ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Χάμες, ο Μαρσέλο, ο Μπακαμπού και ο Σαμασέκου τραβούν μια κόκκινη γραμμή στον Ολυμπιακό

Ο Χάμες, ο Μαρσέλο, ο Μπακαμπού και ο Σαμασέκου τραβούν μια κόκκινη γραμμή στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό που θα γίνει μία άλλη ομάδα μετά τις προσθήκες των Χάμες, Μαρσέλο, Μπακαμπού και Σαμασέκου, έχοντας ως στόχο να παρουσιαστεί βελτιωμένος από τις αρχές Οκτωβρίου.

Ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι να γίνει ομάδα. Να επιστρέψει στην κανονικότητα. Μια ομάδα με αρχές, που θα πηγαίνει με τα νερά του ποδοσφαίρου και εκείνο θα τη βοηθήσει να συνεχίσει να κατακτά τίτλους στην Ελλάδα και να κάνει το κάτι παραπάνω στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η πραγματικότητα είναι πως οι ερυθρόλευκοι εδώ και ενάμιση χρόνο γύρισαν την πλάτη στο ποδόσφαιρο. Και τους γύρισε την πλάτη κι αυτό. Το πράγμα φαινόταν ότι δεν οδηγούσε πουθενά με την εικόνα του Ολυμπιακού την περασμένη σεζόν, αλλά η εύκολη κατάκτηση του περυσινού πρωταθλήματος σε συνδυασμό με την επέκταση του συμβολαίου του Μαρτίνς έκανε τις εξελίξεις πιο δύσκολες.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θα έπρεπε να είχε λύσει όμορφα και ωραία την συνεργασία του με την πειραϊκή ΠΑΕ τον περασμένο Μάιο και όχι στο τέλος Ιουλίου μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα, χάνοντας για δεύτερη διαδοχική περίοδο το τρένο που οδηγούσε στους ομίλους του Champions League. Έτσι, δεν θα είχε πάει στράφι η προετοιμασία, ούτε τα φιλικά παιχνίδια, καθώς ο καινούργιος προπονητής θα δούλευε αυτή τη στιγμή σε διαφορετικές συνθήκες.

Δεν φταίει ο Κορμπεράν για την εικόνα του Ολυμπιακού τις τελευταίες εβδομάδες. Όχι ότι δεν έχει κάνει λάθη, ορισμένα εκ των οποίων χτυπητά, αλλά πως να μην είναι μπερδεμένος και πελαγωμένος με όλα αυτά που του έχουν φορτωθεί μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Σκεφτείτε το εξής απλό: Ο Ισπανός τεχνικός όταν πρωτοπήγε στο Ρέντη είδε τον Τικίνιο, τον Κανέ, τον Ζινκερνάγκελ και τον Ραντζέλοβιτς. Μετά από λίγες μέρες είχε τον Ίνμπομ Χουάνγκ, τον Μπιέλ, τον Μπόουλερ και τον Ουί Τζο Χουάνγκ. Και τα τελευταία εικοσιτετράωρα άνοιξαν και άλλα ντουλαπάκια στο Ρέντη για τον Μαρσέλο, τον Χάμες Ροντρίγκες, τον Μπακαμπού και τον Σαμασέκου. Ας έρθει λοιπόν κάποιος στη θέση του.

Πολύ μεγάλη η πίεση στους ώμους του Κορμπεράν

Η πίεση είναι μεγάλη προς τον Κορμπεράν, αλλά έτσι είναι ο Ολυμπιακός. Μία ομάδα που είναι διαρκώς υπό πίεση για το αποτέλεσμα, τους τίτλους, το όμορφο θέαμα. Δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο γι΄ αυτό και οι εκάστοτε αναταράξεις και αλλαγές. Ο Ισπανός το παλεύει, αλλά δεν μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά αυτή τη στιγμή, αν είναι σε θέση να κουμαντάρει το μεγάλο καράβι που λέγεται Ολυμπιακός.

Έχει μόλις ενάμιση μήνα στην πειραϊκή ομάδα, ένα διάστημα στο οποίο δεν είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του λόγω αρκετών μυϊκών τραυματισμών και, παράλληλα, έβλεπε και βλέπει συνεχώς να προστίθενται καινούργια πρόσωπα στο ρόστερ. Παίκτες που, εκ των πραγμάτων, αναγκάστηκε να βάλει άμεσα στην ενδεκάδα ή να περάσει ως αλλαγή στους αγώνες, καθώς δεν υπάρχουν φιλικά παιχνίδια για να τους δώσει χρόνο συμμετοχής και να τους προετοιμάσει. Η πειραϊκή ομάδα έχει ανά τρεις – τέσσερις ημέρες αγώνες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ούτε καν δυνατή προπόνηση δεν μπορεί να κάνει ο Ίβηρας τεχνικός.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η αλήθεια είναι επίσης, πως οι ερυθρόλευκοι έχουν πια μεγάλες προσωπικότητες στα αποδυτήρια, ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει πολλούς τίτλους στην καριέρα τους σε ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο. Παράλληλα, υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες στο Ρέντη και αυτό απαιτεί την ενδεδειγμένη διαχείριση. Μπορεί να τους κουμαντάρει όλους αυτούς ο Κορμπεράν; Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει ο ίδιος και οι άνθρωποι της πειραϊκής ομάδας. Ο 39χρονος προπονητής κολυμπάει μέσα σε θεόρατα κύματα και δεν μπορεί να πιαστεί από κάπου αφού και τα αποτελέσματα δεν βοηθούν.

Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε οκτώ αγώνες στην Ευρώπη χωρίς νίκη. Παίζοντας όχι με κάποιο μεγαθήριο, αλλά με την Μακάμπι Χάιφα, την Σλόβαν Μπρατισλάβα, τον Απόλλωνα Λεμεσού, τη Ναντ και την Φράιμπουργκ. Ο Ολυμπιακός που έχει λυγίσει στο Καραϊσκάκης ομάδες όπως την Λίβερπουλ, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ, την Ρεάλ Μαδρίτης, την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς στο σημείο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η πειραϊκή ομάδα. Όμως, όταν δεν κερδίζεις την Σλόβαν και τον Απόλλωνα Λεμεσού στο Φάληρο, πως θα νικήσεις την Φράιμπουργκ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση του γερμανικού πρωταθλήματος;

Αυτοκριτική, στήριξη, υπομονή

Ωστόσο, ό,τι έγινε, έγινε. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει μπροστά. Ο Κορμπεράν και, κυρίως, οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους, να σηκώσουν πάλι το κεφάλι και να αγωνιστούν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Διότι, μέχρι σήμερα αρκετοί εξ΄ αυτών έχουν αδικήσει τον εαυτό τους.

Μέσα σε όλα αυτά που έχουν συμβεί, τώρα είναι η στιγμή που οι φίλοι του Ολυμπιακού θα πρέπει να στηρίξουν την ομάδα και να κάνουν υπομονή μέχρι οι ερυθρόλευκοι να επιστρέψουν αγωνιστικά στην κανονικότητα. Στο τέλος της εβδομάδας τελειώνει η περίοδος των ειδικών συνθηκών, απλά οι παίκτες και ο Κορμπεράν θα πρέπει να κλείσουν τον πρώτο κύκλο αγώνων, καθώς ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος, με την κατάκτηση των τριών βαθμών στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη.

Βελτίωση τον Οκτώβριο, πραγματικός Ολυμπιακός μετά τη διακοπή του Νοεμβρίου

Από Δευτέρα, οι ερυθρόλευκοι θα έχουν τη δυνατότητα για δώδεκα ημέρες να δουλέψουν διαφορετικά στο Ρέντη. Θα έχουν μπει όλα τα καινούργια πρόσωπα στην ομάδα, θα μπορεί να γίνει αποφόρτιση ορισμένων παικτών που δείχνουν να είναι στα κόκκινα, άλλοι θα επιστρέψουν από τους τραυματισμούς τους και θα μπορεί και η τεχνική ηγεσία να καταλήξει σε ένα κορμό που θα οδηγήσει πάλι τον Ολυμπιακό στις επιτυχίες.

Ο Χάμες Ροντρίγκες, ο Μαρσέλο, ο Μπακαμπού και ο Σαμασέκου που ήρθαν στη χώρα μας τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι έτοιμοι να τραβήξουν μια κόκκινη γραμμή. Να αφήσουν πίσω ότι έγινε αυτό το δύσκολο δίμηνο για τον Ολυμπιακό, από τις 20 Ιουλίου μέχρι και σήμερα. Και μαζί με τους παραπάνω και οι Μπιέλ, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μπόουλερ, Ουί Τζο Χουάνγκ, Βρσάλικο, οι παλιοσειρές Εμβιλά, Αραμπί, Βαλμπουενά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μασούρας, αλλά και ο Φορτούνης που είναι έτοιμος να επιστρέψει στους αγώνες.

Οι ερυθρόλευκοι θα αρχίσουν να παρουσιάζουν αγωνιστική βελτίωση στις αρχές Οκτωβρίου, θα γίνουν καλύτεροι στο τέλος του μήνα, θα είναι σαφώς πιο δυνατοί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, αλλά ο πραγματικός Ολυμπιακός θα εκείνος μετά τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το ζητούμενο μέχρι τότε, είναι η πειραϊκή ομάδα να βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος και να έχει πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης στα νοκ άουτ παιχνίδια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Έπειτα, όλα θα πάρουν τον δρόμο τους…

Παρακολουθήστε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ