ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μαρτίνεθ αλλάζει τον Ολυμπιακό και περιμένει βοήθειες

Η αγκαλιά των Καμαρά και Ροντινέι με τον Φορτούνη
Η αγκαλιά των Καμαρά και Ροντινέι με τον Φορτούνη INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για την επιβλητική τριάρα του Ολυμπιακού επί της Ρέιντζερς, αλλά και τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ που βάζει την σφραγίδα του, περιμένοντας παράλληλα ενισχύσεις.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ βάζει σιγά σιγά την σφραγίδα του στον Ολυμπιακό και ας μην έχει ακόμη όλα τα απαραίτητα κομμάτια του παζλ στη διάθεσή του. Η δουλειά του Ισπανού προπονητή στην προετοιμασία αποτυπώθηκε στο Άιμπροξ, στη νίκη 3-1 κόντρα στη Ρέιντζερς, καθώς με σχεδόν τα ίδια υλικά με την περασμένη περίοδο παρουσίασε ένα πολύ καλό σύνολο. Επί της ουσίας, η πειραϊκή ομάδα είχε καινούργια πρόσωπα τον Ιμπόρα, τον Κίνι τους Μαντί Καμαρά και Καρβάλιο που επέστρεψαν από τους δανεισμούς τους

Η καλή παρουσία του Καμαρά

Μάλιστα, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα, έδειξε να κερδίζει πολύ γρήγορα την εμπιστοσύνη του Μαρτίνεθ που τον αντάμειψε ξεκινώντας τον στην ενδεκάδα ως «δεκάρι». Όπως καλή παρουσία είχε και ο Μαντί Καμαρά στο πρώτο του ματς μετά την επιστροφή του από τη Ρόμα, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κεντρικός χαφ από τη Γουινέα ήταν τραυματίας και δεν ακολούθησε το στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το θετικό είναι ότι ο Ολυμπιακός είχε σαφές αγωνιστικό πλάνο, αρχή, μέση και τέλος και αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειά του Ισπανού τεχνικού. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν ψηλά, είχαν κατοχή και καλή κυκλοφορία της μπάλας, έβγαλαν συνδυασμούς και αυτοματισμούς στο παιχνίδι τους και είχαν ορθολογική ανάπτυξη από τα άκρα αλλά και τον άξονα.

Ο Μαρτίνεθ είχε στην αρχική ενδεκάδα τα δύο από τα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού, επίλεξε σχήμα 4-2-3-1, με τον Ιμπόρα και τον Μαντί Καμαρά στο ίδιο ύψος και μπροστά τους τον Καρβάλιο, έχοντας αριστερά στα εξτρέμ τον Φορτούνη και δεξιά τον Μασούρα. Μετά το 22ο λεπτό, ο Φορτούνης πέρασε στον άξονα και ο Καρβάλιο αριστερά στην επίθεση με την πειραϊκή ομάδα να ρολάρει καλύτερα και τον αρχηγό των «ερυθρόλευκων» να σκοράρει λίγο πριν το τέλος του α΄ ημιχρόνου.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο σκόραρε πρώτος, αλλά αντέδρασε άμεσα μετά την ισοφάριση του Ταβερνιέρ με πέναλτι και πέτυχε δεύτερο και τρίτο τέρμα, δείχνοντας χαρακτήρα, κάτι που έχει ανάγκη στους επίσημους αγώνες. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους, χρειάζονται βελτίωση σε αρκετούς τομείς, αλλά δείχνουν ότι έχουν μπει στη ρότα για την επιστροφή τους στην κανονικότητα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στην έδρα της δευτεραθλήτριας Σκωτίας που θα συμμετάσχει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και σε εννέα ημέρες έχει πρεμιέρα στο πρωτάθλημα. Και όλα αυτά, χωρίς τον Χουάνγκ και τον Φρέιρε στη ενδεκάδα και με την πειραϊκή ομάδα να μην έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις της στη μεταγραφική αγορά. Ο Μαρτίνεθ περιμένει ενισχύσεις και δικαιολογημένα και ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση σέντερ φορ, δύο εξτρέμ, ανασταλτικού χαφ, δεύτερου στόπερ και αριστερού μπακ.

Σε ό,τι αφορά τον φιλικό αγώνα με τη Ρέιντζερς, πέρα από τους Καρβάλιο, Φορτούνη, Μαντί Καμαρά, θετική παρουσία είχαν ο Ρόντινεϊ, ο Μασούρας, ο Ιμπόρα και ο Πασχαλάκης. Πλέον, το βλέμμα του Μαρτίνεθ είναι στραμμένο στο φιλικό ματς με τη Νόριτς στην Αγγλία (Σάββατο 29/7, 17:00) στο οποίο αναμένει ανάλογη συνέχεια.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ