ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μαρτίνεθ δημιουργεί αυτό που ευχαριστεί τον κόσμο του Ολυμπιακού

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Από παιχνίδι σε παιχνίδι, ο Ολυμπιακός αποδίδει καλύτερο ποδόσφαιρο και ο Μαρτίνεθ δείχνει να κάνει καλή δουλειά σε αυτούς τους πρώτους μήνες στο ερυθρόλευκο τιμόνι. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Το καρέ των Φορτούνη, Σκάρπα, Καμαρά και Έσε υπήρχαν στιγμές στον αγώνα που, με τις ενέργειές τους, έκαναν τους φίλους του Ολυμπιακού να σηκώνονται από τις θέσεις τους στις εξέδρες στο γήπεδο Καραϊσκάκης, χειροκροτώντας τους. Η ποιότητα των τεσσάρων ποδοσφαιριστών είναι τέτοια που οδηγεί τους «ερυθρόλευκους» σε άλλα μονοπάτια και αφήνει υποσχέσεις για καλύτερα πράγματα στη συνέχεια.

Δεν ήταν όμως μόνο οι τέσσερις παραπάνω παίκτες που ξεχώρισαν στην εμφατική νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον Ατρόμητο Αθηνών. Ήταν και ο Μασούρας που πέτυχε δύο τέρματα και έδειξε ακόμη μία φορά ότι ξέρει να βρίσκεται στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή για να σκοράρει.

Ο Έλληνας επιθετικός είχε ανάγκη το γκολ για να ανέβει η ψυχολογία του, ενώ η θέση στην οποία τον χρησιμοποιεί εσχάτως ο Μαρτίνεθ, δηλαδή στον άξονα, δίπλα ή λίγο πίσω από τον Ελ Κααμπί, δείχνει να του ταιριάζει καλύτερα.

Εξαιρετικοί ήταν και οι δύο πλάγιοι αμυντικοί του Ολυμπιακού, ο Κίνι που σκόραρε και πανηγύρισε το πρώτο του τέρμα με την πειραϊκή ομάδα και ο Ρόντινεϊ που βοήθησε πολύ στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Ο Κίνι με την αυτοθυσία του, την μαχητικότητα, το πείσμα του και το γεγονός ότι αποτελεί έναν πιστό «στρατιώτη» του προπονητή, θυμίζει κάτι από τον συμπατριώτη του Φουστέρ, βέβαια σε άλλη θέση και άλλες αρμοδιότητες.

Από παιχνίδι σε παιχνίδι αποδίδει καλύτερο ποδόσφαιρο

Το σημαντικό για τους ερυθρόλευκους είναι ότι μετρούν τέσσερις νίκες στο Φάληρο στο ξεκίνημα της σεζόν -δύο στο πρωτάθλημα με τον Πανσερραϊκό και τον Ατρόμητο και δύο στην Ευρώπη εναντίον της Γκενκ και της Τσουκαρίτσκι- και ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι αποδίδουν καλύτερο ποδόσφαιρο.

Ο Μαρτίνεθ προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με τον αγώνα με την Τσουκαρίτσκι, καθώς οι Ρόντινεϊ, Ντόη, Έσε και Σκάρπα πήραν τις θέσεις των Βρουσάι, Φρέιρε, Ιμπόρα και Μπιέλ.

Ο Έσε και ο Σκάρπα αγωνίστηκαν για πρώτη φορά βασικοί με τα ερυθρόλευκα, καθώς μέχρι προχθές είχαν παίξει ως αλλαγή, ο πρώτος εναντίον της Τσουκαρίτσκι και ο δεύτερος κόντρα στην σερβική ομάδα και τον Πανσερραϊκό.

Η πειραϊκή ομάδα μετά τα πρώτα λεπτά (ξεκίνησε με 4-2-3-1) έμοιαζε να παίζει περισσότερο με σύστημα 4-4-2, καθώς ο Μασούρας που, αρχικά, ήταν πίσω από τον Ελ Κααμπί, πήγε και έπαιξε στο πλάι του Μαροκινού σέντερ φορ. Παράλληλα, ο Σκάρπα από δεξιά και ο Φορτούνης από αριστερά συνέκλιναν διαρκώς προς τον άξονα, αφήνοντας τα άκρα στους Ρόντινεϊ και Κίνι.

Ο Μαρτίνεθ δείχνει να κάνει καλή δουλειά στον Ολυμπιακό

Ο Ισπανός τεχνικός από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» τη νίκη στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, απέσυρε από τον αγώνα τον Καμαρά και τον Μασούρα ώστε να τους δώσει ανάσες ενόψει του ματς ρεβάνς με την Τσουκαρίτσι, ενώ λίγο αργότερα αντικατέστησε τον Φορτούνη και τον Ελ Κααμπί τους οποίους θέλει στη Σερβία. Επίσης, ο Μπρίνιτς έκανε το ντεμπούτο ως αλλαγή και έδειξε καλά στοιχεία στο δεκάλεπτο που αγωνίστηκε μαζί με τις καθυστερήσεις.

Ο Μαρτίνεθ, πάντως, δείχνει να κάνει καλή δουλειά στον Ολυμπιακό και όλα αυτά εν μέσω αφίξεων και αποχωρήσεων ποδοσφαιριστών, καθώς το ρόστερ δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα. Μάλιστα, τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι πολύ σημαντικά για τους «ερυθρόλευκους», σχετικά με τις μεταγραφές των σέντερ φορ, εξτρέμ και ίσως χαφ και στόπερ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ