ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός κρατάει το μήνυμα των παικτών της Ακαδημίας και τον σφυγμό του Μπόουλερ πριν αλλάξει για το πρωτάθλημα

Ο Τζος Μπόουλερ με τα ερυθρόλευκα
Ο Τζος Μπόουλερ με τα ερυθρόλευκα EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει γι' αυτά που πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός από το παιχνίδι με τη Ναντ ενόψει της συνέχειας στις εγχώριες διοργανώσεις, μετά και την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων.

Ο Ολυμπιακός απέτυχε στην Ευρώπη τούτη τη σεζόν πληρώνοντας τοις μετρητοίς τα δικά του λάθη το καλοκαίρι. Έμεινε νωρίς εκτός Champions League, το ίδιο νωρίς για τα δικά του δεδομένα εκτός συνέχειας στο Europa League, δεν πέτυχε ούτε μία νίκη σε δώδεκα αγώνες και οι επιμέρους αριθμοί τους ήταν απογοητευτικοί.

Η πειραϊκή ομάδα πήρε ένα σκληρό μάθημα, το οποίο πρέπει να αναλύσει σωστά ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη στο μέλλον. Κατά τα άλλα, δεν μπορεί να σταθεί κανείς περισσότερο στα ευρωπαϊκά πεπραγμένα του Ολυμπιακού, πόσο μάλλον όταν ακολουθεί ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό.

Εκείνα που πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός

Σε εκείνο μόνο που αξίζει να δοθεί έμφαση από το ματς με την Ναντ στο Καραϊσκάκης που έκλεισε την ευρωπαϊκή περιπέτεια της πειραϊκής ομάδας είναι η απόδοση του Μπόουλερ και το ελπιδοφόρο μήνυμα των παικτών που έχουν αναδειχθεί από την ακαδημία του Ολυμπιακού.

Ο Άγγλος εξτρέμ, ο οποίος ήταν στο περιθώριο από τον Μίτσελ μέχρι τον αγώνα με τη γαλλική ομάδα, έδειξε στον Ισπανό τεχνικό ότι αξίζει να πάρει περισσότερες ευκαιρίες, καθώς ήταν το πιο ζωντανό στοιχείο στην επίθεση των ερυθρόλευκων, μαζί με τον Αραμπί.

Παρά την έλλειψη ρυθμού, ο Μπόουλερ είχε καλές κινήσεις, δημιούργησε ρήγματα από τα πλάγια στην αντίπαλη άμυνα με την ταχύτητα και τις ντρίμπλες του, πήγε στο 1vs1 και σε κάθε περίπτωση δεν έχουν βγάλει τόσο καλύτερη εικόνα οι υπόλοιποι εξτρέμ της ομάδας που ο Βρετανός είναι συνεχώς εκτός επιλογών. Λογικά, αυτό θα αλλάξει στο εξής, μετά την απόδοση του παίκτη κόντρα στη Ναντ.

Από εκεί και πέρα, ο Καλογερόπουλος είχε θετική παρουσία στα 60 λεπτά που αγωνίστηκε, το ίδιο και ο Σαπουντζής στο β΄ ημίχρονο και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για νεαρούς παίκτες που έκαναν το ντεμπούτο τους σε ευρωπαϊκό αγώνα με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Επίσης, καλή απόδοση σε ρόλο δεξιού μπακ είχε ο Ανδρούτσος, όπως και ο Βρουσάι στην αριστερή πλευρά, ενώ θετική ήταν η εικόνα Ρέτσου.

Αν προσθέσει κάποιος στους παραπάνω, τον Ντόη και τον Τζολάκη που έχουν αγωνιστεί περισσότερο μέσα στη σεζόν με την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα στην Ευρώπη και στο Πρωτάθλημα, γενικά οι ποδοσφαιριστές που έχουν αναδειχθεί από την ακαδημία του Ολυμπιακού δείχνουν πως μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες βοήθειες. Και μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία και το βλέμμα που ρίχνει ο Μίτσελ στους νεαρούς Έλληνες παίκτες, ίσως βγει κάτι καλό για την επόμενη μέρα στην πειραϊκή ομάδα.

Και τώρα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο

Κατά τα άλλα, ήταν εμφανές ότι ο Μίτσελ αντικατέστησε τον Αραμπί και τον Βρουσάι στο ημίχρονο, αφενός μεν γιατί τους υπολογίζει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ήθελε να μην επιβαρυνθούν περισσότερο αφετέρου δε για να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Βρσάλικο μετά τον τραυματισμό του, όπως λίγο αργότερα και στον Σισέ ο οποίος είχε να αγωνιστεί σχεδόν ένα μήνα.

Έτσι κι αλλιώς, ο Ισπανός προπονητής έχει εστιάσει στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό από τις αρχές της εβδομάδας και δεν ήταν τυχαίο που άφησε όλους τους βασικούς εκτός του αγώνα με τη Ναντ. Πλέον, ο Μίτσελ θέλει να δει την Παρασκευή (4/11) και το Σάββατο (5/11) τι θα γίνει και αν μπορεί να υπολογίζει τους παίκτες που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, δηλαδή τους Μπιέλ, Γκάρι Ροντρίγκες, Μασούρα και Μπα, ώστε να καταλήξει στην ενδεκάδα για το ματς στο Απόστολος Νικολαϊδης.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα του αγώνα με τους πράσινους και θα έχουν την ευκαιρία να το νιώσουν ακόμη περισσότερο μπαίνοντας στο κλίμα του ντέρμπι με την παρουσία των ερυθρόλευκων οπαδών στο Ρέντη στην ανοιχτή προπόνηση που θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής (4/11).

Ο Μίτσελ και οι παίκτες έχουν αποκλειστικά στο μυαλό τους στο πως ο Ολυμπιακός θα κερδίσει στη Λεωφόρο και θα μειώσει τη διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας ξεκινώντας την αντεπίθεσή τους για το πρωτάθλημα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ