ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η νίκη "καύσιμο" για το πρωτάθλημα και η ανάγκη να βρεθούν κι άλλοι "Χουάνγκ" για τον Ολυμπιακό

Η νίκη "καύσιμο" για το πρωτάθλημα και η ανάγκη να βρεθούν κι άλλοι "Χουάνγκ" για τον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό που έδειξε - ξανά - κόντρα στην ΑΕΚ ότι είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο, το γεγονός ότι οι "ερυθρόλευκοι" παραμένουν ζωντανοί στο πρωτάθλημα παρά την εικόνα τους και την ανάγκη να βρεθούν κι άλλοι παίκτες σαν τον Ίνμπομ Χουάνγκ

Ο Ολυμπιακός διανύει αγωνιστικά μια σεζόν που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στην σύγχρονη ιστορία του. Τα πάνω – κάτω στην απόδοση, στις επιλογές και στην ψυχολογία από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι απίστευτα.

Δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά, ποιος Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί την Τετάρτη και ποιος την Κυριακή. Τα λάθη ξεκίνησαν από τον περασμένο Μάιο, τα έχουμε αναλύσει δεκάδες φορές και το να επιστρέφουμε σε αυτά δεν βγάζει τούτη την ώρα κάποιο νόημα. Όμως, με αφορμή ότι η πειραϊκή ομάδα αντιμετώπισε τώρα την ΑΕΚ, ας πάρουμε αυτό το τελευταίο παράδειγμα, για να δούμε την εικόνα που αποτυπώνει όλη την περίοδο για τους κόκκινους.

Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν δύο φορές την ΑΕΚ (3-1 στην OPAP Arena για την Stoiximan Super Leagueκαι 2-1 στη ρεβάνς του Κυπέλλου Novibet στο Γεώργιος Καραϊσκάκης), ηττήθηκαν σε ένα παιχνίδι (3-0 στο πρώτο ματς Κυπέλλου), ενώ άλλο ένα έληξε ισόπαλο (0-0 στον αγώνα πρωταθλήματος στο Φάληρο). Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στο Κύπελλο και είναι έξι βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Έτσι είναι όλη η σεζόν του Ολυμπιακού

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν: Δύο αυτογκόλ στα δύο παιχνίδια Κυπέλλου με τους «κιτρινόμαυρους», αυτά του Σαμασέκου και του Μπα. Το γλίστρημα του Βρουσάι στο ξεκίνημα του αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια που πρόσφερε έτοιμο γκολ στον Λιβάι Γκαρσία και το πέναλτι του Ντόη στο φινάλε του ματς Κυπέλλου, στο οποίο η πειραϊκή ομάδα είχε δύο δοκάρια με τον Γκάρι Ροντρίγκες.

Έτσι, είναι όλη η σεζόν του Ολυμπιακού. Εκεί, που πήγαινε να στρώσει η κατάσταση ή να γίνει ένα σερί νικών, ερχόταν μία λάθος πάσα στο κέντρο της άμυνας, ένα γλίστρημα, ένα αυτογκόλ για να δώσει μια και να τα σκορπίσει όλα. Και από κοντά τα διαιτητικά λάθη και οι αρκετές άστοχες επιλογές του καλοκαιριού. Άλλη ομάδα με τέσσερις προπονητές σε μία σεζόν και με 47 παίκτες, δύσκολα θα άντεχε.

Ωστόσο, το μέταλλο του Ολυμπιακού είναι τόσο βαρύ και σκληρό που, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, είναι μέσα στην διεκδίκηση του τίτλου του πρωταθλήματος. Επέστρεψε από το -12, έβγαλε το ένστικτο της επιβίωσης στο πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (1-1), με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (0-0), την ΑΕΚ (3-1) στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον Δικέφαλο του Βορρά (3-1) στο Καραϊσκάκη.

Ήταν μία νίκη – μήνυμα

Όσο για τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ (2-1) στον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου στο Φάληρο, ναι μεν δεν είχε ουσιαστικό αντίκρισμα (η πρόκριση είχε χαθεί από το πρώτο παιχνίδι με τα λάθη των παικτών και τις εμπνεύσεις του Μίτσελ), αλλά αποτελεί «καύσιμο» για τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης με τους «κιτρινόμαυρους» σε δέκα ημέρες στο Καραϊσκάκης για το πρωτάθλημα.

Ήταν μία νίκη – μήνυμα από πλευράς Ολυμπιακού ότι είναι μέσα στην κούρσα του τίτλου και θα παλέψει μέχρι το τέλος. Αν οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν να κερδίσουν για τρίτη φορά την ΑΕΚ στην περίοδο, στις 23 Απριλίου, τότε θα μειώσουν πάλι τη μεταξύ τους διαφορά στους τρεις βαθμούς και θα απομένουν ακόμη πέντε αγώνες. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την διεκδίκηση μιας από τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Όμως, αυτά θα αναλυθούν στην ώρα τους.

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι ρεβάνς με την ΑΕΚ στο Κύπελλο, αξίζει να σταθεί κανείς στον Ίνμπομ Χουάνγκ και τον Βαλμπουενά, όχι μόνο για τα γκολ που πέτυχαν, αλλά για την απόδοσή τους και την εν γένει παρουσίας τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο Νοτιοκορεάτης κεντρικός χαφ σκόραρε, οργάνωσε το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» από την πίσω γραμμή, μοίρασε πάσες, έτρεξε πολύ, μάρκαρε, έκανε τάκλιν, ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης, ενώ ο αγέραστος Γάλλος επιθετικός έβαλε τα γυαλιά -για ακόμη μία φορά- σε πολλούς νεότερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές.

Nα βρει μια ισορροπία στην απόδοση

Όπως πολύ καλή παρουσία είχαν επίσης ο Φορτούνης, ο Εμβιλά και ο Πασχαλάκης. Αντίθετα, ο Μπιέλ δεν βοήθησε, αλλά στην περίπτωση του θα πρέπει ίσως το τεχνικό επιτελείο να δει λίγο το ζήτημα της διαχείρισής του. Ο Ισπανός αγωνίζεται διαρκώς (έχει 42 ματς στη σεζόν με τον Ολυμπιακό και την Κοπεγχάγη) και παίζει μόνιμα στα πλάγια της επίθεσης που απαιτούνται περισσότερα τρεξίματα.

Παρεμπιπτόντως, σε αγώνες όπως αυτοί με τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή στη Λεωφόρο και την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης για το Κύπελλο, φάνηκε πόσο μεγάλη είναι η απώλεια του τραυματία Κανός για τον Ολυμπιακό.

Το ζητούμενο, όμως, για την πειραϊκή ομάδα είναι να βρει μια ισορροπία στην απόδοσή της και στα αποτελέσματά της για να κυνηγήσει έως το τέλος ότι καλύτερο στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, το καλοκαίρι θα χρειαστεί να βρει και άλλους «Χουάνγκ» ενόψει της νέας περιόδου. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από παίκτες με την ποιότητα, την αγωνιστική συμπεριφορά, την οξυδέρκεια και το πάθος του Ασιάτη χαφ, σε όλες του τις γραμμές. Και πρώτα απ΄ όλα στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ