ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η εικόνα του Ολυμπιακού στα δύο ματς με τη Γουέστ Χαμ είχε θετικό πρόσημο

Η εικόνα του Ολυμπιακού στα δύο ματς με τη Γουέστ Χαμ είχε θετικό πρόσημο

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, απέκτησε πάλι αυτοπεποίθηση και η εικόνα του στα δύο ματς με τη Γουέστ Χαμ είχε θετικό πρόσημο. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Δοκάρι και μέσα μάγκας, δοκάρι και έξω… Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές και αυτή τη φορά αυτές ήταν με τη Γουέστ Χαμ. Αρχικά, η αγγλική ομάδα βρήκε το τέρμα που έψαχνε σε μία φάση που ο Πακετά θα μπορούσε να είχε βγει οφσάιντ από την ερυθρόλευκη άμυνα, αλλά δεν τραβήχτηκε σωστά ο Ορτέγκα, ενώ στη αντίπερα όχθη η κοντινή κεφαλιά του Καμαρά σταμάτησε στο δοκάρι του Φαμπιάνσκι.

Πέρα από τις στιγμές, η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός αντέδρασε μετά την ήττα από τον δικέφαλο του Βορρά, στάθηκε καλά στο Λονδίνο, άγγιξε τον βαθμό της ισοπαλίας και απέκτησε πάλι αυτοπεποίθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Παρεμπιπτόντως, ήταν το πρώτο ματς στη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη που οι «ερυθρόλευκοι» δεν σκόραραν και το πρώτο στο οποίο δέχτηκαν μόλις ένα τέρμα στον όμιλο.

Προοδεύει, αλλά έχει πράγματα να διορθώσει

Η πειραϊκή ομάδα έχει μπροστά της τον αγώνα με την Φράιμπουργκ στη Γερμανία όπου θα προσπαθήσει να πάρει θετικό αποτέλεσμα και σε κάθε περίπτωση αυτή τη στιγμή, ως τρίτη στον Α' Όμιλο, έχει τον πρώτο λόγο για να συνεχίσει στα νοκ άουτ παιχνίδια του Conference League. Για να πάρει τη δεύτερη θέση ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κερδίσει την Φράιμπουργκ και την Μπάτσκα Τόπολα και ταυτόχρονα η γερμανική ομάδα να ηττηθεί και την τελευταία αγωνιστική από τη Γουέστ Χαμ.

Όμως, ας μείνουμε στο παιχνίδι στο Λονδίνο αλλά και στο γεγονός ότι συνολικά ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή εικόνα στα δύο ματς με την περυσινή κάτοχο του Conference League, Γουέστ Χαμ συμπεριλαμβάνοντας εκείνο στο Καραϊσκάκης. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν απέναντι στο φαβορί του πρώτου ομίλου ότι βελτιώνονται, προοδεύουν, αλλά και ότι έχουν πολλά να διορθώσουν μέχρι να φτάσουν στο επίπεδο που θέλουν.

Οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας ουσιαστικά αδίκησαν τους εαυτούς τους στα δύο παιχνίδια με την Φράιμπουργκ στο Φάληρο και την Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία, καθώς θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν άλλους τρεις βαθμούς όπου τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά.

Συγκεντρωμένοι και μαχητικοί οι ερυθρόλευκοι

Τούτη τη φορά, ο Ολυμπιακός είχε σε καλή βραδιά τον Καμαρά και τον Έσε, οι οποίοι τα πήγαν καλά απέναντι στον Γουόρντ-Πρόους και τον Άλβαρες, ενώ η πειραϊκή ομάδα είχε καλύτερη ανασταλτική λειτουργία απ΄ ότι στα τελευταία παιχνίδια. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν συγκεντρωμένοι, μαχητικοί και αποφασιστικοί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έχοντας ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, με εξαίρεση τη φάση του γκολ του Πακετά, στο οποίο ο Ορτέγκα δεν τραβήχτηκε σωστά βγάζοντας οφσάιντ τον Βραζιλιάνο επιθετικό.

Ο Αργεντινός αριστερός μπακ τα πήγε πολύ καλά πάνω στον ταχύτατο Κούντους και έβγαλε δύο καλές σέντρες στις προωθήσεις του, ενώ στην απέναντι πλευρά ο Ρόντινεϊ ήταν καλύτερος επιθετικά, καθώς ανασταλτικά είχε προβλήματα με τον Μπενράχμα. Ο Ρέτσος και ο Πορόζο είχαν καλή απόδοση και ουσιαστικά είχαν ζητήματα μόνο σε κάποιες στημένες φάσεις στις κεφαλιές του ψηλού και αλτικού Αγκέρντ.

Ο Φορτούνης ήταν δραστήριος και προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με τον Ποντένσε ο οποίος δεν βοήθησε επιθετικά. Ο Πορτογάλος είχε μία σπουδαία στιγμή για να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, αλλά από έναν τέτοιο παίκτη με την ποιότητα και την εμπειρία του από τα αγγλικά γήπεδα, ο Ισπανός τεχνικός περίμενε περισσότερα. Όπως και από τον Γιόβετιτς, ο οποίος δεν φάνηκε, αλλά είναι εξίσου αλήθεια ότι δεν τροφοδοτήθηκε πολύ, ούτε σωστά.

Υποχρεωμένος να αλλάξει σελίδα

Η παρουσία του Γιόβετιτς στην ενδεκάδα ήταν και η μοναδική αλλαγή που έκανε ο Μαρτίνεθ, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ στο Καραϊσκάκης, ενώ διατήρησε το ίδιο σύστημα (4-3-3). Ο Μόγιες από την πλευρά του άλλαξε τη μισή ενδεκάδα σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στο Φάληρο, καθώς οι Φαμπιάνσκι, Τσούφαλ, Αγκέρντ, Άλβαρες, Πακετά και Μπόουεν πήραν τις θέσεις των Αρεολά, Κέρερ, Ογκμπόνα, Σούτσεκ, Φορνάλς και Ινγκς.

Ο τεχνικός της αγγλικής ομάδας τοποθέτησε τον Πακετά στον άξονα λίγο πίσω από τον Μπόουεν, με τον Κούντους δεξιά στην επίθεση και τον Μπενράχμα αριστερά, αλλά ο Πασχαλάκης είχε όλες τις απαντήσεις, πλην της φάσης του 73ου λεπτού, στο οποίο δεν έφερε ευθύνη για το τέρμα που δέχτηκε.

Ο Μαρτίνεθ και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν σελίδα και χρειάζεται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην Κυριακή στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, καθώς προέρχονται από δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα και στο Europa League.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ