ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός... περπατάει και απομακρύνεται, που να τρέξει κιόλας

Ο Αγκιμπού Καμαρά του Ολυμπιακού
Ο Αγκιμπού Καμαρά του Ολυμπιακού INTIME

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό που βρίσκεται στο +8 από τους διώκτες του και καλά-καλά δεν έχει ανεβάσει ακόμα ρυθμούς, το δίκιο του κόσμου που θέλει θέαμα και τα καλύτερα που είναι μπροστά του.

Ο Ολυμπιακός δεν λάμπει με την απόδοσή του, αλλά έχει καταφέρει να ξεφύγει από τους διώκτες του στην βαθμολογία της Super League Interwetten κάνοντας απλά σωστά την δουλειά του. Και όχι στον απόλυτο βαθμό. Διότι, αν οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν την απώλεια τεσσάρων βαθμών στην έδρα τους πρώτες αγωνιστικές με τις ισοπαλίες απέναντι στον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό, τώρα η διαφορά θα είχε ανέβει σε διψήφιο αριθμό.

Η πειραϊκή ομάδα βρίσκεται στο +8 από την δεύτερη ΑΕΚ, στο +13 από τον τέταρτο ΠΑΟΚ και στο +15 από τον πέμπτο Παναθηναϊκό στο τέλος του α´ γύρου του πρωταθλήματος, χωρίς να έχει εντυπωσιάσει με την απόδοσή της. Ο Ολυμπιακός κάνει απλά τζόκινγκ και διαρκώς απομακρύνεται από τους ανταγωνιστές του, δηλαδή που να τρέξει κιόλας κάποια στιγμή στις εγχώριες διοργανώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι ερυθρόλευκοι, που δεν έχουν σχέση από πλευράς απόδοσης με πέρυσι και πρόπερσι, κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα για τους ίδιους γιατί ξέρουν καλά το παιχνίδι του πρωταθλητισμού, αντέχουν στην πίεση όσο κανένας άλλος και, ταυτόχρονα, εκμεταλλεύονται τα λάθη των αντιπάλων τους.

Πριν από περίπου ενάμιση μήνα όλοι μιλούσαν για το πιο αμφίρροπο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Αυτό είχε να κάνει περισσότερο με το γεγονός ότι ο Μαρτἰνς δεν είχε (και δεν έχει) βρει τον τρόπο ακόμη να κάνει πιο ελκυστικό αγωνιστικά τον Ολυμπιακό μέσα στην περίοδο. Τώρα, ορισμένοι σπεύδουν να πουν ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει από τον μήνα Δεκέμβριο.

Η πραγματικότητα είναι ότι κανένα πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Και θα είναι τεράστιο λάθος αν το πιστέψουν αυτό οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας. Διότι, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι ο κακός εαυτός του. Όπως εκείνος, για παράδειγμα, που είδαμε την περασμένη Πέμπτη κόντρα στην Αντβέρπ στο Βέλγιο. Προς το παρόν, απλά ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος. Υπάρχει ακόμη ο β´ γύρος και, βέβαια, οι δέκα αγωνιστικές στα play-offs της Super League Interwetten.

Το ταμείο, πάντως, για την ώρα λέει τα εξής:

Πρώτον, ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στο πρωτάθλημα, έχοντας συγκομιδή 11 νίκες και 2 ισοπαλίες, αυτές με τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό στο Νέο Φάληρο.

Δεύτερον, οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στο +8 από τη δεύτερη ΑΕΚ στη βαθμολογία της Super League Interwetten.

Τρίτον, διαθέτουν την καλύτερη άμυνα (9) και την δεύτερη καλύτερη επίθεση (24) στη Λίγκα.

Τέταρτον, ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-2 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και 2-1 τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης, δηλαδή τους δύο κύριους αντιπάλους του.

Πέμπτον, η πειραϊκή ομάδα έχει κάνει το 5Χ5 στην Περιφέρεια επικρατώντας 2-1 της Λαμίας, 2-0 του Αστέρα Τρίπολης, 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα, 2-1 του Παναιτωλικού και 3-1 του ΟΦΗ.

Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης

Και όλα αυτά, με τον Μαρτίνς να μην υπολογίζει σε αυτό το πρώτο μισό της περιόδου στον πιο δημιουργικό του παίκτη και εκ των κορυφαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών (τον τραυματία) Κώστα Φορτούνη. Με τον Βαλμπουενά να έχει λίγο χρόνο συμμετοχής. Με τον Μαντί Καμαρά να μην είναι ο περυσινός και ο προπέρσινος. Με τον Σεμέδο να είναι εκτός από τα μέσα Αυγούστου. Με τον Ονιεκουρού, τον Κούντε και τον Ροντρίγκες να μην έχουν ανταποκριθεί μέχρι τώρα στις προσδοκίες. Και τον Λόπες τώρα τελευταία να παίρνει μπροστά.

Γι´ αυτό τον λόγο ο Πορτογάλος τεχνικός επισημαίνει συχνά πυκνά ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης. Διότι, όταν τοποθετηθούν σωστά και λειτουργήσουν όπως πρέπει όλα τα κομμάτια του παζλ, τότε οι ερυθρόλευκοι θα αλλάξουν εικόνα και ταχύτητα.

Το δίκιο του κόσμου

Γιατί ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει απόλυτα δίκαιο που θέλει να βλέπει γκολ και θέαμα. Που δεν είναι ευχαριστημένος από αυτό που βλέπει σε αρκετά παιχνίδια.

Έχει απαιτήσεις από τον Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές, διότι ξέρει πως η πειραϊκή ομάδα μπορεί να λειτουργήσει σε άλλες στροφές και επίπεδο. Το έπραξε την τελευταία διετία με τον Πορτογάλο τεχνικό στο τιμόνι, ενώ τώρα το ρόστερ είναι σαφώς πιο γεμάτο.

Περί Σισέ, Λόπες, Αγκιμπού και Εμβιλά

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα με τον Άρη, οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν ενέργεια, ένταση και αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο μετά την ήττα από την Αντβέρπ στο Βέλγιο. Δεν δημιούργησαν πολλές τελικές προσπάθειες, τουλάχιστον όχι στα επίπεδα που κινούνται συνήθως στο πρωτάθλημα, αλλά πέτυχαν γκολ (Σισέ), είχαν δοκάρι (Α. Καμαρά), ένα ακόμη τέρμα που ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ (Μασούρα) και τρεις τέσσερις ακόμη καλές ευκαιρίες.

Βέβαια, αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στον Σισέ που σκόραρε για δεύτερη διαδοχικό παιχνίδι στο πρωτάθλημα και έχει σημαντικό μερίδιο στην αύξηση της διαφοράς στη βαθμολογία και τον Λόπες ο οποίος είχε την ασίστ στον Σενεγαλέζο στόπερ, αλλά και την έξοχη πάσα στο ακυρωθέν τέρμα του Μασούρα. Ο Βραζιλιανοπορτογάλος έχει ανεβάσει την απόδοση του και προσφέρει ουσιαστικές λύσεις στον Ολυμπιακό, είτε με ασίστ είτε με γκολ είτε με τις κινήσεις του έξω από τη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου.

Επίσης, ο Α. Καμαρά ήταν εμφανώς καλύτερος απ´ ότι στα προηγούμενα παιχνίδια και στάθηκε άτυχος στη φάση του δοκαριού, ενώ ο Εμβιλά συνεχίζει να αγωνίζεται σε πολύ καλό επίπεδο δίνοντας πολύτιμες βοήθειες στους ερυθρόλευκους.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ