ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λείπει η έξτρα ποιότητα στον Ολυμπιακό και έχει ανηφόρα μπροστά του

Ο Κώστας Φορτούνης
Ο Κώστας Φορτούνης EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό που έχει 0/6 στα μεγάλα παιχνίδια μετά τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson, το έλλειμμα έξτρα ποιότητας στο ρόστερ και τα πολλά ανοιχτά μεταγραφικά ζητήματα.

Ο Ολυμπιακός απώλεσε τον έναν από τους τρεις στόχους του, μένοντας εκτός Κυπέλλου Ελλάδας Betsson στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Οι ερυθρόλευκοι δεν κατόρθωσαν να σκοράρουν απέναντι στον Παναθηναϊκό, ούτε στην κανονική διάρκεια του αγώνα ούτε στην παράταση και τα χαμένα πέναλτι των Καρβάλιο και Καμαρά τον έθεσαν εκτός διοργάνωσης.

Αν εστιάσει κάποιος μόνο στα δύο χαμένα πέναλτι, θα χάσει την μεγάλη εικόνα. Ναι, αν ο Καρβάλιο είχε ευστοχήσει στο πέμπτο πέναλτι, ο Ολυμπιακός θα είχε πάρει την πρόκριση. Ναι, αν ο Καμαρά είχε σκοράρει στο όγδοο πέναλτι, κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν η εξέλιξη αργότερα. Ωστόσο, το ζήτημα είναι γενικότερο. Ο Ολυμπιακός έχει δώσει έξι ντέρμπι μέσα στη σεζόν στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο και δεν έχει κερδίσει κανένα.

Eμφανές ότι υπάρχει έλλειμμα έξτρα ποιότητας

Η πειραϊκή ομάδα έχει παίξει τρεις φορές με τον Παναθηναϊκό, δύο με την ΑΕΚ και μία με τον ΠΑΟΚ και δεν πήρε μία νίκη. Όταν λοιπόν δεν κερδίζεις στα μεγάλα παιχνίδια, πως θα πετύχεις τον στόχο σου; Και να θυμίσουμε, ότι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στο πρωτάθλημα (αφού στο Κύπελλο οι ερυθρόλευκοι είναι πια εκτός) όλα θα κριθούν στα playoffs, δηλαδή στους μεγάλους αγώνες.

Μία ακόμη ένδειξη του γενικότερου ζητήματος αποτελεί και μία φράση των δηλώσεων του Κάρλος Καρβαλιάλ μετά τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είπε ότι «οι παίκτες τα έδωσαν όλα, έδωσαν το 110% των δυνατοτήτων τους». Αν λοιπόν οι παίκτες του Ολυμπιακού δίνοντας το 110%, δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα γκολ εις βάρος των πρασίνων σε 120 λεπτά αγώνα μέσα στο Καραϊσκάκης, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Οι ερυθρόλευκοι οι οποίοι την περασμένη σεζόν δεν ήταν και στα καλύτερά τους, τον κέρδισαν τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο στο κρίσιμο ντέρμπι.

Είναι εμφανές λοιπόν ότι υπάρχει έλλειμμα έξτρα ποιότητας στο ρόστερ. Όσο ο Φορτούνης λειτουργούσε στα κόκκινα και μαζί του ο Ρόντινεϊ, ο Καμαρά, ο Έσε, ο Μασούρας και ο Πασχαλάκης, έμπαιναν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Όταν ήρθε η κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, το ντεφορμάρισμα και το καλό διάβασμα από τον αντίπαλο στους παίκτες-κλειδιά, βγήκαν όλα τα κακώς κείμενα στην επιφάνεια.

Περάσαμε τα μέσα Ιανουαρίου και ο Ολυμπιακός ακόμη περιμένει τους δύο κεντρικούς αμυντικούς τους οποίους ο Καρβαλιάλ ήθελε… χθες στο Ρέντη. Το ίδιο ισχύει και για τους δύο χαφ. Και όλα αυτά, ενώ ο Πέδρο Άλβες και ο συμπατριώτης του προπονητής γνώριζαν ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν να δώσουν αυτό το διάστημα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, ένα με την ΑΕΚ και την Κυριακή θα αντιμετωπίσουν τον Άρη στην Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, σε δύο εβδομάδες ο Ολυμπιακός θα παίξει πάλι με τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά στη Λεωφόρο για το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ανηφόρα μπροστά του

Θα πει κάποιος, ότι αυτό που έχει σημασία είναι ο Ολυμπιακός να πάρει καλούς παίκτες και ας καθυστερήσουν οι μεταγραφές, αλλά οι υποχρεώσεις τρέχουν, οι ερυθρόλευκοι είναι ήδη εκτός Κυπέλλου, δίνουν «μάχες» στο πρωτάθλημα για να πλησιάσουν στην κορυφή και σε τρεις εβδομάδες θα έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Και όλα αυτά, ενώ είναι ακόμη ανοιχτές οι υποθέσεις των ανανεώσεων των συμβολαίων βασικών παικτών, όπως οι Φορτούνης, Μασούρας, Πασχαλάκης, Καμαρά και από τις μεταγραφές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

Ο Αλεξανδρόπουλος είναι ένας από τους παίκτες που έχουν ανταποκριθεί, αλλά και εκείνου η υπόθεση είναι ανοιχτή, αφού είναι δανεικός από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ακόμη δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση για το μέλλον του (ο Ολυμπιακός έχει οψιόν αγοράς τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ). Μια και η αναφορά στον νεαρό Έλληνα κεντρικό μεσοεπιθετικό, ήταν από εκείνους που ξεχώρισαν και στο δεύτερο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Καρβαλιάλ τον έκανε πρώτη αλλαγή κι ας τον χρειαζόταν η ομάδα. Ο Πορτογάλος τεχνικός είπε ότι το έκανε για λόγους τακτικής, περνώντας στο ματς τον συμπατριώτη του Καρβάλιο ο οποίος δεν τον δικαίωσε.

Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες στην παράταση για να κερδίσει τον αγώνα και να πάρει την πρόκριση, αλλά με τα «αν» δεν βγαίνει άκρη. Πράγματι, οι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν, έδωσαν ότι μπορούσαν για να τα καταφέρουν, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι λείπει η έξτρα ποιότητα από το ρόστερ, η σκληράδα, το τσαγανό και ένα αγωνιστικό πλάνο το οποίο θα είναι αποτελεσματικό. Το σημαντικότερο δε είναι ότι αυτές οι λύσεις πρέπει να δοθούν άμεσα, διότι ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ανηφόρα μπροστά του στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη και χρειάζεται να αλλάξει εικόνα όσο το συντομότερο δυνατό.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ