ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με τέτοιους Ποντένσε, Έσε και Καμαρά ο Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει πολλά

Με τέτοιους Ποντένσε, Έσε και Καμαρά ο Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει πολλά
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον "Superman" Ποντένσε, ο οποίος έκανε καταπληκτικό παιχνίδι και τους Έσε και Καμαρά που κυριάρχησαν στον άξονα στη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ με 2-0.

Ο “Superman” του Ολυμπιακού, Ποντένσε είπε να δουλέψει διπλοβάρδια στο Ηράκλειο της Κρήτης αφού έλειπε ο Φορτούνης από την επίθεση και οδήγησε τους "ερυθρόλευκους" σε μία άνετη νίκη επί του ΟΦΗ.

Τι κι αν έλειπαν ο Φορτούνης και ο Ρόντινεϊ, οι δύο καλύτεροι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας από πλευράς απόδοσης, ουσίας και αριθμών μέχρι σήμερα στη σεζόν; Ο Ποντένσε, μαζί με τον Έσε και Καμαρά που έκαναν εκπληκτικό παιχνίδι και κυριάρχησαν στα χαφ, έκαναν το "διπλό" να μοιάζει απλό και εύκολο.

Ο Πορτογάλος σκόραρε δύο φορές στις αρχές των δύο ημιχρόνων και απλοποίησε τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Αργεντινός και ο Αφρικανός επιβλήθηκαν στο κέντρο εναντίον των τριών χαφ του ΟΦΗ, Μεγιάδο, Γκλάζερ και Γκαγέγος.

Ήταν τέτοια η επικράτηση των δύο μέσων του Ολυμπιακού, που η κρητική ομάδα δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη, ενώ δεν είχε καν σουτ ή κεφαλιά εντός της εστίας. Βέβαια, αξίζει να σταθεί κανείς στην καλή συνεργασία του Ρέτσου με τον Πορόζο, αλλά και στην καλή απόδοση που είχαν οι δύο πλάγιοι μπακ Ορτέγκα και Κίνι.

Έστειλε μήνυμα στους ανταγωνιστές του

Οι "ερυθρόλευκοι" μετά τη καλή απόδοση και τη νίκη επί της Γουέστ Χαμ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" θέλησαν να δώσουν συνέχεια στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης", σε μία δύσκολη έδρα και το πέτυχαν με τον καλύτερο τρόπο, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στους ανταγωνιστές τους.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πετύχει μεγαλύτερο σκορ, αν ο Μασούρας και ο Γιόβετιτς ήταν πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Ωστόσο, σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις οι επιθετικοί του Ολυμπιακού δεν συνδυάστηκαν όπως θα έπρεπε και χάθηκαν οι ευκαιρίες. Η πρώτη ήταν στο 18', όταν ο Γιόβετιτς δεν πάσαρε αριστερά στον ελεύθερο Σολμπάκεν, αλλά προτίμησε να βρει τον Ποντένσε δεξιά και η δεύτερη ήταν στο 45', όπου ο Μασούρας σούταρε από πλάγια θέση, αντί να γυρίσει την μπάλα αριστερά στους ελεύθερους Γιόβετιτς και Σολμπάκεν.

Ο Μαρτίνεθ, ο οποίος δεν υπολόγιζε τους τραυματίες Φορτούνη, Ροντινέι, Φρέιρε και Ιμπόρα, προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα με την Γουέστ Χαμ, εκ των οποίων οι δύο ήταν αναγκαστικές. Οι Κίνι, Μασούρας, Σολμπάκεν και Γιόβετιτς πήραν τις θέσεις των Ρόντινεϊ, Αλεξανδρόπουλου, Φορτούνη και Ελ Κααμπί. Μάλιστα, ο Γιόβετιτς αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν δυνατά στον αγώνα έδειξαν νωρίς τις διαθέσεις τους με το τέρμα που πέτυχε ο Ποντένσε και συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό μέχρι το φινάλε του ματς.

Ο Μαρτίνεθ επανέφερε τους "ερυθρόλευκους" στον σχηματισμό του πρωταθλήματος (4-4-2), προσέγγισε σωστά το παιχνίδι και κατάφερε να αποδιοργανώσει τη μεσαία γραμμή του ΟΦΗ επικρατώντας κατά κράτος του επίσης καλού προπονητή Νταμπράουσκας.

Ο Ισπανός τεχνικός, στο 65΄, απέσυρε από τον αγώνα τον Γιόβετιτς και τον Σολμπάκεν περνώντας στο ματς τον Μπιέλ και τον Ελ Κααμπί αλλά δεν πήρε από τους δύο τελευταίους αυτά που ανέμενε, ενώ στη συνέχεια έκανε σωστή διαχείριση με την είσοδο των Αλεξανδρόπουλου, Σκάρπα και Καρβάλιο θέλοντας να μην επιβαρύνει περισσότερο τον Μασούρα, τον Καμαρά και τον Ποντένσε ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης.

Ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμη μία φορά πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο, ότι έχει βάθος στο ρόστερ του και πως, παρόλο που πρόκειται ουσιαστικά για μία καινούργια ομάδα, μπορεί να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο, να ανταπεξέλθει και να πετύχει τον στόχο του απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους όπως η Γουέστ Χαμ και η Γκενκ και σε δύσκολες έδρες όπως αυτές της ΑΕΚ, του ΟΦΗ και του ΠΑΣ Γιάννινα.

Δείτε την Game Night

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ