ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ελ Κααμπί είναι ασταμάτητος και ο Ολυμπιακός έρχεται

Ο Ελ Κααμπί είναι ασταμάτητος και ο Ολυμπιακός έρχεται
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Αστέρα, τον ασταμάτητο Ελ Κααμπί, τους εξαιρετικούς Ποντένσε, Όρτα και Τσικίνιο, αλλά και για τον Μεντιλίμπαρ που ήταν καθοριστικός με τις αλλαγές του.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε τα 19 γκολ σε 31 αγώνες στην περίοδο, μοιάζει ασταμάτητος και δείχνει να βαδίζει στα χνάρια του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο τελευταίος στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό είχε 27 τέρματα σε 51 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις σπάζοντας όλα τα κοντέρ.

Ο Ελ Κααμπί έχει μπροστά του ακόμη τουλάχιστον 14 ματς, που μπορούν να ξεπεράσουν τα 16 (έχει 12 στο πρωτάθλημα και δύο στην Ευρώπη, που μπορούν να γίνουν τέσσερα, έξι ή επτά) και έχει τη δυνατότητα να «πιάσει» τον συμπατριώτη του.

Ο Μαροκινός σέντερ φορ "υπέγραψε" μία ακόμη νίκη του Ολυμπιακού και αυτή τη φορά βοήθησε στην ανατροπή του σκορ όταν η μπάλα "έκαιγε" κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, που το κάνει ακόμη πιο σημαντικό.

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το τελευταίο δεκαπενθήμερο σκόραρε επτά τέρματα σε πέντε διαδοχικούς αγώνες, απέναντι στον ΟΦΗ, στον ΠΑΟΚ (2), στα δύο παιχνίδια με την Φερεντσβάρος και στο ματς με τους Αρκάδες (2). Πλέον, μετράει 19 γκολ και όλα αυτά ενώ απουσίασε πάνω από ένα μήνα παίζοντας με την εθνική ομάδα της χώρας του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ο Ολυμπιακός παίρνει πράγματα από πολλούς παίκτες

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μισό της περιόδου τα περίμενε όλα από τον Φορτούνη και τον Ρόντινεϊ, αλλά παίρνει πια πράγματα από πολλούς ποδοσφαιριστές. Πέρα από τον Ελ Κααμπί, ο Ποντένσε είναι εξαιρετικός τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ οι νεοφερμένοι συμπατριώτες του Όρτα, Τσικίνιο και Κάρμο κάνουν και εκείνοι τη διαφορά στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Ποντένσε είχε κερδισμένο πέναλτι και συμμετοχή στο δεύτερο τέρμα του Ελ Κααμπί με την πάσα τακουνάκι στον Όρτα που έβγαλε την ασίστ στον Μαροκινό στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Και αυτά παίζοντας ένα ημίχρονο, το δεύτερο, ως αλλαγή.

Ο Πορτογάλος ήταν καθοριστικός και εκ των κορυφαίων σε απόδοση ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, τόσο στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ στα οποία σκόραρε όσο και στα δύο ματς με την Φερεντσβάρος και με την αγωνιστική εικόνα του δείχνει να έχει βρει πάλι το κέφι του.

Ο βραχύσωμος άσος μετράει ήδη δέκα γκολ και τέσσερις ασίστ στη σεζόν, ενώ ο συμπατριώτης του Όρτα μοίρασε την πρώτη του ασίστ στο πρωτάθλημα. Ο τεχνίτης κεντρικός μεσοεπιθετικός, που αποκτήθηκε δανεικός από την Μπράγκα με οψιόν αγοράς, στο λίγο διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα, έχει δείξει την ποιότητά του και δικαιολογημένα έχει πάρει φανέλα βασικού.

Ο Όρτα ήταν από τους κορυφαίους παίκτες του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον Αστέρα και έχει αλλάξει τα δεδομένα στη μεσαία γραμμή.

Ο Όρτα και ο Ποντένσε προτρέπουν τον Ολυμπιακό να ενεργοποιήσει την οψιόν τους

Ο Ποντένσε και ο Όρτα με την απόδοσή τους και την ουσιαστική συνεισφορά τους στην πειραϊκή ομάδα προτρέπουν με τον τρόπο τους την πειραϊκή ΠΑΕ να ενεργοποιήσει τις οψιόν αγοράς τους από την Γουλβς και την Μπράγκα αντίστοιχα. Για τον Τσικίνο δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, καθώς τα δικαιώματα του ανήκουν στον Ολυμπιακό.

Ο πρώην άσος της Μπενφίκα έπαιξε και εκείνος ένα ημίχρονο ως αλλαγή στο ματς με τον Αστέρα, βοηθώντας τους "ερυθρόλευκους" να φτάσουν στη νίκη-ανατροπή, παραμένοντας πάντα γερά μέσα στο κόλπο του πρωταθλήματος.

Ο Τσικίνιο είχε καλή συνεργασία για δώδεκα λεπτά με τον Ιμπόρα και στη συνέχεια με τον Όρτα στη μεσαία γραμμή, βοηθώντας στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και στην αύξηση της πίεσης στην άμυνα των Αρκάδων.

Παρεμπιπτόντως, καλή απόδοση είχε ο Βέζο στο ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό, παίζοντας και αυτός ένα ημίχρονο στο πλευρό του Μπιανκόν. Ο Πορτογάλος στόπερ έβγαινε με αποφασιστικότητα στις φάσεις, είχε σωστές τοποθετήσεις, γρήγορες αντιδράσεις και δείχνει πως μπορεί να προσφέρει πράγματα στην πειραϊκή ομάδα.

Κομβικός γι' ακόμη μία φορά ο Φορτούνης, καθοριστικός ο Μεντιλίμπαρ

Παράλληλα, ο Φορτούνης ήταν για ακόμη μία φορά κομβικός (από τα πόδια του ξεκίνησε το δεύτερο τέρμα), καθώς πήρε πολλές πρωτοβουλίες και μοίρασε εξαιρετικές πάσες που θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί από τους συμπαίκτες του. Επί τη ευκαιρία, ο αρχηγός του Ολυμπιακού χρειάζεται ανάσες καθώς κουβαλάει μεγάλη επιβάρυνση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ το ίδιο ισχύει για τον Έσε και τον Ρόντινεϊ.

Όσο για τον Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με τον αγώνα με την Φερεντσβάρος, καθώς οι Μπιανκόν, Ρίτσαρντς, Ιμπόρα, Καμπράλ και Ναβάρο πήραν τις θέσεις των Ρέτσου, Ορτέγκα, Τσικίνιο, Ποντένσε και Ελ Κααμπί.

Ο Ισπανός θέλησε να φρεσκάρει την πειραϊκή ομάδα κάνοντας rotation και θα χρειαστεί να το συνεχίσει, αφού ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να έχει δύο αγώνες την εβδομάδα.

Οι παρεμβάσεις του Βάσκου τεχνικού πάντως στις αλλαγές που έγιναν στο β΄ ημίχρονο ήταν καθοριστικές σε ακόμη ένα παιχνίδι, καθώς ο Ελ Κααμπί και ο Ποντένσε άλλαξαν την κατάσταση για τον Ολυμπιακό, όπως θετική παρουσία είχαν ο Τσικίνιο και ο Βέζο.

Πλέον, ο Μεντιλίμπαρ θα χρειαστεί να βάλει και άλλους παίκτες στην εξίσωση ενόψει των αγώνων με τον Παναιτωλικό και τον Βόλο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ