ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μαρτίνεθ και οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν άκουσαν τα καμπανάκια

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ
Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και τους παίκτες του Ολυμπιακού που δεν άκουσαν τα καμπανάκια και δέχθηκαν βαριά ήττα από τους ερυθρόλευκους.

Ο Μαρτίνεθ την παραμονή του αγώνα με την Φράιμπουργκ υποστήριξε ότι "ο Ολυμπιακός έχει βελτιωθεί και είναι πιο ώριμος σε σχέση με τον πρώτο παιχνίδι". Πρόσθεσε δε ότι "είμαστε μια ομάδα πιο προσεκτική που δεν θα επιτρέψει τα ίδια λάθη που έγιναν τότε". Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν έδειξαν οι ερυθρόλευκοι στη Γερμανία. Ούτε ωριμότητα, ούτε συγκέντρωση, ούτε πάθος, ούτε αποφασιστικότητα, ούτε, ούτε, ούτε… Όσο για τα λάθη, ήταν πολλά και αυτή τη φορά.

Το χειρότερο για τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού όμως είναι ότι δεν έμαθαν από το πάθημα του πρώτου αγώνα, ούτε τα περυσινά λάθη απέναντι στην ίδια ομάδα. Η Φράιμπουργκ πέτυχε τρία γκολ στο Φάληρο πριν από δύο μήνες και έβαλε άλλα πέντε στην έδρα της, χωρίς να κάνει πολλές ευκαιρίες και χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα. Έκανε τα αυτονόητα, χτυπώντας εκεί που πονούν οι ερυθρόλευκοι.

Οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας δέχτηκαν πάλι γκολ στο ξεκίνημα του αγώνα (συνολικά, ο Ολυμπιακός έχει μαζέψει τέσσερις φορές την μπάλα από τα δίχτυα στα πρώτα λεπτά σε τέσσερις αγώνες πέρυσι και φέτος με την Φράιμπουργκ), όπως δέχτηκαν γκολ ξανά από στημένες φάσεις (έφτασαν συνολικά τα πέντε τέρματα με αυτό τον τρόπο σε τέσσερα ματς με την γερμανική ομάδα).

Επίσης, ο Γκρέγκοριτς που πέτυχε χατ – τρικ κάνοντας ότι ήθελε την άμυνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, ήταν εκείνος που είχε βάλει δύο γκολ στην πειραϊκή ομάδα την περασμένη σεζόν στο ματς στο Καραϊσκάκης. Ο Μαρτίνεθ και οι ερυθρόλευκοι ποδοσφαιριστές, λοιπόν, γνώριζαν καλά τι θα συναντούσαν και όφειλαν να ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι αγωνιστικά και πνευματικά, αλλά…

Ο Ολυμπιακός βίωσε από τις χειρότερες βραδιές του στην Ευρώπη

Έτσι, ο Ολυμπιακός βίωσε μία από τις χειρότερες ευρωπαϊκές βραδιές του και όλα αυτά από μία ομάδα που βρίσκεται στην ένατη θέση στην Μπουντεσλίγκα και όχι από κάποιο μεγαθήριο. Το θέμα όμως δεν είναι η Φράιμπουργκ, αλλά οι ερυθρόλευκοι.

Τα καμπανάκια στον Ολυμπιακό είχαν χτυπήσει εδώ και καιρό, αλλά τα μηνύματα δεν λήφθηκαν σοβαρά υπόψη. Αρχικά, ήταν το παιχνίδι με την Μπάτσκα Τόπολα, εκεί όπου η πειραϊκή ομάδα προηγήθηκε 2-0 στη Σερβία, αλλά οπισθοχώρησε και στο τέλος δέχτηκε την ισοφάριση.

Παράλληλα, οι ερυθρόλευκοι αδυνατούσαν να κρατήσουν το μηδέν στην εστία τους: τρία γκολ από την Φράιμπουργκ στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League, δύο από την Μπάτσκα Τόπολα και τώρα πέντε τέρματα από την γερμανική ομάδα στην έδρα της.

Μόνο απέναντι στη Γουέστ Χαμ έδειξαν χαρακτήρα οι ερυθρόλευκοι, παίρνοντας μία νίκη (2-1), χάνοντας στις λεπτομέρειες (0-1) στο Λονδίνο, όπου είχαν δοκάρι με τον Μαντί Καμαρά.

Με τέτοια αμυντική λειτουργία δεν πάει μακριά στην Ευρώπη

Ωστόσο, με τέτοια αμυντική λειτουργία και τόσα ατομικά λάθη, μία ομάδα δεν μπορεί να πάει μακριά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο πρώτο γκολ του Γκρέγκοριτς, "κόλλησε" στο μαρκάρισμα του ο Ρέτσος. Στο δεύτερο τέρμα του Αυστριακού, δεν είχε σωστή θέση ο Αλεξανδρόπουλος, με συνέπεια ο πρώτος να κάνει ανενόχλητος την κεφαλιά. Στο τρίτο γκολ του Γκρέγκοριτς, ήταν λάθος οι τοποθετήσεις του Ντόη και του Ρέτσου.

Στο τέταρτο τέρμα, δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα από την άμυνα ο Ορτέγκα, την πήρε ο Γκρέγκοριτς και πάσαρε στον αμαρκάριστο Σιλντιγιά δεξιά ο οποίος σκόραρε με διαγώνιο σουτ. Και στο πέμπτο γκολ, δεν έδιωξε σωστά ο Έσε που άνοιξε το κοντρόλ και βρήκε την ευκαιρία ο Ντοάν να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Παράλληλα, ο Μαρτίνεθ προτίμησε να παρατάξει τρεις κεντρικούς χαφ (Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλο), οι οποίοι όμως είχαν προβλήματα απέναντι στους δύο της Φράιμπουργκ (Έγκεστάιν, Χέφλερ), κάτι το οποίο φάνηκε ότι μετάνιωσε νωρίς, καθώς σήκωσε τον Ιμπόρα για προθέρμανση μόλις στο 20ο λεπτό.

Με την είσοδο του Ισπανού στο β΄ ημίχρονο σε ρόλο τρίτου στόπερ, φάνηκε η κατάσταση να συμμαζεύεται κάπως, αλλά είναι αλήθεια ότι η Φράιμπουργκ είχε ρίξει στροφές και ο Κρίστιαν Στράιχ προχώρησε σε αλλαγές προστατεύοντας κάποιους βασικούς παίκτες.

Πώς θα αντιδράσουν οι ερυθρόλευκοι

Το ζήτημα για τον Ολυμπιακό είναι πως, μετά τα τέσσερα γκολ από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, δέχτηκε πέντε τέρματα από την Φράιμπουργκ στη Γερμανία και η εικόνα του ήταν αποκαρδιωτική. Απομένει λοιπόν να δούμε πως θα αντιδράσουν οι ερυθρόλευκοι μετά το νέο σοκ.

Επίσης, είναι εμφανές ότι ο Ολυμπιακός εξαρτάται εν πολλοίς από την απόδοση και την αποτελεσματικότητα του Φορτούνη, αλλά ένας παίκτης δεν μπορεί να κουβαλάει μία ομάδα μόνος του ειδικά στους ευρωπαϊκούς αγώνες. Ο Ποντένσε στο πρώτο ημίχρονο πέταξε δύο καλές στιγμές που του παρουσιάστηκαν, ο Ελ Κααμπί δεν έγινε απειλητικός, ο Μασούρας είχε μία καλή ευκαιρία και ο Ελ Αραμπί έπαιξε ένα δεκάλεπτο ως αλλαγή μετά από αρκετό καιρό.

Πλέον, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τον «τελικό» με την Μπάτσκα Τόπολα στο Καραϊσκάκη, παιχνίδι στο οποίο τον βολεύουν δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία) και είναι στο χέρι του να πάρει το εισιτήριο για τα νοκ άουτ παιχνίδια του Conference League.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ