ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η βαριά φανέλα του και η θρυλική ιστορία του δεν άφηναν περιθώρια για τίποτα λιγότερο

SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι στον Παναθηναϊκό κι η βαριά φανέλα του, αλλά κι η θρυλική ιστορία του δεν άφηναν περιθώρια για τίποτα λιγότερο πέραν της νίκης. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Ο Ολυμπιακός έκανε απλά το καθήκον του. Μπήκε στο γήπεδο, έπαιξε και κέρδισε τον Παναθηναϊκό στο άδειο από κόσμο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Όπως θα μπορούσε να είχε κερδίσει μερικά εικοσιτετράωρα νωρίτερα την ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά εκεί ακυρώθηκε το τέρμα του Μπακαμπού ως οφσάιντ και ο Μπιέλ και ο Κασάμι κλώτσησαν τις μεγάλες ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Οι ερυθρόλευκοι μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα έκαναν το αυτονόητο. Αυτό που προστάζει η βαριά φανέλα τους και η θρυλική ιστορία τους.

Όσοι γνωρίζουν τι εστί Ολυμπιακός δεν περίμεναν τίποτα λιγότερο. Η πειραϊκή ομάδα δεν ασχολείται με σενάρια συνωμοσίας, ούτε με ψιθύρους ούτε τι λέγεται και γράφεται δεξιά και αριστερά.

Το πρωτάθλημα χάθηκε λόγω δικών του λαθών

Οι ερυθρόλευκοι έχουν μάθει να μάχονται πάντα για τον τίτλο, κι αν αραιά και που τις τελευταίες τρεις δεκαετίες έτυχε να μην τον κατακτήσουν, δεν τους ενδιέφερε σε τι χέρια θα κατέληγε. Αυτό που τους απασχολεί και μόνο είναι τι καταφέρνουν οι ίδιοι και δεν μπαίνουν σε χωράφια που δεν τους αφορούν.

Ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα τούτης της περιόδου εξαιτίας δικών του λαθών, αλλά και της διαιτησίας. Οι ερυθρόλευκοι πορεύτηκαν με τέσσερις προπονητές και 47 παίκτες, αλλά ταυτόχρονα ορθώνονταν συνεχώς εμπόδια στον δρόμο τους.

Εκεί που πήγαιναν να σηκώσουν κεφάλι, να και μια τρικλοποδιά. Και μέσα σε όλα έβαλαν και εκείνοι το χεράκι τους, με τα αυτογκόλ, τις πάσες – ασίστ στους αντιπάλους, τα εύκολα λάθη σε κρίσιμα παιχνίδια.

Η πειραϊκή ομάδα έπεσε επίπεδο και είναι ώρα πια να πάρει πάλι την πάνω βόλτα. Να επιστρέψει στην κανονικότητα και στα δικά της στάνταρ, που θα της επιτρέψουν να επιστρέψει άμεσα στους τίτλους και θα γίνει ξανά ανταγωνιστική στην Ευρώπη.

Να τελειώσει τη δουλειά στην Τούμπα

Και μια και η αναφορά στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού διατήρησε το συν τρία από τον ΠΑΟΚ και τώρα πηγαίνει για δύο αποτελέσματα στην Τούμπα, νίκη ή ισοπαλία, που θα του εξασφαλίσει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα.

Βέβαια, αν ο Ολυμπιακός τερματίσει τρίτος θα χρειαστεί να περιμένει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet για να διαπιστώσει αν θα συμμετάσχει τη νέα περίοδο στα προκριματικά του Europa League (με κατάκτηση του τροπαίου από την ΑΕΚ) ή σε αυτά του Conference League (αν το πάρει ο ΠΑΟΚ).

Όπως και να έχει, οι κόκκινοι έχουν μία ακόμη σημαντική δουλειά μπροστά τους που πρέπει να φέρουν εις πέρας και είναι η νίκη κόντρα στην Δικέφαλο του Βορρά στη Θεσσαλονίκη.

Έδειξε πως ήθελε περισσότερο τους τρεις βαθμούς

Σε ό,τι αφορά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός έκανε καλό παιχνίδι, άξιζε τη νίκη, καθώς πέτυχε γκολ (Ρέαμπτσιουκ), είχε δοκάρι (Εμβιλά) όπως και αρκετές καλές ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα και έδειξε πως ήθελε περισσότερο τους τρεις βαθμούς, παρόλο που οι πράσινοι ήταν εκείνοι που καίγονταν για τον τίτλο.

Οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν τα αυτιά τους όλο αυτό το διάστημα στα διάφορα σενάρια και έκαναν αυτό που κάνουν πάντα, δηλαδή μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε παιχνίδι με σκοπό και μόνο τη νίκη ανεξάρτητα από την έδρα.

Η πειραϊκή ομάδα δεν διεκδικούσε τον τίτλο, αλλά ένα ντέρμπι απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο είναι ξεχωριστό για τους παίκτες, τον προπονητή, τη διοίκηση και έτσι ο Ολυμπιακός έπαιξε για την ιστορία του και τον κόσμο του.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν πιο παθιασμένοι και αποφασισμένοι από εκείνους του Παναθηναϊκού. Ο Ζοζέ Ανιγκό προχώρησε σε μόλις μία αλλαγή στην ενδεκάδα, σε σχέση με τον αγώνα με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, χρησιμοποιώντας δίπλα στον Παπασταθόπουλο τον Ντόη αντί του Μπα, διατηρώντας το ίδιο σύστημα 4-1-4-1 και αυτό το σχήμα τον δικαίωσε, όπως είχε συμβεί νωρίτερα και στο ματς με την ΑΕΚ.

Πλέον, οι ερυθρόλευκοι θα πορευτούν με την ίδια συνταγή και στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Εκεί, όπου πιθανότητα θα είναι διαθέσιμοι ο Κανός και ο Μπα, ίσως και ο Βαλμπουενά.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ