναι λογικό να μένουν αρκετοί κενοί χώροι, όταν ο Ολυμπιακός βρίσκεται διαρκώς στην επίθεση πιέζοντας και ο αντίπαλος βγαίνει γρήγορα στις αντεπιθέσεις, αλλά αυτό που συνέβη στο πρώτο τέταρτο του αγώνα με την Κηφισιά χρήζει άμεσης διόρθωσης.

Οι νεοφώτιστοι είχαν πέντε τελικές στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, με τον Πασχαλάκη να ορθώνει δύο φορές το ανάστημά του.

Παρεμπιπτόντως, ο Πασχαλάκης ήταν εξαιρετικός, όπως πολύ καλός ήταν και ο Ρέτσος στο παιχνίδι με την Κηφισιά, αλλά ο Ολυμπιακός συνολικά πρέπει να γίνει πιο συμπαγής ανασταλτικά.

Σε κάθε περίπτωση, η πειραϊκή ομάδα δείχνει να προοδεύει αγωνιστικά, ο Μαρτίνεθ βάζει και άλλους παίκτες στην εξίσωση και του δόθηκε η ευκαιρία να δώσει ανάσες στους Φορτούνη, Μασούρα, Ρόντινεϊ, Φρέιρε (ο Καμαρά έπαιξε ένα ημίχρονο, ο Ελ Κααμπί 58 λεπτά και ο Μπιέλ 21΄) ενόψει του παιχνιδιού με τον Άρη στο Καραϊσκάκης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ