ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μαρτίνεθ, ο Φορτούνης και η παρέα τους δεν μας έχουν δείξει ακόμη που είναι το ταβάνι τους

EUROPA LEAGUE 2023-2024 /  -   (  / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Μαγικός Φορτούνης, μαέστρος Μαρτίνεθ, φοβεροί Ρόντινεϊ, Πορόζο και οι "σωματοφύλακες" Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Γουέστ Χαμ.

Ο Ολυμπιακός, αν και καινούργια ομάδα με δεκαπέντε μεταγραφές, έδειξε στοιχεία του παλιού καλού του εαυτού, τότε που κέρδιζε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ευρωπαϊκά μεγαθήρια, όπως η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ.

Πλέον, ήταν η σειρά της Γουέστ Χαμ να φύγει ηττημένη από το Φάληρο, γνωρίζοντας μάλιστα την πρώτη της ήττα στην Ευρώπη μετά από 18 αγώνες τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Ο Μαρτίνεθ ένα εικοσιτετράωρο πριν από την αναμέτρηση είχε δηλώσει ότι ο Ολυμπιακός για να κερδίσει τη Γουέστ Χαμ θα έπρεπε να κάνει το τέλειο παιχνίδι. Οι "ερυθρόλευκοι" μπορεί να μην έκαναν το τέλειο παιχνίδι, αλλά ήταν σαφώς καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, πιο ουσιαστικοί, πειστικοί, μαχητικοί και αποτελεσματικοί και έφτασαν σε μία σπουδαία νίκη.

Ομάδα που έχει το ταβάνι της πολύ ψηλά

Αυτό που έδειξε ο Ολυμπιακός είναι πως πρόκειται για μία ομάδα που το ταβάνι της είναι πολύ ψηλά. Μόλις ο Μαρτίνεθ δημιουργήσει μέσα από τη δουλειά του αυτό που θέλει, οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι δυνατοί όχι μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη.

Τα εύσημα για τη νίκη επί της Γουέστ Χαμ θα πρέπει να πάνε πρώτα στον Ισπανό τεχνικό, ο οποίος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τρεις κεντρικούς χαφ (Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλο) για πρώτη φορά από το ξεκίνημα σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα. Οι τρεις ποδοσφαιριστές τα πήγαν περίφημα απέναντι στον Γουόρντ-Πρόους, τον Σούτσεκ και τον Φορνάλς, αλλά και εναντίον του Μπενραχμά ο οποίος συχνά πυκνά συνέκλινε προς το κέντρο.

Ο Μαρτίνεθ, λοιπόν, παρουσιάστηκε πολύ καλά διαβασμένος και το πλάνο του λειτούργησε έξοχα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού. Πολλά μπράβο όμως αξίζουν στους τρεις «σωματοφύλακες» στα χαφ, οι οποίοι έκαναν εκπληκτικό ματς και φανέρωσαν τις πραγματικές του δυνατότητες.

Ο Φορτούνης έκανε τη διαφορά

Βέβαια, εκείνος που έκανε τη μεγάλη διαφορά και έδειξε την ποιότητά του ήταν ο Φορτούνης, ο οποίος πέτυχε ένα εξαιρετικής ομορφιάς γκολ με ατομική προσπάθεια και είχε την ευκαιρία να πετύχει και άλλο τέρμα. Ο Έλληνας άσος ήταν ασυγκράτητος, σε κάθε επέλασή του έπεφταν πάνω του δύο και τρεις παίκτες της αγγλικής ομάδας, αλλά τους έκανε τη ζημιά και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μία σπουδαία νίκη.

Όμως, δεν ήταν μόνο οι παραπάνω παίκτες του ξεχώρισαν. Για την ακρίβεια, δεν υπήρχε κάποιος που να υστέρησε, γιατί σε αυτό το επίπεδο και με τέτοιο αντίπαλο, θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να έχουν δώσει το κάτι παραπάνω για να τα καταφέρει η πειραϊκή ομάδα.

Οι ακραίοι μπακ Ρόντινεϊ και Ορτέγκα ήταν πολύ καλοί και ιδιαίτερα ο Βραζιλιάνος ο οποίος σκόραρε κιόλας. Εξαιρετικοί συνεργασία είχαν ο Ρέτσος και ο Πορόζο στο κέντρο της άμυνας και ο υψηλόσωμος στόπερ από τον Εκουαδόρ ήταν η μεγάλη αποκάλυψη.

Ο Ποντένσε βγήκε αρκετές φορές με καλές προϋποθέσεις στην επίθεση, ο Ελ Κααμπί ήταν κινητικός, ενώ ο Πασχαλάκης όρθωσε το ανάστημα του σε κρίσιμες φάσεις. Στο τέρμα του Πακετά, δεν ήταν δυνατό να κάνει κάτι άλλο.

Ο Ολυμπιακός πήρε ένα μεγάλο και σημαντικό αποτέλεσμα που τον έβαλε πάλι γερά στο κόλπο στον όμιλο και του έδωσε επίσης το σαφές προβάδισμα για την τρίτη θέση και τη συνέχεια του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μετά τον Ιανουάριο. Όμως, προς το παρόν τον ενδιαφέρει το επόμενο βήμα, κι αυτό είναι να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο Λονδίνο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ