ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η συνεργασία μήνυμα Χάμες με Φορτούνη και οι νεοφερμένοι Ρόντινεϊ, Κανός και Ραμόν που αλλάζουν τα δεδομένα

SUPERLEAGUE 2022-2023 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός δεν είχε καμία διάθεση να πατήσει φρένο απέναντι στον Παναιτωλικό και το ξέσπασμά του αποτελεί το καύσιμο για την επανεκκίνηση σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι της σεζόν. Η συνεργασία του Χάμες με τον Φορτούνη και οι νεοφερμένοι Ρόντινεϊ, Κανός και Ραμόν που αλλάζουν τα δεδομένα. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Η αντίδραση και το ξέσπασμα του Ολυμπιακού εναντίον του Παναιτωλικού στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, φανέρωσε πόσο είχαν ανάγκη οι ποδοσφαιριστές και ο Μίτσελ να διώξουν τη συννεφιά πάνω από το Ρέντη μετά την ήττα στο Κύπελλο.

Το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν τα τέσσερα από τα έξι τέρματά τους εναντίον της ομάδας του Αγρινίου στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα, έδειξε τη διάθεση των παικτών να μην πατήσουν φρένο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, επιδιώκοντας την τόνωση της ψυχολογίας τους.

Τα οκτώ σημεία που ξεχώρισαν από μια βραδιά ονειρεμένη

Πέρα και πάνω από το ευρύ σκορ, όμως, αυτά που είχαν μεγαλύτερη σημασία για τον Ολυμπιακό, ήταν:

Πρώτον, η εξαιρετική συνεργασία των Χάμες και Φορτούνη, που αποτελεί και ένα μήνυμα προς τον Μίτσελ για τα προσεχώς. Οι δυο τους συνδυάστηκαν άψογα, είχαν πολύ καλή απόδοση και το σημαντικότερο ήταν παραγωγικοί και αποτελεσματικοί. Ο Κολομβιανός επιτελικός χαφ είχε δύο γκολ και ασίστ και ο Έλληνας επιθετικός μέσος δύο ασίστ. Έδειξαν πάντως πως μπορούν να συνυπάρξουν στην ενδεκάδα, κάνοντας τη διαφορά.

Δεύτερον, η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία του Ρόντινεϊ. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής είχε την ασίστ στο πρώτο τέρμα, αυτό του Μπακαμπού, αλλά πάνω απ΄ όλα με την έως σήμερα παρουσία του έχει δείξει ότι, μετά τον Ελαμπντελαουί, ο Ολυμπιακός έχει βρει πάλι έναν δεξιό μπακ που μπορεί να εμπιστευτεί και να πάρει πολλά πράγματα. Ο Ρόντινεϊ διαθέτει την ποιότητα, τα τρεξίματα, την τεχνική και την εμπειρία για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της πειραϊκής ομάδας.

Τρίτον, η καλή παρουσία του Ραμόν στο πρώτο του παιχνίδι που αγωνίστηκε ως βασικός στον Ολυμπιακό. Ο νεαρός Βραζιλιάνος αριστερός μπακ πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες, έβαλε τα πόδια στη «φωτιά», έβγαλε σέντρες, συνεργάστηκε καλά με τους συμπαίκτες του, έδειξε σε καλή φυσική κατάσταση, ήταν μαχητικός και αυτό που χρειάζεται είναι χρόνος συμμετοχής για να πατήσει πιο γερά στα πόδια του. Σίγουρα, χρειάζεται να τον δούμε και σε άλλα παιχνίδια και με υψηλότερο βαθμό δυσκολίας, αλλά διαθέτει τα χαρακτηριστικά για να τα καταφέρει όπως ο συμπατριώτης του Ρόντινεϊ.

Τέταρτον, το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι βρήκαν γκολ (Μπακαμπού) και ασίστ (Αραμπί) από τους κεντρικούς επιθετικούς τους και τα «δεκάρια» τους (Χάμες, Φορτούνη, Βαλμπουενά).

Πέμπτον, η αποτελεσματικότητα στις στημένες φάσεις. Ο Ολυμπιακός μετά από πολύ καιρό σκόραρε μετά από εκτέλεση φάουλ (του Φορτούνη και κεφαλιά του Παπασταθόπουλου) και κόρνερ (του Φορτούνη και κεφαλιά του Χάμες). Μάλιστα, αξιοσημείωτο ήταν πως το πρώτο τέρμα ήταν για το 2-0 και το δεύτερο για το 3-1, δηλαδή, έδωσαν αέρα δύο τερμάτων στην πειραϊκή ομάδα.

Έκτον, η βοήθεια που πήραν οι ερυθρόλευκοι αυτή τη φορά από τις αλλαγές τους, καθώς είχαν σημαντική συνεισφορά, τόσο ο Κανός όσο ο Βαλμπουενά και ο Αραμπί. Παρεμπιπτόντως, η πειραϊκή ομάδα είχε επτά αλλαγές, σε σχέση με τον αγώνα με την ΑΕΚ στο Κύπελλο, καθώς οι Πασχαλάκης, Ρόντινεϊ, Ρέτσος, Ραμόν, Φορτούνης, Χάμες και Μπακαμπού αντί των Τζολάκη, Βρουσάι, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Σαμασέκου, Μπιέλ και Αραμπί.

Έβδομον, η νίκη εξακολουθεί να διατηρεί τον Ολυμπιακό γερά στο παιχνίδι του τίτλου, καθώς απομένουν ακόμη 14 αγώνες στο πρωτάθλημα. Βέβαια, οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να αλλάξουν την εικόνα τους στα μεγάλα ματς, καθώς αυτά είναι που θα κρίνουν στο τέλος τον πρωταθλητή.

Όγδοον, η πολύ καλή απόδοση του Κανός. Ο Ισπανός εξτρέμ στα 35 λεπτά που αγωνίστηκε ως αλλαγή, κι ας μην ήταν καλά αγωνιστικά και ψυχολογικά, σκόραρε πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με τον Ολυμπιακό και κέρδισε το πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Χάμες.

Το μήνυμα του Κανός και η αψυχολόγητη κίτρινη του Γκορτσίλα

Επί τη ευκαιρία, η παρατεταμένη αγκαλιά των παικτών του Ολυμπιακού στον Κανός αμέσως μετά την επίτευξη και τον πανηγυρισμό στο γκολ του Ισπανού εξτρέμ, ήταν η καλύτερη εικόνα της βραδιάς στο Καραϊσκάκης. Και δείχνει πολλά για τη συνέχεια.

Όσο για την κίτρινη κάρτα που έδειξε ο διαιτητής Γκορτσίλας στον Κανός την στιγμή που πανηγυρισμού του, τι να πει κανείς; Τα είχε κάνει όλα τέλεια ο ρέφερι, που φοβήθηκε μην τον εγκαλέσει κάποιος στην τάξη αν δεν έδειχνε κίτρινη στον Ισπανό ποδοσφαιριστή;

Δεν είναι όλες οι ενέργειες για κάρτες. Τα μηνύματα που αναγράφονται κάτω από μία φανέλα δεν είναι όλα για τιμωρία. Ούτε όλες οι περιπτώσεις είναι ίδιες. Ο Κανός κουβαλούσε μεγάλο βάρος και θέλησε να τιμήσει την μνήμη της μητέρας του με ένα μήνυμα αγάπης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ