ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μαρτίνεθ έχει βρει την άκρη στην επίθεση του Ολυμπιακού, η άμυνα του βάζει δύσκολα

Ο Ντανιέλ Ποντένσε
Ο Ντανιέλ Ποντένσε EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ που έχει καταφέρει να βρει τις λύσεις που απαιτούνται στην επίθεση, όμως η άμυνα του βάζει δυσκολίες, αλλά και ένα γρίφο που επίσης πρέπει να λύσει.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τέσσερα γκολ στα δύο παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Europa League (από δύο εναντίον της Φράιμπουργκ και της Μπάτσκα Τόπολα) αλλά έχει μόλις ένα βαθμό. Με βάση την εικόνα των δύο αγώνων στο Καραϊσκάκης και στην TSC Arena, οι "ερυθρόλευκοι" κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν συγκομιδή τεσσάρων πόντων και να ήταν δεύτεροι στο Group A αυτή τη στιγμή, αλλά με τα "αν" δεν γίνεται δουλειά.

Όταν μία ομάδα δέχεται πέντε τέρματα σε δύο ματς σε αυτό το επίπεδο στην Ευρώπη, τρία στην έδρα της και δύο εκτός έδρας, την ώρα μάλιστα που είχε προβάδισμα δύο γκολ, δεν είναι εύκολο να κερδίσει. Η επίθεση μπορεί να σου χαρίσει πολλά, αλλά η άμυνα είναι εκείνη που θα σε πάει μακριά στη διοργάνωση.

Η ισορροπία δίνει τις νίκες και τις προκρίσεις

Και οι επιθετικοί για να νιώθουν πιο άνετα, θα πρέπει να τους εμπνέουν σιγουριά οι αμυντικοί. Η ισορροπία και η καλή εικόνα και στις δύο πλευρές του γηπέδου είναι αυτές που δίνουν νίκες και προκρίσεις.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Για την ώρα, οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους στα παιχνίδια με την Φράιμπουργκ και την Μπάτσκα Τόπολα. Ο ένας βαθμός για την ώρα στον όμιλο είναι πολύ λίγος για την προσπάθεια τους, αλλά υπήρξαν στιγμές που γκρέμισαν με ευκολία ότι έχτισαν.

Η κακή ανασταλτική λειτουργία και τα ατομικά λάθη σε φάσεις στους αγώνες με την γερμανική και την σερβική ομάδα στοίχισαν ακριβά. Στην Ευρώπη τα λάθη πληρώνονται και η πειραϊκή ομάδα θα πρέπει να τα εξαλείψει ή να περιορίσει στη συνέχεια, προκειμένου να πάρει νίκες και να συνεχίσει να παίζει στο εξωτερικό και μετά τον Ιανουάριο.

Τα λάθη στο κέντρο της άμυνας στο β΄ ημίχρονο, η κακή νοοτροπία στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα και η μη ενδεδειγμένη διαχείριση του ματς στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οδήγησαν τον Ολυμπιακό στο να χάσει μέσα από τα χέρια του τη νίκη απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα. Ναι, ο Ολυμπιακός είναι μία καινούργια ομάδα, μία ομάδα υπό κατασκευή όπως συχνά πυκνά δηλώνει ο Μαρτίνεθ και χρειάζεται χρόνο, υπομονή και στήριξη.

Ο Ολυμπιακός έχασε μία σπουδαία ευκαιρία

Από την άλλη, όμως, οι "ερυθρόλευκοι", όταν κερδίζουν παιχνίδια με δύο γκολ διαφορά μέχρι το 60ο λεπτό όπως αυτά με αντίπαλο της δυναμικότητας της Μπάτσκα Τόπολα, οφείλουν να φεύγουν από το γήπεδο με τους τρεις βαθμούς. Και αυτό η πειραϊκή ομάδα δεν το έπραξε στην TSC Arena, δίνοντας το δικαίωμα στους Σέρβους να πιστέψουν στο τέλος ότι μπορούσαν να πάρουν αποτέλεσμα, όπως και συνέβη.

Για να έρθει αυτή η ισοπαλία, χρειάστηκε να γίνουν αρκετά λάθη από τους αμυντικούς ατομικά, αλλά και γενικά στην αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Χρειάστηκε ο διαιτητής Μπαστιάν να βάλει το χέρι του με την αποβολή του Ντόη, σε ένα μαρκάρισμα που ήταν για κίτρινη και όχι κόκκινη κάρτα.

Και επίσης θα μπορούσε να γίνει καλύτερη διαχείριση. Ο Ποντένσε βγήκε νωρίς από το ματς (63΄), ενώ θα μπορούσε να μείνει στον αγώνα ο Φορτούνης καθώς όταν αντικαταστάθηκε (74΄) το παιχνίδι ήταν στο 1-2. Θα πει κάποιος ότι, ακόμη και έτσι, έστω και με δέκα παίκτες, η πειραϊκή ομάδα θα έπρεπε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα.

Όπως και να έχει, η πραγματικότητα είναι πως ο Ολυμπιακός έχασε μία σπουδαία ευκαιρία να πιάσει στη βαθμολογία την Φράιμπουργκ στη δεύτερη θέση του ομίλου, καθώς η γερμανική ομάδα την ίδια ώρα ηττήθηκε στην έδρα της από την Γουέστ Χαμ. Τώρα, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν μπροστά τους τις δύο αναμετρήσεις με την αγγλική ομάδα και σε αυτές θα πρέπει να παρουσιάσουν μια διαφορετική εικόνα ανασταλτικά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ