ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός μπαίνει φορτσάτος στα playoffs και με τον Μεντιλίμπαρ θα είναι αλλιώς

Ο Ποντένσε πανηγυρίζει στο Ολυμπιακός - Βόλος
Ο Ποντένσε πανηγυρίζει στο Ολυμπιακός - Βόλος EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό, που μπαίνει φουριόζος στην ευρωπαϊκή εβδομάδα και στα playoffs της Stoiximan Super League έτοιμος να δώσει τη μάχη του για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός μέσα σε έναν μήνα από το -9 βρέθηκε στο -3 από την κορυφή της βαθμολογίας κι έρχεται με καλπασμό. Δεν είναι μόνο ότι οι ερυθρόλευκοι έκαναν το "5 στα 5" τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές της κανονικής περιόδου της Stoiximan Super League.

Δεν είναι μόνο ότι έκαναν το "6 στα 6" με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο τους (σε τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα και δύο κόντρα στη Φερεντσβάρος).

Δεν είναι μόνο ότι έχουν το μομέντουμ για να επεκτείνουν το σερί των νικών τους. Είναι κυρίως ότι οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση, πίστεψαν από την πρώτη στιγμή στην ανατροπή, από την ώρα που πάτησε ο Βάσκος τεχνικός το πόδι του στον Ρέντη, κι είναι αποφασισμένοι να κόψουν πρώτοι το νήμα στο τέλος της σεζόν.

Μέταλλο πρωταθλητή

Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν χαρακτήρα τις τελευταίες εβδομάδες και μέταλλο πρωταθλητή, καθώς έπαιζαν συνεχώς με την πλάτη στον τοίχο. Είτε στο πρωτάθλημα είτε στην Ευρώπη.

Δεν είχαν το περιθώριο λάθους, γιατί ήταν τέταρτοι και κυνηγούσαν στη βαθμολογία. Δεν τους επιτρεπόταν να αφήσουν βαθμούς ούτε με τον ΟΦΗ, ούτε με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ούτε με τον Αστέρα Τρίπολης, τον Παναιτωλικό και τον Βόλο.

Κι ενδιάμεσα, έπρεπε να προκριθούν εις βάρος της Φερεντσβάρος. Όπως τώρα πρέπει να αποκλείσουν την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ μέσω playoffs του πρωταθλήματος, που δεν τους επιτρέπεται το παραμικρό λάθος, είναι τρίτοι και μόνο με νίκες θα μπορέσουν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή της Stoiximan Super League.

Με σωστή διαχείριση κι των ποδοσφαιριστών

Ο Ολυμπιακός όμως, έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθετε στα δύσκολα, να λειτουργεί υπό πίεση κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει μέχρι το τέλος της διαδρομής στην περίοδο.

Αυτό που χρειάζεται τούτη τη στιγμή είναι σωστή διαχείριση, διότι τα παιχνίδια είναι πολλά, δύσκολα και σε δύο διοργανώσεις, κι η αξιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων ποδοσφαιριστών.

Η πειραϊκή ομάδα διαθέτει πολλούς ποιοτικούς παίκτες, όπως και τη γνώση από πρωταθλητισμό για να καταφέρει στο τέλος να πετύχει τον στόχο της.

Ο Μεντιλίμπαρ είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε εκτεταμένο rotation στην τελευταία τριάδα αγώνων (Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικό, Βόλο), το πέτυχε χωρίς απώλειες, καθώς ο Ολυμπιακός πέρασε αλώβητος κατακτώντας εννέα βαθμούς και πλέον οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και στοχευμένες από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Ο Βάσκος κόουτς έχει πια εικόνα από όλους τους παίκτες και θα κάνει τις κατάλληλες επιλογές στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη -εκεί έχει άλλο ρόστερ.

Το rotation του Μεντιλίμπαρ με τον Βόλο και το mentality των παικτών

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα με τον Βόλο, αξίζει να σταθεί κανείς στην συγκέντρωση και την επιθυμία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού να τελειώσουν το ματς από το πρώτο ημίχρονο, αλλά και την διαχείριση που έκανε ο έμπειρος προπονητής ενόψει του παιχνιδιού με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Ποντένσε ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης των ερυθρολεύκων και, γενικά, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Μεντιλίμπαρ, ενώ ο Ελ Κααμπί συνεχίζει το βιολί του.

Ο Μαροκινός έφτασε τα 22 γκολ στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις (τα 15 στο πρωτάθλημα όπου αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στην κανονική διάρκειά του) και το αξιοσημείωτο είναι πως έχει σκοράρει 10 τέρματα στα τελευταία επτά διαδοχικά ματς του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και στο Conference League.

Ο Μεντιλίνμπαρ, ο οποίος δεν υπολόγιζε τους τιμωρημένους Φορτούνη, Κίνι και τον τραυματία Ζέλσον Μαρτίνς (εκτός ήταν και οι Καμπράλ, Ντόη, Ιμπόρα, Καρβάλιο) προχώρησε σε rotation κι εκπλήξεις σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, καθώς χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον 20χρονο κεντρικό αμυντικό Άμπι και για δεύτερη τον Τζολάκη (είχε παίξει και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κηφισιά).

Κι οι δύο όμως, τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο. Μάλιστα, ο Άγγλος στόπερ φάνηκε ότι διαθέτει υψηλή ποιότητα, έπαιξε χωρίς τρακ, είχε σωστές τοποθετήσεις, ήταν αποφασιστικός, γρήγορος, έβγαινε πρώτος στην μπάλα κι ήταν αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματά του.

Έτσι, μετά τις πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και τις οκτώ στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, ακολούθησαν οι πέντε αλλαγές στο αρχικό σχήμα στο παιχνίδι με τον Βόλο, καθώς οι Τζολάκης, Ρόντινεϊ, Άμπι, Έσε και Όρτα πήραν τις θέσεις των Πασχαλάκη, Κίνι, Βέζο, Ιμπόρα και Καμπράλ.

Ο Μεντιλίμπαρ θέλησε να χρησιμοποιήσει την τριάδα Έσε, Τσικίνιο και Όρτα, αφενός μεν για να ισχυροποιήσει τον Ολυμπιακό στη μεσαία γραμμή κάνοντας πιο εύκολη την υπόθεση νίκη, αφετέρου δε για να έχουν χρόνο συμμετοχής μαζί ενόψει του αγώνα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ την Πέμπτη (7/3) στο Καραϊσκάκης.

Πλέον, οι φρέσκοι Φορτούνης και Κάρμο θα επιστρέψουν στην ενδεκάδα για το παιχνίδι με την ισραηλινή ομάδα, όπως κι ο Πασχαλάκης, ενώ ο Βάσκος προπονητής φρόντισε στο ματς με τον Βόλο να βγάλει στο 60΄ τον Ρόντινεϊ και τον Έσε, δίνοντάς τους ανάσες.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός μπαίνει φουριόζος στην ευρωπαϊκή εβδομάδα και, βέβαια, στα playoffs του πρωταθλήματος έτοιμος να δώσει τη μάχη του για την κατάκτηση του τίτλου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ