ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται στήριξη και ποδοσφαιρική λογική

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται στήριξη και ποδοσφαιρική λογική
INTIME

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή την στήριξη των φίλων του και την εφαρμογή της ποδοσφαιρικής λογικής. Ο Μίτσελ θα πρέπει να καταλήξει σε έναν "κορμό" και με αυτόν να πορευτεί στο πρωτάθλημα.

Αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε ανάλογη θέση βαθμολογικά στο πρωτάθλημα πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες (από την περίοδο 1994-95), όταν ήταν στο -11 από την κορυφή (τώρα είναι στο -10), αντιλαμβάνεται τη δυσκολία και την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει τώρα η πειραϊκή ομάδα. Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι έχουν μάθει να παλεύουν, να αντιδρούν, να μην τα παρατούν ποτέ και τίποτα. Πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε στα μέσα Οκτωβρίου και το πρωτάθλημα θα κριθεί την άνοιξη, μέσω της διαδικασίας των paly-off.

Όμως, θα πρέπει πρώτα και πάνω απ' όλα να υπάρξει ψυχραιμία εντός των τειχών, στήριξη και να επικρατήσει η ποδοσφαιρική λογική. Έγιναν σοβαρά λάθη τους προηγούμενους μήνες, αλλά ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει μπροστά. Να βρει τις λύσεις και να δει πώς θα επιστρέψει στην κανονικότητα.

Ολυμπιακός σημαίνει ψυχή, μαχητικότητα, πάθος, ασφυκτική πίεση στον αντίπαλο και κυριαρχικό παιχνίδι. Μόνο που αυτά δεν υπάρχουν εδώ και ενάμιση χρόνο. Δεν είναι δυνατόν ο Χάμες Ροντρίγκες να τρέχει, να κόβει, να μαρκάρει, να πασάρει, να κάνει τάκλιν, να σκοράρει και, γενικά, να καταθέτει και την ψυχή του στον αγωνιστικό χώρο, όπως και ο Εμβιλά και άλλοι να μην κάνουν καν φάουλ σε έναν κρίσιμο εντός έδρας αγώνα.

Ναι, υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα από παίκτη σε παίκτη εντός του ρόστερ της πειραϊκής ομάδας, αλλά ο προπονητής είναι εκείνος που θα πρέπει να βρει την ισορροπία και να κάνει την κατάλληλη διαχείριση.

Σε 18 παιχνίδια ισάριθμες διαφορετικές ενδεκάδες

Δεν είναι δυνατόν μία ομάδα να συνεχίσει να πορεύεται και να προσπαθεί να υλοποιήσει τους στόχους της έχοντας σε κάθε παιχνίδι διαφορετική ενδεκάδα. Σε 18 αγώνες από το ξεκίνημα της περιόδου έχουν παραταχθεί 18 διαφορετικές ενδεκάδες στον Ολυμπιακό. Έχουν χρησιμοποιηθεί 40 ποδοσφαιριστές και ο αριθμός ίσως να αυξηθεί κι άλλο τις επόμενες εβδομάδες.

Ταυτόχρονα, έχουν περάσει από τον πάγκο τρεις προπονητές. Θα πρέπει κάποια στιγμή ο Μίτσελ να καταλήξει σε έναν "κορμό" και να πορευτεί με αυτόν μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου της Super League.

Θα πει κάποιος, ότι στράβωσε πολύ η κατάσταση μέχρι σήμερα και λόγω των πολλών μυϊκών τραυματισμών από την αρχή της σεζόν, το γεγονός ότι κάποιες μεταγραφές δεν έχουν βγει ή δεν τους έχει δοθεί χρόνο συμμετοχής, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε ατυχία σε φάσεις που οι ερυθρόλευκοι είχαν δοκάρια ή δέχτηκαν τέρμα στις καθυστερήσεις των αγώνων τους.

Ωστόσο, το θέμα είναι να μπουν σε μία σειρά κάποια πράγματα αγωνιστικά. Ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός Champions League και εκτός συνέχειας στο Europa League (παλεύει ακόμη για την πρόκρισή του στα νοκ άουτ παιχνίδια του Conference League), έχουν μείνει πέντε ματς για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος και ακόμη είναι θολό το τοπίο για το ποιος είναι ο βασικός τερματοφύλακας ο Τζολάκης ή ο Πασχαλάκης;

Ποιοι είναι οι βασικοί στόπερ, οι Παπασταθόπουλος - Μπα, Σισέ - Μπα, Παπασταθόπουλος - Ντόι, Εμβιλά - Σισέ ή Παπασταθόπουλος - Ρέτσος; Ποιος είναι ο βασικός δεξιός μπακ ο Βρσάλικο, ο Άβιλα ή Βρουσάι;

Ποιοι είναι οι βασικοί εξτρέμ οι Γκάρι Ροντρίγκες - Μασούρας, Μπιέλ - Μασούρας ή Μπιέλ - Γκάρι Ροντρίγκες;. Το σύστημα θα πρέπει να περιλαμβάνει επιτελικό χαφ (Χάμες) ή με δύο κεντρικούς επιθετικούς (Μπακαμπού - Ελ Αραμπί, Ουί Τζο – Μπακαμπού, Καμαρά - Μπακαμπού;)

Δυσκολία ως προς τη διαχείριση του ρόστερ

Ταυτόχρονα, χρησιμοποιούνται παίκτες σε άλλες θέσεις από εκείνες στις οποίες αποδίδουν καλύτερα και έχουν μάθει να αγωνίζονται. Ο εξτρέμ Βρουσάι παίζει ως δεξιός μπακ. Ο δεξιός μπακ Βρσάλικο έχει αγωνιστεί και στα πλάγια και ως στόπερ. Ο αμυντικός χαφ Ντόι έχει χρησιμοποιηθεί στο κέντρο της άμυνας. Ο στόπερ Ρέτσος έχει αγωνιστεί ως δεξιός μπακ. Ο αριστερός μπακ Μαρσέλο έχει παίξει στα χαφ αλλά όχι ως μπακ μέχρι σήμερα. Ο ανασταλτικός μέσος Εμβιλά έχει αγωνιστεί ως στόπερ. Ο εξτρέμ Γκάρι Ροντρίγκες έχει χρησιμοποιηθεί ως δεύτερος κεντρικός επιθετικός.

Σε ένα ποιοτικό, μεγάλο και με βάθος ρόστερ όπως αυτό του Ολυμπιακού, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο μεγάλη δυσκολία ως προς την διαχείρισή του. Οι ποιοτικοί παίκτες είναι εκεί και ξεχωρίζουν. Δεν μπορεί ο Μπιέλ σε ένα παιχνίδι να είναι βασικός και αμέσως μετά, σε ένα κρίσιμο εντός έδρας ματς σαν αυτό με τον ΠΑΟΚ, χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού να μην βρίσκεται ούτε στον πάγκο.

Επίσης, ο Σαμασέκου και ο Λάιντνερ δεν αξίζουν να πάρουν μία ευκαιρία; Να δείξουν, έστω για ένα ημίχρονο, μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού αν μπορούν ή όχι να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Κοντεύει να φύγει και ο Οκτώβριος, πότε θα κριθούν;

Δικαίωμα του Μίτσελ και κάθε προπονητή είναι να μην υπολογίζει σε κάποιους ποδοσφαιριστές, ή να θέλει να μικρύνει το ρόστερ, αλλά αυτό πρέπει να γίνει αφού πρώτα υπάρχει ένα σαφές δείγμα αγωνιστικά. Θα πει κάποιος, πως βλέπει καθημερινά τους παίκτες στο Ρέντη, κρίνει και αποφασίζει.

Αυτή τη στιγμή όμως η ουσία είναι πως, πέρα από τους Φορτούνη, Λαλά, Κούτρη και Ανδρούτσο, εκτός βασικών επιλογών του Ισπανού τεχνικού είναι όχι ένας ή δύο αλλά πέντε θερινές μεταγραφές, οι Σαμασέκου, Λάιντνερ, Μπόουλερ, Ντε λα Φουέντε και Κασάμι. Όσο για τον Αμπουμπακάρ Καμαρά υπολογίζεται στην Ευρώπη, αλλά είναι εκτός πλάνων στο πρωτάθλημα -έχει παίξει όλα κι όλα μόλις είκοσι λεπτά στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ