ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες για το διπλό, πλέον να παρουσιαστεί όπως πρέπει με τον Παναθηναϊκό

Ο Μπακαμπού απογοητευμένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός
Ο Μπακαμπού απογοητευμένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης στέκεται στους Μπακαμπού, Μπιέλ, Κασάμι, στις χαμένες ευκαιρίες για γκολ στην OPAP Arena και την υποχρέωση νίκης στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα (με 18 τέρματα) και όλα δείχνουν ότι θα κόψει πρώτος το νήμα στο τέλος της σεζόν. Ο Κονγκολέζος επιθετικός θα μπορούσε να είχε αυτή τη στιγμή περισσότερα από 20 γκολ, αλλά υπήρξαν παιχνίδια στα οποία στάθηκε άτυχος.

Όπως στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (0-0), στο οποίο ο Αφρικανός είχε δοκάρι στο ξεκίνημα του ματς, αλλά και το τελευταίο εναντίον της ΑΕΚ στην OPAPArena (0-0) που του ακυρώθηκε γκολ ως οφσάιντ για μερικά εκατοστά.

Γενικά, οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους στα μεγάλα παιχνίδια του πρωταθλήματος στην περίοδο. Αρκεί, να θυμηθεί κανείς τα αυτογκόλ, τα δοκάρια, τις πάσες – ασίστ στους αντιπάλους και τα παιδικά λάθη που στοίχησαν σημαντικούς βαθμούς στην κούρσα του τίτλου.

Ο απολογισμός του Ολυμπιακού στα έξι παιχνίδια με την ΑΕΚ στη σεζόν ήταν από δύο νίκες για κάθε ομάδα και δύο λευκές ισοπαλίες, ωστόσο οι κιτρινόμαυροι διεκδικούν το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, ενώ η πειραϊκή ομάδα δεν έχει καπαρώσει ακόμη ούτε την τρίτη θέση στην Stoiximan Super League.

Ο Ολυμπιακός τις πιο ξεκάθαρες φάσεις

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Ολυμπιακός τις πιο ξεκάθαρες φάσεις για γκολ ώστε να πάρει μία ακόμη νίκη στην OPAP Arena, καθώς ο Μπιέλ και ο Κασάμι κλώτσησαν τις μεγάλες ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στο β' ημίχρονο. Και σε ένα ντέρμπι, η μη αποτελεσματικότητα πληρώνεται με την απώλεια βαθμών. Όπως πληρώθηκε και σε προηγούμενα παιχνίδια.

Οι ερυθρόλευκοι, λοιπόν, δεν δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια είχαν μία νίκη (3-1) και μία ισοπαλία (0-0) και στην πρώτη τους επίσκεψη ηττήθηκαν (0-3) για το Κύπελλο, λόγω (και) των επιλογών του Μίτσελ. Σε ένα ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε επίσης να είχε σκοράρει, αλλά ο Γκάρι Ροντρίγκες σταθεί άτυχος καθώς είχε δύο δοκάρια.

Ο Ζοζέ Ανιγκό επίλεξε αυτή τη φορά να πορευτεί ουσιαστικά με τρεις κεντρικούς χαφ (Εμβιλά, Σαμασέκου, Χουάνγκ), αλλά με τον Νοτιοκορεάτη πιο κοντά στον Μπακαμπού ως "ψευτοδεκάρι", κρατώντας τον Βαλμπουενά στον πάγκο.

Ο Γάλλος δεν είχε κλασικό εξτρέμ, αλλά τον Φορτούνη και τον Μπιέλ στα πλάγια της άμυνας, οι οποίοι συνέκλιναν προς τον άξονα. Το σχήμα έμοιαζε περισσότερο με 4-1-4-1, σε μια προσπάθεια οι ερυθρόλευκοι να παρουσιαστούν πιο συμπαγείς, θέλοντας να περιορίσουν την δραστηριότητα των κιτρινόμαυρων από το κέντρο.

Στο α' μέρος ανάπτυξη με βαθιές μπαλιές

Παρά το γεγονός ο Ολυμπιακός είχε τρεις παίκτες στον άξονα, εντούτοις σε όλο το α' ημίχρονο η ανάπτυξη γινόταν από τις βαθιές μπαλιές του Τζολάκη ή του Παπασταθόπουλου από την άμυνα προς τον Μπακαμπού στην επίθεση, ο οποίος ήταν απελπιστικά μόνος του.

Ούτε συνδυαστικό ποδόσφαιρο ούτε ανάπτυξη με την μπάλα στο έδαφος, είτε από το κέντρο είτε από τα πλάγια, ούτε κάποια ιδιαίτερη ατομική προσπάθεια. Υπήρξαν πολλές λάθος πάσες, ενώ οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας πήγαιναν δεύτεροι στην μπάλα στις περισσότερες μονομαχίες.

Η μοναδική καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους στο πρώτο μέρος ήρθε από τη γρήγορη μεταβίβαση του Μπιέλ στον Μπακαμπού στον κενό χώρο και το μακρινό σουτ του τελευταίου έξω από την περιοχή που έδιωξε δύσκολα ο Αθανασιάδης. Με την συμπλήρωση του 45λεπτου, ο Εμβιλά αντί να κοντρολάρει την μπάλα στην περιοχή και να πλασάρει, σούταρε με τη μία, κάνοντας τσαφ, χάνοντας την ευκαιρία να σκοράρει.

Ο Ολυμπιακός υπολόγιζε τις αντεπιθέσεις

Ο Ολυμπιακός ήταν εμφανές ότι υπολόγιζε πως θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ΑΕΚ στις αντεπιθέσεις, όπως το είχε κάνει στο παιχνίδι πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια και η αλήθεια είναι ότι τις βρήκε στο β΄ ημίχρονο.

Ο Μπακαμπού σκόραρε αλλά υποδείχτηκε οριακά οφσάιντ, ο Μπιέλ και ο Κασάμι δεν σκόραραν φάτσα με τον Αθανασιάδη και έτσι δεν ήρθε το "διπλό". Αξίζει, πάντως, να σταθεί κανείς στην καλή παρουσία του Τζολάκη, όπως και του Σαμασέκου στα χαφ, όπως και στο ότι η πειραϊκή ομάδα κράτησε το μηδέν στην άμυνα.

Τώρα, οι ερυθρόλευκοι έχουν την υποχρέωση να παρουσιαστούν όπως πρέπει διεκδικώντας τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο (κεκλεισμένων των θυρών) Καραϊσκάκη, τόσο για λόγους πρεστίζ όσο και βαθμολογικούς, καθώς παραμένει ανοιχτή η τρίτη θέση.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ