ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ελ Αραμπί και ο Ολυμπιακός που τους τελευταίους μήνες δεν είναι Ολυμπιακός

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ
Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει μία φθίνουσα πορεία, αλλά και για τον Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Οι ερυθρόλευκοι συμπλήρωσαν πέντε διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη –τέσσερις ισοπαλίες με ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και τα δύο μας με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο και ήττα από τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, στους τρεις τελευταίους αγώνες, η πειραϊκή ομάδα πέτυχε μόλις ένα τέρμα, αυτό του Αραμπί με πέναλτι στον αγώνα ρεβάνς με τον δικέφαλο του Βορρά. Ο Ολυμπιακός τους τελευταίους μήνες δεν είναι Ολυμπιακός και υπάρχουν λόγοι γι´ αυτό.

Πράγματι, οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν συσσωρευμένη κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια τα τελευταία τρία χρόνια. Επίσης, η πανδημία και οι πολλές απουσίες πλήγωσαν τους ερυθρόλευκους το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και κατά τη διάρκεια της περιόδου. Σε αυτά ήρθαν να προστεθούν και κάποιες μεταγραφές που δεν βγήκαν. Και κυρίως, στα πλάγια της επίθεσης (Λόπες, Ονιεκούρου), ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν υπήρξε η ενδεδειγμένη διαχείριση.

Υπάρχουν κι άλλα ζητήματα που ο Μαρτίνς δεν μπόρεσε να διορθώσει

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα ζητήματα τα οποία ο Μαρτίνς δεν κατάφερε να διορθώσει. Ο Πορτογάλος τεχνικός συχνά πυκνά στις δηλώσεις του το τελευταίο διάστημα αναλαμβάνει την ευθύνη για τα αποτελέσματα, χωρίς όμως να διευκρινίζει τι φταίει. Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς της προηγούμενης τριετίας δεν έχει καμία σχέση με της τρέχουσας περιόδου.

Οι ερυθρόλευκοι δεν πρεσάρουν ψηλά στον βαθμό που το έκαναν τα προηγούμενα χρόνια και στη διάρκεια που το πετύχαιναν. Επίσης, δεν είναι το ίδιο ορμητικοί, πιεστικοί, επιθετικοί στο παιχνίδι τους στα πρώτα λεπτά των αγώνων, αλλά και στο ξεκίνημα του β´ ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός τις τελευταίες δυόμιση δεκαετίες είχε συνηθίσει τον κόσμο του να μπαίνει στους αγώνες με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Να μην περιμένει, να στέκεται πιο πίσω, αλλά να είναι τολμηρός και πολλές φορές να τρομάζει αγωνιστικά τον αντίπαλο με την απόδοσή του.

Όλα αυτά ο κόσμος δεν τα βλέπει από τον φετινό Ολυμπιακό. Τους τελευταίους μήνες υπάρχει μία φθίνουσα πορεία στα αποτελέσματα και στην απόδοση. Απλά, ο Ολυμπιακός είναι επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους στο ελληνικό πρωτάθλημα και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα στραβοπατήματά τους χτίζοντας μία καλή διαφορά στη Super League Interwetten.

Αυτή η βαθμολογική διαφορά, σε συνδυασμό με τις απώλειες των ανταγωνιστικών τους, επέτρεψαν στον Μαρτίνς και στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να είναι πιο ήρεμοι αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα. Όμως, δεν ευθύνεται ο Ολυμπιακός για τα πεπραγμένα των άλλων. Σίγουρα, θα αποτελέσει επιτυχία για τους ερυθρόλευκους η κατάκτηση του 3ου διαδοχικού πρωταθλήματος και 47ου στην ιστορία τους. Άλλωστε, αυτός ήταν ο πρώτος και μεγαλύτερος στόχος της σεζόν, το πρωτάθλημα.

Ο αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ συνιστά αποτυχία

Από εκεί και πέρα, όμως, ο αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο συνιστά αποτυχία για την πειραϊκή ομάδα που είχε ανεβάσει ψηλά τους τόνους τις τελευταίες εβδομάδες και επιδίωκε την κατάκτηση του νταμπλ. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του Ολυμπιακού, να κυνηγάει όλους τους τίτλους. Αλλά ο Μαρτίνς και οι ερυθρόλευκοι ποδοσφαιριστές δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων στα δύο ματς με τον δικέφαλο.

Όσο για τον αγώνα ρεβάνς, η εικόνα του παιχνιδιού φώναζε από μακριά, ότι ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη νωρίτερα στον αγώνα τον Αραμπί και τον Βαλμπουενά. Όμως, ο Πορτογάλος προπονητής πέρασε τον πρώτο στον αγώνα στο 75´ (και έκανε το γκολ) και τον δεύτερο στο 87´. Ο Μαρτίνς δεν πήρε τίποτα από τον Καρβάλιο και τον Αγκιμπού Καμαρά, όπως και τα πλάγια μπακ και τον Μαντί Καμαρά.

Ένα γκολ σε 210 λεπτά στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και αυτό με πέναλτι, είναι πολύ λίγο για τον Ολυμπιακό. Ο Μασούρας κλότσησε μοναδικές ευκαιρίες και στο πρώτο ματς στην Τούμπα και στο δεύτερο στο Καραϊσκάκη. Παρόλα αυτά, με την συγκεκριμένη εικόνα, που είναι πολύ κάτω από τα στάνταρ του πραγματικού Ολυμπιακού, η πειραϊκή ομάδα έφτασε δεκαπέντε λεπτά μακριά από την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Όμως, για ακόμη μία φορά, οι ερυθρόλευκοι ενώ προηγήθηκαν δεν κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους τέρμα και ισοφαρίστηκαν.

Ο Μαρτίνς πρέπει να αναθεωρήσει κάποια πράγματα, να διορθώσει τα κακώς κείμενα και ο Ολυμπιακός να τελειώσει την περίοδο όπως πρέπει.

Στην Game Night της Τετάρτης, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Παντελή Διαμαντόπουλο, Θέμη Καίσαρη, Σπύρο Καβαλιεράτο και Τσάρλυ ανέλυσαν τη μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού, την επιστροφή του Παναθηναϊκού σε τελικό, ενώ ο απεσταλμένος του SPORT24, Χάρης Σταύρου μετέφερε όλες τις εξελίξεις μετά την τεράστια νίκη του Ολυμπιακού επί της Μονακό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ